Свищов. Бронзов медал спечели състезател на СК „Джудоспорт“ – Свищов

Свищов. Бронзов медал спечели състезател на СК „Джудоспорт“ – Свищов ...

......... след една тежка контузия, много труд и желание за бързо възстановяване и реализиране. Миглена Райкова – 70 кг отново се представи достойно в най-голямата възрастова група, като достигна до четвърт финали. Тя успя да се пребори в срещите до трето място, където загуби и остана на четвърто място при жените.


Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов проведе

Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов проведе ...

......... на България. След години точно вие ще предоставяте своя опит като професионалисти, като експерти, като хора, които имат съответното образование. Нашият град има нужда от вас“, подчерта инж. Даниел Панов. Всички ученици получиха като подарък по повод празника на града книга, съдържаща интересни исторически факти за Велико Търново. Надежда КРЪСТЕВА


Свищов. За втора поредна година Националната търговска гимназия в гр.

Свищов. За втора поредна година Националната търговска гимназия в гр. ...

......... дейност” и утвърден от НАПОО към Министерство на образованието и науката нов Държавен образователен стандарт за придобиване на квалификация по професията „Данъчен и митнически посредник”. Обсъдени бяха и конкретни предложения до МОН за промяна и актуализиране на учебните програми и планове за преподаваните в профилираните гимназии дисциплини от това направление.


Свищов. Стопанска академия „Димитър А. Ценов” организира 25-ото поредно издание

Свищов. Стопанска академия „Димитър А. Ценов” организира 25-ото поредно издание ...

......... категории като иновативно мобилно приложение, най-добра платформена съвместимост, мобилно приложение с интуитивен интерфейс и други. В рамките на 25-ото Национално ученическо състезание се проведе и учебно-методическа работна среща, в която участваха учители от училищата-партньори, преподаватели от катедрите-организатори в отделните направления и представители на академичните центрове за следдипломно и факултативно обучение.


Велико Търново. Фотографска изложба описва красотата на Велико Търново през

Велико Търново. Фотографска изложба описва красотата на Велико Търново през ...

......... Мирослав Момински, Красимир Славов, Никифор Тодоров, Генчо Петков, Виолета Чалъкова, Ростислав Грънчаров, Александър Тасевски, Илко Караатанасов, Мирослав Дечев, Георги Георгиев и Пенчо Чуков. В експозицията са уловени разнообразни и пъстри пейзажи от Велико Търново. Акцент е поставен както върху културно-историческото наследство, така и върху архитектурните шедьоври, характерни за Велико Търново.


Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се срещна със

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се срещна със ...

......... че благодарение и на европейското финансиране историческите обекти в България се превръщат в устойчиви туристически продукти. Той подчерта, че предстои през този програмен период да бъде отворена една от мерките от европейските програми, финансиращи туризма. В тази насока Община Велико Търново има идеи за възстановяване на исторически сгради в града.Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се

Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се ...

......... Шипка, Габрово, като идеята е студентите да се запознаят с туристическите ресурси на региона, да видят какъв е потенциалът за развитието му, както и да дадат идеи в тази насока. Това е второ пътуване до България на чуждестранните студенти. Преди две години са били в района на Добруджа. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и

Велико Търново. Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и ...

......... експертите по биологично разнообразие от РИОСВ – Велико Търново, са спасени девет защитени птици, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Насоките в помощ на гражданите за реакция при откриване на бедстващи животно са публикувани на интернет страницата на инспекцията: http://www.riosvt.org/logos/signali_zashtiteni_jivotni.pdf. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Старинни рецепти от Великотърновския регион събира Клубът по

Велико Търново. Старинни рецепти от Великотърновския регион събира Клубът по ...

......... включи, може да позвъни в читалището и да получи нейните координати“, допълни Магдалена Костадинова. Клубът по битова култура при читалище „Надежда“ съществува от над 30 години. Работата му е насочена основно към съхраняване на традициите, изработване и пресъздаване на автентичното и националното в областта на бита на българина. Луиза ТРАНЧЕВА


От Великотърновската областна болница уточниха, че прокурорската проверка е за

От Великотърновската областна болница уточниха, че прокурорската проверка е за ...

......... одит установи, че през март 2013 година между болницата и частна компания е сключен неизгоден договор за наем на скъпа апаратура за невронавигация. Фирмата, отдаваща апаратурата, беше регистрирана на жилищния адрес на доктор Гецов в Лясковец. Одитът откри нарушения и по обществената поръчка за изграждане на перално звено в болницата.


Велико Търново. До края на месец август е ограничено скалното

Велико Търново. До края на месец август е ограничено скалното ...

......... в България. С разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие се забранява „преследване и обезпокояване, особено през периодите на размножаване, отглеждане на малките, презимуване и миграция“ и „унищожаване или вземане на яйца, включително в случаите, когато те са изоставени; разрушаване, увреждане или преместване на гнезда“ на защитените животински видове. Луиза ТРАНЧЕВАСвищов. Второ място спечелиха възпитаниците на СПГ „Алеко Константинов“ –

Свищов. Второ място спечелиха възпитаниците на СПГ „Алеко Константинов“ – ...

......... Русе, както и в Минно-геоложки университет в София, което само по себе си говори за високото ниво на подготовка за него. Благодарение на неговия формат, състезанието дава възможност на техническите университети да намират успешно свои бъдещи възпитаници, бизнесът да подбере добре подготвени кадри, а учениците да намерят своята професионална реализация.


Свищов. Стопанска академия-Свищов „Димитър А. Ценов” удостои с почетното звание

Свищов. Стопанска академия-Свищов „Димитър А. Ценов” удостои с почетното звание ...

......... на химна на Стопанска академия. Петер Хьофингер посети Академичния музей и положи подпис в летописната книга на свищовското висше училище. Новият почетен доктор, заедно с ректора и официалните гости, разгледаха обновената по съвместен проект на Стопанска академия и ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”, „Зала Булстрад” във висшето училище в Свищов.


Велико Търново. Снощи заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков

Велико Търново. Снощи заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков ...

......... изкуство. Илюстрацията е визуалния посредник между книга и читател. Това посредничество е взаимодействие и допълване между изобразително изкуство и литература. То е общуване-диалог между художника и писателя по страниците на изданията. И художникът илюстриращ различни литературни произведения, тясно свързва творчеството си с друг вид изкуство – това на писменото слово.


Велико търново. За поредна година Община Велико Търново се присъединява

Велико търново. За поредна година Община Велико Търново се присъединява ...

......... на хората да се докоснат до изкуството на места, на които не очакват. Това е причината да бъде внесемен поезиомат, или по-точно - поезията, на известни площади и улици, както и в зоните за почивка като парковете и междужилищните пространства. Проектът се осъществява с подкрепата на Чешките центрове в Европа.


Велико Търново. Във връзка с предстоящият Празник на Велико Търново

Велико Търново. Във връзка с предстоящият Празник на Велико Търново ...

......... са разположени нова люлка „BREAK DANCE“, паратропер, люлка „Балерина“, пейка „ЕКСТРИИЙМ“, гондола, люлка “Плейграунд“ и други. Стрелбища, електронни игри, виртуална реалност, развлекателни игри от различен характер допълват цветното събитие. Луна паркът ще бъде разположен в района на „Качица“ до 22 март (включително) с работно време от 08,00 до 22,00 часа.51 са ветераните от Втората световна война в област Велико

51 са ветераните от Втората световна война в област Велико ...

......... във Втората световна война (1944-1945 година)". Управникът на школото обобщи, че подобни срещи са изключително ползотворни, както за учениците, така и за преподавателите. По думите му те правят учебния процес много по-интересен и увлекателен. По данни на Военния архив в страната днес има около 1500 ветерани от Втората световна война.


Свищов. Семинар по проект Open Mind се проведе в Стопанска

Свищов. Семинар по проект Open Mind се проведе в Стопанска ...

......... бъдат ментори в обучителния онлайн курс. Журито връчи грамоти за най-оригинална идея, за идея с най-значимо социално въздействие и за най-добро презентиране на идея. Отличените екипи представиха концепции за създаване на детско селище с конна терапия, отглеждане на лечебна гъба Шийтаке, развиване на еко туризъм и съхраняване на културните традиции.


Велико Търново. Днес Общината бе домакин на Общото събрание на

Велико Търново. Днес Общината бе домакин на Общото събрание на ...

......... в Асоциацията, така и поставяне на въпроси, които представляват интерес за партньорите в АОСТКИН. Основен акцент в разговорите и дебатите бяха проблемите, както и възможните решения произтичащи от разнообразни сложни казуси, свързани със състоянието, експлоатацията и поддръжката на сгради, които са частна собственост, и същевременно притежават статут „Паметник на културата“.


Велико Търново. Кметът Даниел Панов приветства участниците в заседанието на

Велико Търново. Кметът Даниел Панов приветства участниците в заседанието на ...

......... и омразата не води и няма да доведе никого до нищо добро. Имате благородна мисия в областта на духовността, изкуствата и културата и съм убеден, че заедно, в партньорство ще продължим успешно да я осъществяваме“, заяви Даниел Панов, като пожела на всички още успехи и много нови награди и признание.


Велико Търново. Паметта на убития в Лясковец командос Емил Шарков

Велико Търново. Паметта на убития в Лясковец командос Емил Шарков ...

......... настоящата година се надявам лагерите, които организираме за тези младежи, да се проведат в бази Министерство на вътрешните работи. Дори днес имам среща с председателят на комисията от МВР, която е отговорна за децата на загиналите служители, и се надявам тя да е ползотворна“, каза още Милена Шаркова. Луиза ТРАНЧЕВА


Стражица. Жителите на стражишките села Ново градище и Мирово готвят

Стражица. Жителите на стражишките села Ново градище и Мирово готвят ...

......... изпратени уведомителни писма за провеждането на протеста до кмета на Община Стражица, областния управител, началника на РУ на МВР и Областно пътно управление. Георгиев посочи, че ако не бъдат чути, следващата стъпка, която ще предприемат, е затваряне на главен път Варна – София, в района на село Моравица. Надежда КРЪСТЕВА


Свищов. Момичетата от СУ „Цветан Радославов“ от 5 до 7

Свищов. Момичетата от СУ „Цветан Радославов“ от 5 до 7 ...

......... Якимов. Горд от постижението на състезателките, той сподели, че Цвета Дакова е спечелила всичките си срещи без нито един загубен гейм. След този успех момичетата на СУ „Цветан Радославов“ ще представят област Велико Търново на Зоналните състезания по тенис на маса, които ще се проведат в края на месец април.


Велико Търново. В следствие на множество проверки, взаимодействие с други

Велико Търново. В следствие на множество проверки, взаимодействие с други ...

......... за ВРЗ „Ивайло” – 0,5 дка; -кв. „Асенов” (до реката) - 3 дка; -кв. „Св. гора” (до бившето стрелбище) - 0,5 дка. Почистването ще започне при подходящи метеорологични условия през месеците март и април, като за дейностите е осигурено необходимото финансиране от общинският бюджет в размер на 50 000 лв.


Велико Търново. Във Велико Търново ще бъде почетена паметта на

Велико Търново. Във Велико Търново ще бъде почетена паметта на ...

......... по спецполицаите. Той простреля смъртоносно Шарков и рани петима негови колеги. През ноември 2015 година Окръжният съд във Велико Търново постанови за стрелеца от Лясковец доживотен затвор без замяна. Петков обжалва присъдата пред Апелативен съд, като през февруари тази година въззивната инстанция потвърди решението на Окръжен съд – Велико Търново.


Велико Търново. Вече шест години Куклен театър „Весел“ реализира проект

Велико Търново. Вече шест години Куклен театър „Весел“ реализира проект ...

......... „Също така предстоят гостувания и на Държавен куклен театър – Русе, Пловдивския театър, Бургаския театър – наши редовни гости, с които си сътрудничим прекрасно“, каза още Веселин Василев. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър „Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново. Надежда КРЪСТЕВА


Павликени. .Занятията в ДГ „Слънце“ в Павликени ще бъдат възстановени

Павликени. .Занятията в ДГ „Слънце“ в Павликени ще бъдат възстановени ...

......... оставят децата си вкъщи. Причините на пожара се изясняват. Вероятно той е породен от искра от електрически удължител. Унищожени са три табла за бойлерите, които ще трябва да бъдат заменени с нови. Обгорели са котлите и вехтории в две помещения в приземния етаж на сградата – склад и котелно отделение.


Велико Търново. 78 „Трабант“-а, които са в движение, притежава Ивайло

Велико Търново. 78 „Трабант“-а, които са в движение, притежава Ивайло ...

......... употреба“, разказва Антов. Той разкри и, че именно с този автомобил ще се включи в Деветото издание на Трабант фест, което ще се проведе във Велико Търново през уикенда. Освен това обясни и, че от всички 78 коли, които притежава, използва общо две, въпреки, че всички са годни. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Рекорден брой участници се очакват организаторите на деветото

Велико Търново. Рекорден брой участници се очакват организаторите на деветото ...

......... очакваме трабант тунингован като джип, пикапи, кабрилети, двете лимузини от Раднево и Стара Загора, както и нови модели, които не сме виждали“, посочи още Антов. Сред интересните експонати тази година е единственият реставриран полицейски трабант в България. Той пристига от Ботевград, а цветовете му са бяло и зелено. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. От днес работници на ОП „Зелени системи“ започват

Велико Търново. От днес работници на ОП „Зелени системи“ започват ...

......... „Зелени системи“ ще извършват и профилактични проверки на вече почистените от тях шахти за събиране на повърхностните води. Графикът за миене на улиците е съгласуван с графикът на фирмите, на които е възложено частичното ремонтиране на уличните настилки, върху които има нарушаване целостта на настилките след края на зимният сезон.


Велико Търново. Община Велико Търново за поредна година ще се

Велико Търново. Община Велико Търново за поредна година ще се ...

......... ректората на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" ; - сградата на Щаб на НВУ "Васил Левски" -Архитектурно-музеен резерват "Царевец" -Архитектурно-музеен резерват "Трапезица". Община Велико Търново се обръща с апел към всички институции, организации и граждани на подкрепят събитието, като изгасят в определеното време осветлението в продължение на един час.


Свищов. Първата в България застрахователна катедра – катедра „Застраховане и

Свищов. Първата в България застрахователна катедра – катедра „Застраховане и ...

......... и семинари, студентски и ученически състезания, обсъждания на проекти на нормативни документи в областта на застраховането. Особено важно за катедра ЗСД и за Стопанска академия е намерението за бъдещо съвместно обсъждане с „Дженерали застраховане” АД на учебните планове и програми, с цел те да бъдат актуализирани съобразно потребностите на практиката.


Велико Търново, Дебелец, както и селата Самоводене, Момин сбор, Малки

Велико Търново, Дебелец, както и селата Самоводене, Момин сбор, Малки ...

......... „Картала”, „Колю Фичето” и „Чолаковци” са разположени водоноски. Те са осигурени със съдействието на регионалната пожарникарска служба, ОП „Зелени системи” и частни фирми. От цистерните великотърновци могат да си набавят вода, която става само за миене. Две водоноски има в Дебелец и в Килифарево, уточняват от пресцентъра на общината.  


Велико Търново. ВиК-аварията на магистралния водопровод край с. Присово вече

Велико Търново. ВиК-аварията на магистралния водопровод край с. Присово вече ...

......... Панов благодари на ръководството на „ВиК Йовковци” ООД и на управителя инж. Димитър Владов за бързата организация на ремонтните дейности. Той изказа благодарност също на главния инженер на дружеството Илия Сирмов, както и на целия му екип от повече от 25 служители, работили по отстраняването на аварията над 11 часа.


Велико Търново. Спадат нивата на реките в област Велико Търново

Велико Търново. Спадат нивата на реките в област Велико Търново ...

......... с 66 см. Отчетено е равнище от 185 см, при критични стойности 600 см. Вчера покачването в участъка бе със 77 см. Днес се отчита повишение на речното ниво на река Янтра единствено при село Каранци, но то е едва с 2 см. Нивото там е 353 см. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети мястото

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети мястото ...

......... Панов в кварталите „Бузлуджа”, „Зона В”, „Картала”, „Колю Фичето” и „Чолаковци” са разположени водоноски. Те са осигурени със съдействието на регионалната пожарникарска служба, ОП „Зелени системи” и частни фирми. От цистерните великотърновци могат да си набавят вода, която става само за миене. Две водоноски има в Дебелец и в Килифарево.


Велико Търново. Куклен театър „Весел“ ще посрещне пролетта във Велико

Велико Търново. Куклен театър „Весел“ ще посрещне пролетта във Велико ...

......... на месеца зрителите ще могат да отпразнуват рождения ден с търновските куклени актьори на 17 март. Входът е свободен. Следващото театрално предложение е класическата пиеса „Принцесата и граховото зърно”, а в последния ден на пролетния месец ще се играе „Хитър Петър”. Проектът се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.


Велико Търново. Поход, посветен на Празника на жената - 8

Велико Търново. Поход, посветен на Празника на жената - 8 ...

......... час за тръгване е 10.00. В ресторанта в местността Ксилифор ще има подготвена специална програма с музика, танци и много настроение за всички любители на природата, туризма и техните приятели. Тя ще започне в 12.30 часа. Организиран транспорт ще тръгне в 12.00 от Летния театър във Велико Търново. Луиза ТРАНЧЕВА


Свищов. Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна

Свищов. Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна ...

......... академия, гл. ас. д-р Димитър Костов. Той поясни, че според условията на състезанието, няма класиране, а се избира само един отбор от всички участвали, който да продължи в международната студентска надпревара, организирана от CFA Institute. Свищовските студенти, участвали в това престижното състезание на национално ниво ще получат сертификат за участие.


Велико Търново. Сформираната със заповед на Кмета на Община Велико

Велико Търново. Сформираната със заповед на Кмета на Община Велико ...

......... обедните часове днес е било около 2,70 м. С оглед на падналите валежи от дъжд и снеготопенето в по-високите части Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов е разпоредил постоянно наблюдение на речните нива. Наблюдението се извършва от експерти на общинска администрация, съвместно с представители на службите за противопожарна безопасност.


Велико Търново. Изложбата „Българска илюстрация от фонда на ХГ „Илия

Велико Търново. Изложбата „Българска илюстрация от фонда на ХГ „Илия ...

......... издателства, които в края на 60-те и началото на 70-те години на XX в., създават благоприятни условия за развитието ѝ. Резултат от това са наградите, които нашите художници получават от националните изложби на българската илюстрация и оформление на книжното тяло, така и от международните изложби в Лайпциг, Москва, Братислава, Болоня.


Велико Търново, Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри

Велико Търново, Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри ...

......... университети и увери присъстващите, че Велико Търново е сред най-добрите градове в страната, както за получаване на добро образование, така и за стартиране на кариера. В рамките на събитието българските университети традиционно представят своите кандидат студентски програми, факултети, бакалавърски, магистърски програми, както и възможностите за старт и израстване в кариерата.


Свищов Дискусия на тема „Познай различията, уважавай различията!“ се проведе

Свищов Дискусия на тема „Познай различията, уважавай различията!“ се проведе ...

......... от извънкласните занимания. Сплотеност, постоянство, засилен интерес към групови занимания и изяви са само част от положителните признаци за това, че проектът постига своите цели. На срещата присъстваха и партньорите от сдружение „Нова възможност“, които изразиха компетентно мнение в презентация за дискриминацията и нуждата от интеграция, и приемане на различията.


Краков. Велико Търново става част с културно-историческото си наследство от

Краков. Велико Търново става част с културно-историческото си наследство от ...

......... бъдещото сътрудничество между Велико Търново и Краков. Ганчо Карабаджаков отправи покана делегация от полския град да гостува за празника на Старата столица и за Международната борса „Културен туризъм”. Велико Търново и Краков си партнират от 1970. Полският град подкрепи Старата столица при подготовката му в кампанията „Европейска столица на културата”.


45 души са обучени за водни спасители от Областния съвет

45 души са обучени за водни спасители от Областния съвет ...

......... о ... 62 0 Двама мъже скалпираха и посякоха конкурент със сабя и мачете в парижки ... 83 0 Танцът на Сатурн, Юпитер, Марс и Венера ще се наблюдава през идните дн ... 61 0 Манолова дава старт на кампанията "Великден за всеки – дари празник на ... 65 0


Свищовската болница запазва броя на леглата си спрямо новата областна

Свищовската болница запазва броя на леглата си спрямо новата областна ...

......... Свищов запазва броя на леглата ... 39 0 Сръбската църква се прекръства с противоречиво за българското духовно ... 76 0 Песков отговори на обвиненията за отравяне на бившия руски разузнавач ... 78 1 Д-р Димитров - поредната стъпка към съдия Линч ... 57 0 Държавата на колене ... 126 2


Планира се ремонт на общежитието на Спортното училище във Велико

Планира се ремонт на общежитието на Спортното училище във Велико ...

......... детство ли го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани Планира се ремонт на общежитието на Спортното училище във Велико Търно ... 34 0 Изслушват кандидатите за шеф на Антикорупционния орган ... 27 0 Св. преподобни Аркадий ... 41 0 Прогноза за времето - 6 март (вторник) ... 50 0


Велико Търново. Открити уроци по родолюбие се проведоха в няколко

Велико Търново. Открити уроци по родолюбие се проведоха в няколко ...

......... Велико Търново в дух на родолюбие. По негова инициатива през миналата година бе дадено начало на общинската образователна програма „Корени и криле“. Целта на кампанията е с патриотични инициативи и открити уроци да бъде привлечен интересът на децата, учениците и младите хора към българската история, знаковите събития и бележитите българи.


Велико Търново. Добро е състоянието на Къщата музей

Велико Търново. Добро е състоянието на Къщата музей "Емилиян Станев" ...

......... на обекта е добро“, добави уредникът. Тя отбеляза, че дограмата също е остаряла и трябва да се направи подмяна. Къщата музей на Емилиян Станев работи в дните от вторник до събота от 09.00 до 17.00 часа. Входът за деца е 2лв. , а за възрастни – 3 лв. Луиза ТРАНЧЕВА


Павликени. Концерт по случай 140 години от Освобождението на България

Павликени. Концерт по случай 140 години от Освобождението на България ...

......... и Петър Харадинов. Гост на тържествата беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров. В знак на признателност към братята- освободители бяха поднесени много венци и цветя. „3 март има силата да обединява и сплотява нацията, затова нека сме единни за просперитета и бъдещето на България“ -пожелаха социалистите.


Велико Търново. Десетки жители и гости на града разгледаха изложбата

Велико Търново. Десетки жители и гости на града разгледаха изложбата ...

......... един гражданин, който се е включил в общоградските чествания за Националния празник, се спира да разгледа и изложбата. Най-въодушевени са децата. Освен това няколко жени от Дружеството приготвят и характерна войнишка храна, от която всеки може да опита. Експозицията ще остане на пл. „Майка България“ до 13.00 часа. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. С приза смятам да продължа усъвършенстването си в

Велико Търново. С приза смятам да продължа усъвършенстването си в ...

......... гражданската специалност – Отличен 6.00. Предложението за номинацията бе направено от Академичния съвет на НВУ „Васил Левски“ и бе гласувано на редовното заседание на Общински съвет – Велико Търново. Решението прочете председателят на Съвета Венцислав Спирдонов. Стойността на наградата „Трети март” е левовата равностойност на 3 хиляди евро. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Днес, 140 години след Освобождението си, България отново

Велико Търново. Днес, 140 години след Освобождението си, България отново ...

......... народ. Нашите деца трябва да помнят историята на страната ни и да я прославят“, допълни кметът. Той припомни, че за пръв път именно във Велико Търново е поставен надписът „Съединението прави силата“ на сградата на Читалище „Надежда“ през 1911 година и призова да продължаваме да следваме този завет. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Военен ритуал по издигане на националния флаг на

Велико Търново. Военен ритуал по издигане на националния флаг на ...

......... още председателят на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов, началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг. ген. Пламен Богданов, началникът на РУО инж. Розалия Личева, директори на общински дирекции, народни представители, парламентаристи и стотици граждани. Програмата ще завърши с излъчването на Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов- звук и светлина”. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Кметът на Велико Търново и председател на Националното

Велико Търново. Кметът на Велико Търново и председател на Националното ...

......... на собствените приходоизточници на общините, за възможност за самостоятелна данъчна политика на всяка община, съобразно спецификата й, за стимулиране употребата на нови и екологични автомобили. Даниел Панов обобщи, че две работни групи от НСОРБ ще внесат предложения за промени в Закона за местните данъци и такси до Министерството на финансите.


190 безработни лица от Велико Търново ще получат професионална квалификация

190 безработни лица от Велико Търново ще получат професионална квалификация ...

......... и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани 190 безработни от Велико Търново ще получат професионална квалификация ... 24 0 Руският патриарх пристига у нас за честванията на 3 март ... 25 0 Св. свещеномъченик Теодот Киринейски ... 35 0 Прогноза за времето - 2 март (петък) ... 290

Свищов. Потребителите на Центъра за пълнолетни лица с деменция в

Свищов. Потребителите на Центъра за пълнолетни лица с деменция в ...

......... мартеници, в които вложиха много труд и старание. На празника Баба Марта те зарадваха директора Данчо Кръстев и всички служители на центъра, които се грижат за тяхното здраве, и комфорт. Самодейците от НЧ „Съзнателност-1899“, село Овча могила допринесоха допълнително празничното настроение, като изнесоха творческа програма и накичиха домуващите с мартеници.


Свищов. За поредна година академичната общност в Свищов подкрепи благотворителен

Свищов. За поредна година академичната общност в Свищов подкрепи благотворителен ...

......... от разкриването на социалната услуга, който ще се проведе през есента на 2018 г. Директорът на Дневния център изказа благодарност от името на своя екип и на децата към ръководството на Стопанска академия, Студентски съвет, преподаватели, служители и студенти за оказаната подкрепа в поредната по рода си съвместна благотворителна инициатива.


Велико Търново. Голямата българска актриса Стоянка Мутафова зарадва почитателите си

Велико Търново. Голямата българска актриса Стоянка Мутафова зарадва почитателите си ...

......... мое“, написана от дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки. В края на срещата почитателите на Стоянка Мутафова я зарадваха с бурни аплодисменти и много цветя, а букет бе връчен и от името на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Стоянка Мутафова гостува във Велико Търново по покана на Клуб 7.


Велико Търново. С малко над 11 млн. лв. Община Велико

Велико Търново. С малко над 11 млн. лв. Община Велико ...

......... елементи на градско обзавеждане, реконструкция на обществен паркинг на улица „Крайбрежна“ и на обществена тоалетна по улица „Г. С. Раковски“. Стойността е 588 025 лв. „, обясни експертът. Той уточни, че договорът за предоставяне на помощта е от 17 януари 2017, а срокът за изпълнение е 30 месеца. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. С поредица от разнообразни събития в Средно училище

Велико Търново. С поредица от разнообразни събития в Средно училище ...

......... качествено образование, а с многобройните си постижения учениците издигат авторитета на старопрестолния град. Поздравления бяха получени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Освен тържествени концерт, празничната програма включваше още изложби, откриване на ново мозаечно платно, литературни четения и драматизации по произведения на Емилиян Станев, спортни състезания и др.


Велико Търново. Петметрова мартеница бе поставена на сградата на Община

Велико Търново. Петметрова мартеница бе поставена на сградата на Община ...

......... сътвориха и по-малки мартеници, които ще поставят пред Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Регионалното управление на образованието. Инициативата е на клуба на хората с увреждания и веднага срещна подкрепата на дейните студенти от формацията „Заедно успяваме“ с председател гл. асистент Ваня Димитрова. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Със заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов

Велико Търново. Със заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов ...

......... България и 140 години от Освобождението“, обърна се Даниел Панов към възпитаниците на училищата. За улеснение на родителите и предвид техните служебни ангажименти, детските градини във Велико Търново ще работят без прекъсване на 1 и 2 март. Осигурено е оптималното отопление на всички сгради, почистени са подходите към входовете им.


София. За поредна година Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва

София. За поредна година Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва ...

......... образование. На разположение ще бъдат и рекламни материали с подробна информация за обучението в ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър”. Актуална информация за приема на студенти през 2018 г. в различните степени, специалности и форми на обучение, се публикува и на сайта на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов www.uni-svishtov.bg


Велико Търново. 135.06 кг опасни битови отпадъци събра Община Велико

Велико Търново. 135.06 кг опасни битови отпадъци събра Община Велико ...

......... за настоящата година, но със сигурност ще има поне още две. „Фокус“ припомня, че опасните битови отпадъци се събират само и единствено от лицензирани фирми и Община Велико Търново отправя апел към гражданите ако имат такива да ги съхраняват на безопасно място до организирането на следваща подобна акция. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. 20 снегопочистващи машини ще работят във Велико Търново

Велико Търново. 20 снегопочистващи машини ще работят във Велико Търново ...

......... адекватно подготвени автомобили. Паркирайте така, че да не затруднявате снегопочистващите машини. При премахване на снега от автомобилите го събирайте на купчини“, обърна се Даниел Панов към жителите на Велико Търново. Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Няма населени места с ограничен достъп, с проблеми във водо- или енергоснабдяването.


Свищов. На Тодоровден Великотърновският митрополит Григорий удостои с присъствието си

Свищов. На Тодоровден Великотърновският митрополит Григорий удостои с присъствието си ...

......... съседни села. В тържеството участваха художествени състави от Драгомирово, а молебен и водосвет отслужи отец Евгени. Той поръси конете, а местните жени ги закичиха с червени пискюли за здраве и сила. Празникът и тук приключи с оспорвано надбягване. След награждаването на първенците, селският мегдан се разлюля от кръшни български хора.


1,061 милиона лева са приходите от нощувки в област Велико

1,061 милиона лева са приходите от нощувки в област Велико ...

......... за деке ... 9 0 Меркел обяви списък с министри за новото правителство ... 47 0 Св. Порфирий, епископ Газски ... 29 0 Прогноза за времето - 26 февруари (понеделник) ... 103 0 Фандъкова помоли софиянци да не излизат с колите си - заради снега ... 113 1

Велико Търново. Фестивал на ромската култура и през настоящата година

Велико Търново. Фестивал на ромската култура и през настоящата година ...

......... ни даде и идеята за какво друго може да се използва, но със сигурност ще имаме идеи и тази старина да оживее, защото там има дадености, които са много приятни, проектирани са така, че да се случват събития и ще мислим в тази посока“, каза още Иван Църов. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Турнир по конен спорт в дисциплината „ендюранс“ ще

Велико Търново. Турнир по конен спорт в дисциплината „ендюранс“ ще ...

......... 91 кг на гърба си. По-голяма популярност, конкурентност и професионалност добива след 1950 г., когато Хендел Роби изминава разстоянието от Невада до Калифорния за по-малко от 24 часа. „Ендюрънсът“ навлиза в Европа след 1960 година. През 1982 година Международната федерация по конен спорт признава „ендюрънса“ като официална дисциплина. Надежда КРЪСТЕВА