Велико Търново


Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново изпратиха до медиите

Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново изпратиха до медиите ...

... да ги бламираш по всеки възможен начин. Недопустимо е за всеки отговорен политик. Интересите на Леденик, Шемшево и Велико Търново не бива да бъдат залог на поредните предизборни щения на която и да е политическа сила. Особено когато същата претендира, че защитава екологичните и зелени политики – бъдещето на Европа.


В три последователни дни жители и гости на Горна Оряховица

В три последователни дни жители и гости на Горна Оряховица ...

... часа сръбската звезда Бобан Здравкович ще зарадва всички фенове на балканската музика. За 21 часа са предвидени изпълнения на Тони Стораро. В неделя, 13 юни, от 10 до 14 часа също ще има празнична програма на самодейни състави от общината и гости. Отново ще има кулинарни игри и още изненади. 


На 22 май, в двора на СУ

На 22 май, в двора на СУ "Св. Паисий Хилендарски" ...

... зам.-кмет инж. Иванка Ангелова, кметски наместник Ненко Миндилов, общинските съветници Магдалена Иванова и Мария Нейкова, както и много граждани, младите надежди показаха завиден хъс за победа, за което и бяха подобаващо наградени. Да е честита новата придобивка и да радва младите ни спортисти, а те нас - със завоювани победи!Три нови самолета, базирани в Горна Оряховица, осигуряват противоградова защита

Три нови самолета, базирани в Горна Оряховица, осигуряват противоградова защита ...

... предприятие „Ръководство на въздушното движение", на Командира на Военновъздушните сили към Министерството на отбраната и на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Борба с градушките". Самолетният способ ще бъде извършван при спазване на нормативната уредба, уреждаща дейностите по осъществяване на противоградова защита, както и извършването на специализирани операции от авиационни оператори.


Община Велико Търново купи три електробуса, които ще обслужват новата

Община Велико Търново купи три електробуса, които ще обслужват новата ...

... от най-малко 250 км в условията на трафик. Трите електробуса ще бъдат пуснати в движение след изграждане на двата буферни паркинга със зарядните станции в бившето Сержантско училище и под крепостта Царевец. Очаква се строителството на паркингите да започне през това лято, уточниха от строителната дирекция на Община Велико Търново.


Генчо Генчев е кмет на община Свищов от 2015 г.

Генчо Генчев е кмет на община Свищов от 2015 г. ...

... Децата винаги могат да са коректив на големите, защото тяхното мислене е чисто, детско, невинно, не е с някаква скрита цел. Всяко нещо, за което те казаха, че е проблем, беше записано и изпълнено от нас, за да са радостни децата, че нашият разговор не е бил отлетял в пространството.Генчо Генчев е кмет на община Свищов от 2015 г.

Генчо Генчев е кмет на община Свищов от 2015 г. ...

... Децата винаги могат да са коректив на големите, защото тяхното мислене е чисто, детско, невинно, не е с някаква скрита цел. Всяко нещо, за което те казаха, че е проблем, беше записано и изпълнено от нас, за да са радостни децата, че нашият разговор не е бил отлетял в пространството.


Осем земеделски производители блокират главния път за Елена, при Златарица.

Осем земеделски производители блокират главния път за Елена, при Златарица. ...

... влезем да се грижим за вече засяти култури, МВР ще ни спре, каза съответният човек. Искам да попитам съдията Йорданка Матева – ако загинат културите, на нас кой ще ни плати парите? "Агрокрафт" играе контра, добави той. По думите му, другата седмица може да бъде затворена магистралата София – Варна.


„Никога не съм крила, че за мен спортът е начин

„Никога не съм крила, че за мен спортът е начин ...

... това трябва да се промени и затова е необходима държавна подкрепа“, заяви кандидатът за народен представител. Весела Лечева: Електронно правителство и предвидимо законодателство са задължителни за развитието на България „Много средства бяха дадени за електронно правителство, а такова все още няма. Проблемът е в липсата на политическа воля, защото ...


Конкурс за обновяване на фасадите на сгради, които се намират

Конкурс за обновяване на фасадите на сгради, които се намират ...

... които се намират на друга улица в централната част. При наличие на свободни финансови средства след обявяване на резултатите, в периода от 15.05.2021 г. до 15.06.2021 г. ще се приемат нови заявления за кандидатстване. Краният срок за приключване и отчитане на всички дейности по проекта е 31-ви ноември 2021 година.


Консервация, реставрация и преустройство на хотел „Странноприемницата“ в Етъра обяви

Консервация, реставрация и преустройство на хотел „Странноприемницата“ в Етъра обяви ...

... и единствен по рода си музей на открито в България. Идеята за създаването му принадлежи на Лазар Донков – самоук художник и етнограф.   Вложението в хотел „Странноприемницата“ е осигурено чрез Оперативна програма „Околна среда“. Обектът е затворен от 6-ти април миналата година заради коронавируса и оттогава не е отварян.Църковното настоятелство към построения от майстор Колю Фичето храм

Църковното настоятелство към построения от майстор Колю Фичето храм "Свети ...

... минали на разглеждане в Министерството на културата", поясни той. Подадени са искания до правителството и до комисията по бедствия и аварии, но няма утвърдителен отговор, сподели отец Славчо. "Търсим вариант сега с този период за европейски проекти към големите общини. Търсим и съдействието на наши спомоществователи, наши ктитори", допълни духовникът.


Да бъде удвоена площта на мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“

Да бъде удвоена площта на мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“ ...

... етажа ще стане на четири. Ще се добавят още две спирки на асансьора, за да се осигури достъп на хора в неравностойно положение и до новите експозиционни площи на музея. Дизайнът на интериорите ще пресъздава средновековна атмосфера чрез имитация на    сводови конструкции, каменна зидария, настилки от керамични и каменни плочи.


Близо 10 800 души в област пият вода с нитрати,

Близо 10 800 души в област пият вода с нитрати, ...

... крие риск от развитие на алергии, нарушение на функциите на щитовидната жлеза, засягане на опорно-двигателния апарат и нервната система. Нарушената обмяна на веществата може да стане причина за различни заболявания, а бременните са застрашени от аборт. Препоръчва се засегнатите от проблема да използват за пиене и готвене бутилирана минерална вода


Като

Като "отвратително" определи културният министър Боил Банов поставянето на PVC ...

... вътрешни и външни врати, които са изготвени от дъбово дърво. Ще се запазят и всички свещници, лампи и аплици. "Извършването на ремонтни дейности в сградата на художествената галерия е допустимо и констролът по тях не е в правомощия на министъра на културата", каза още Боил Банов, цитиран от 24 часа.


Община получи един милион и шестстотин хиляди лева от Регионалното

Община получи един милион и шестстотин хиляди лева от Регионалното ...

... мрежа и сградните отклонения на 20 улици в най-високата част на квартал „Варуша“ и в най-ниската около крепостта „Царевец“. Ремонтите са разделени на три групи, за които е обявена обществена поръчка. Очаква се ценовите оферти да бъдат отворени в края на този месец, а работата да започне още през пролетта.Лекари специализанти, които дават платени дежурства, спасиха от затваряне белодробната

Лекари специализанти, които дават платени дежурства, спасиха от затваряне белодробната ...

... дневно. 9 са пациентите в белодробната болница, но се очаква увеличение, посочи д-р Денчева: "Много се притеснявам какво ще се случи след Коледните празници, имаше отново доста събирания. В края на краищата януари и февруари са месеците на грипа, той започва да се появява, което означава, че ще имаме проблеми".


В отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

В отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ...

... ще може да се дарява. Желаещите да дарят трябва предварително да се обадят на телефона на отделението по трансфузионна хематология. Желаещи да даряват кръвна плазма за COVID-19 има, но местата са малко От Сдружение "Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма" излязоха с второ отворено писмо до министър-председателя на Република Бъл...


Мариела Николова, студентка в 4. курс в специалност „Приложна лингвистика

Мариела Николова, студентка в 4. курс в специалност „Приложна лингвистика ...

... Франкофонията е по проект „Comment construire des communautes participatives dans les universites“ (Как да изградим активни общности в университетите). Есето, с което Мирела спечели, е на тема „Какво означава да си добър гражданин? Животът в гражданската общност“ пребори 38 творби на участници от 16 университета от Централна и Източна Европа.


Медицински сестри в болницата в Свищов са подали накуп болнични

Медицински сестри в болницата в Свищов са подали накуп болнични ...

... „Не мога да кажа, че е точно абдикация, но е несправедливо спрямо колежките, които останаха”, завърши Ламбева пред Нова телевизия. И Ламбева, и кметът преболедуваха COVID-19. Според източници на , далите болнични сестри ги е страх да работят в COVID отделението и това е причината да излязат в болнични. Още:


Детска градина и ясла ще работят във до 21 декември

Детска градина и ясла ще работят във до 21 декември ...

... по време на локдауна, ще бъдат освободени от... Създадена е организация и за вечерна грижа, включително и децата да останат да пренощуват, ако родителите им са нощна смяна и няма кой да се грижи за тях. Провежда се проучване за броя на децата, чиито родители са сред хората на първа линия.и общината във Велико Търново, чиято дейност е спряна с

и общината във Велико Търново, чиято дейност е спряна с ...

... за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновски общински съвет. И макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. Мярката на общината работеше и при извънредното положение през април, припомня Панов.


В област се увеличават училищата, които търсят студенти доброволци да

В област се увеличават училищата, които търсят студенти доброволци да ...

... доброволци от Педагогическия факултет, които заместват в различни училища. В момента издирваме в електронната система студенти, които са с постоянен адрес в община , за да влязат там да заместват“. 44% от училищата в областта са на дистанционно обучение, включително за началния и прогимназиалния етап, заради болни педагози и ученици.


Ръководители на танцови и вокални школи от Велико Търново протестират

Ръководители на танцови и вокални школи от Велико Търново протестират ...

... фини прахови частици във великотърновските квартали "Чолаковци" и "Бузлуджа", признава екомини... Неяснотата около времетраенето, както и липсата на заповед от РЗИ предизвикаха недоволството на школите. Техните ръководители определят рестрикциите за неоснователни, защото са взели и настояват да получат обезщетения, защото това затваряне за тях се превръща в тотален фалит.  


МБАЛ Павликени е на ръба, изпитва

МБАЛ Павликени е на ръба, изпитва "силна нужда от доброволен ...

... пред всеки, който се отзове на този призив." Има ли притеснение, че ако дадат на личните лекари бързи тестове, болните от COVID-19 рязко ще се увеличат? Защо все още се бави споразумението между НЗОК и БЛС, за това направление за какви тестове за коронавирус да могат да изпиосват личните...  


В област е невъзможно да има болница, която да лекува

В област е невъзможно да има болница, която да лекува ...

... Вел... „Изискването на здравия министър е неизпълнимо“, заяви областният управител проф. Любомира Попова:  „Не е възможно да се обособи конкретно лечебно заведение, което да изпълнява медицински дейности само за незаразени с коронавирусна инфекция при създалата се обстановка в нашата област“.   Областният щаб взе решение за затваряне на пенсионерските клубове.от различни факултети на ВТУ

от различни факултети на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" ...

... тази емоция, която изживявам в момента. Мисля, че определено това бъдещето за мен “, каза Преслав Николаев. Мария Банова, учи “Начална училищна педагогика с чужд език- английски” сподели, че е избрала точно това за бъдещата си провесия. „Така че ще се радвам, ако след години стана учител“, не скри тя.


Капацитетът на болницата в Свищов за прием на COVID болни

Капацитетът на болницата в Свищов за прием на COVID болни ...

... Кметът на Община Свищов влезе като доброволец в коронаотделението, общински съветник – медицинска сестра, също е помагала. Сега градоначалникът е под домашна карантина. За момента се справяме с медикаментите, но ще дойде момент, в който няма да успеем заради нуждата от някоя крупна доставка, предупреди Венков пред БНТ. Още: ""


Цял клас от най-голямото великотърновско училище е под карантина, съобщи

Цял клас от най-голямото великотърновско училище е под карантина, съобщи ...

... които са регистрирани в учебни заведения, са индивидуални, без да имат връзка. Най-вероятно те са плод на контакти на персонала извън служебните им задължения. Да, има в детска ясла група под карантина. Останалата част от детската градина работи нормално, след извършване на съответната дезинфекция.”, обясни пред NOVA проф. Георги Камарашев.


Директорът на Регионалната здравна инспекция във забрани плановата оперативна дейност

Директорът на Регионалната здравна инспекция във забрани плановата оперативна дейност ...

... по-малко от 5% от легловата си база за болни с коронавирусна инфекция. Голямо дарение днес реши битовия проблем на ковид отделението в Свищовската болница за постелъчен инвентар и отоплителни уреди. Активните случаи на заболяването в региона са 212, в болници са 37 пациенти. Няма забрана за работа на нощите клубове.


Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ минава изцяло на

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ минава изцяло на ...

... Плевен, предаде Националното радио. Великотърновският университет е удостоен с плакет от президента на Република България Президентът на Република България Румен Радев удостои с плакет "Св. Св. Кирил и Методий" Великотърновския университет по повод 55-годиш... През двуседмичния период насрочените изпити и защитите на дисертационни трудове ще се провеждат в електронна среда.


Горна Оряховица покри високите критерии да бъде „Европейски град на

Горна Оряховица покри високите критерии да бъде „Европейски град на ...

... традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на традиционната Гала на ACES EUROPE в края на ноември всяка година. Заради епидемичната обстановка, сега церемонията е насрочена за януари 2021 г., а при невъзможност да се състои титлите ще бъдат връчени по места.


Регистрирани са превишения на нормите за във великотърновските квартали

Регистрирани са превишения на нормите за във великотърновските квартали "Чолаковци" ...

... тестов режим и че разрешените, според посочено условие от Комплексното разрешително, са изградени. Пълният текст на въпроса можете да прочете , а какво отговаря министърът на околната среда - . Очаква се отговорът да бъде официално връчен в петък, 23 октомври 2020 година, по време на парламентарния контрол.    


Протестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец за поредна

Протестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец за поредна ...

... страната да седи по пънчета. Аз просто при тази гледка на мога да се сдържа и излизам на секундата на протест. Това не е моят премиер. Отделно за Гешев, мисля че този човек въобще не знае какво говори и въобще не знае що е то право“, смятат още търновските протестиращи.


На22 октомври, 19:00 ч., в „Хипстър бар”, Велико Търново поетът

На22 октомври, 19:00 ч., в „Хипстър бар”, Велико Търново поетът ...

... и Европа. Съосновател и главен редактор на литературното издателство „Kanev Books”, Ню Йорк – от 2010 до 2013 г. "Уиски в тенекиена кутия" от Пейчо Кънев Пейчо Кънев е главен редактор на издателство Kanev Books, Ню Йорк. Стихотворенията му са публикувани в повече от осемстотин литературни... Вижте повече и тук


Повече от 30 автомобила се включиха в протестно автошествие срещу

Повече от 30 автомобила се включиха в протестно автошествие срещу ...

... Продадоха и погребаха държавата. Това нещо трябва да приключи“. Автоинструктори излизат на национален протест Национален протест на автоинструкторите ще се проведе днес от 13:00 часа на площад "Батенберг" в София. Те се обявяват срещу предл... На връщане към Велико Търново протестиращите спряха на бензиностанция, където също скандираха: “Оставка“ и „Мафията вън“.


Мнозина обичат Велико Търново. Старата столица носи своя неповторим чар

Мнозина обичат Велико Търново. Старата столица носи своя неповторим чар ...

... Търново. Можете да му се насладите .  Ето и пълният екип зад проекта: Продукция - Black StampВодещ - Юлиан ВерговИзпълнителен продуцент - Станислав ВълкановСценарий - Димитър ГригоровРежисьор - Калоян НиколовОператор - Павлин Гроздев - БърниКомпозитор - Давид КокончевМонтаж - Иосиф КокончевЗвук - Александър Макрев3D анимация - Стоян Чолаков Заглавна снимка: Pixabay


Община Велико Търново ще изтегли заем от 1,6 млн. лева,

Община Велико Търново ще изтегли заем от 1,6 млн. лева, ...

... за хора с увреждания: "Чрез изграждане на подвижна платформа и подмяна на съществуващите асансьори, както и преустройство на вътрешни помещения за хора с увреждания". Дългът за изпълнението на двата проекта ще е от Регионалния фонд за градско развитие и ще се погасява за 12 години от собствени приходи на общината.


Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за ...

... за празника с Великотърновсикя митрополит Григорий и ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов. „Всеки от нас трябва да носи чувството за независимост в душата и сърцето си. Днес трябва повече от всякога да се борим за своята независимост и тази на Отечеството“, каза Румен Петков.


избухна на територията на Националния военен университет във Велико Търново

избухна на територията на Националния военен университет във Велико Търново ...

... каза инж.... Районът е бил отцепен от военна полиция, а на мястото са пристигнали екипи на районната противопожарна служба, които бързо са овладели ситуацията и са изгасили пламъците. Предполага се, че инцидентът се е случил по време на учебни стрелби на възпитаниците на , но причините тепърва ще се изясняват.


Жертви и извършители на домашно насилие от Велико Търново ще

Жертви и извършители на домашно насилие от Велико Търново ще ...

... управление на МВР - Дупница е задържан за домашно насилие 34-годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъж... Всеки, който има нужда от подкрепа, може да я получи на националната безплатна денонощна линия. Телефонът е 0800 11 977. Номерът на Кризисния център във Велико Търново е 0882 062 166.


След сигнала за заразен с коронавирус абитуриент от частната гимназия

След сигнала за заразен с коронавирус абитуриент от частната гимназия ...

... кметът на Велико Търново Даниел Панов е бил само веднъж на абитуриентски бал, но за съжаление точно с класа, където се появиха случаите. Тестът на Панов е отрицателен, но той се е самокарантинирал за 14 дни. Камарашев подчерта, че няма информация някой от заразените да е в притеснително здравословно състояние.


Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо

Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо ...

... Гюзелев“. Там кметът на община Павликени ще се обърне със слово към гражданите. Церемонията ще завърши с концерта на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Входът за събитието е свободен. Община Павликени призовава гражданите, които желаят да вземат участие и да бъдат публика на празничните прояви, да спазват всички мерки за безопасност.


Не е установено превишаване на нормите за замърсяване на въздуха

Не е установено превишаване на нормите за замърсяване на въздуха ...

... на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Велико Търново, съобщиха за Радио „Фокус” – Велико Търново от Община Свищов. От Общината уточниха, че след възникналата авария контролното замерване не е регистрирало превишение на среднодневните нива на сероводород в атмосферния въздух. Опасност за населението на Свищов няма.  


Средновековният фестивал

Средновековният фестивал "Корона и меч" на историческата крепост "Царевец" във ...

... никакъв случай това не е довеждало до спиране на живота. Дори след такива страшни бедствия са излизали нови възможности", посочва Николай Цонев - организатор на събитието. По традиция, всяка година по време на средновековния фестивал се пресъздават различни моменти от българската история, при това, в автентичната обстановка на крепостта "Царевец".


Преустановени до второ нареждане са всички занятия от Лятната занималня

Преустановени до второ нареждане са всички занятия от Лятната занималня ...

... фейсбук страницата на библиотеката. През настоящата година в Лятната занималня участват около 10 деца, като част от тях са от Свищов, но има и малчугани от други населени места. До момента те се включиха в забавни игри, правиха читателски дневник и се запознаха с традициите на празника Еньовден. Снимка: архив


Слабо земетресение е регистрирано на територията на България през изминалото

Слабо земетресение е регистрирано на територията на България през изминалото ...

... бил на около 8 км югоизточно от Стражица и на 37 км източно от Велико Търново, където трусът не е усетен. Магнитудът му е бил 2.7 по Рихтер, а дълбочината 7 км. Земетресението е регистрирано малко след полунощ, отбелязва агенция "Фокус". Данни за материални щети и пострадали хора няма.  


Модерно оборудване монтират в преустроената и ремонтирана сграда на новия

Модерно оборудване монтират в преустроената и ремонтирана сграда на новия ...

... за домашно кино и DVD плейър, мека мебел и други. Проектът се финансира от Оперативна програма„Региони в растеж 2014-2020“. Общата му стойност е 804 337, 32 лв., от които 447 117,90 лв. –европейски средства и национално съфинансиране в размер на 78 90,17 лв. Дейностите приключват в средата на юли.  


Вчера местният парламент имаше нелеката задача да гласува закриването на

Вчера местният парламент имаше нелеката задача да гласува закриването на ...

... план с трасета за газоразпределителна мрежа и сградни отклонения в строителните граници на селата Градница, Кормянско, Петко Славейков и Ряховците. Общата дължина на трасетата е 40 395 метра, разпределени по следния начин: 9 939 метра в село Градница, 8 462 м в Кормянско, 10 445 м в Петко Славейков и 11 549 м в Ряховците.


Регионалната здравна инспекция във Велико Търново затвори четири заведения за

Регионалната здравна инспекция във Велико Търново затвори четири заведения за ...

... заведения за болнична и извънболнична помощ в областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с COVID – 19. Издадени са 2 предписания. 50 предписания са дали здравните власти в област Велико Търново на училищата за организацията и провеждането на изпитите след 7-и и 12-и клас.


Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията ...

... за замърсеността на водата с препарати за растителна защита, посочиха от екологичната инспекция. До корекцията на реката има царевични масиви, за които след проверка на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е установено, че днес са били третирани с пестициди. Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон(ВИДЕО)


Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията ...

... за замърсеността на водата с препарати за растителна защита, посочиха от екологичната инспекция. До корекцията на реката има царевични масиви, за които след проверка на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е установено, че днес са били третирани с пестициди. Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон(ВИДЕО)


Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов

Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов ...

... населени места, учителите ще разпространят материали, с които децата разполагат в детските градини със съответни указания за работа по тях до децата и техните родители. Ще има и обратна връзка, учителите ще консултират онези, които се затруднят при усвояване на заниманията. При заявено желание ще се организират и индивидуални консултации.


Новите три случая на коронавирус във Велико Търново са без

Новите три случая на коронавирус във Велико Търново са без ...

... са им тестове, които са с положителен резултат. В момента те нямат симптоми и са вкъщи. Заразените са под контрола на личния си лекар, издирени са всички, с които са имали контакт и те също са поставени под домашна карантина. Колко са новите случаи на коронавирус в България вижте ТУК.


Първи случай на своеобразен полицейски час в български град заради

Първи случай на своеобразен полицейски час в български град заради ...

... Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот. Сигнали за евентуално нарушение на карантината може да се подадат на телефон 112, в РЗИ, МВР и в общината. Още: "НА ЖИВО": Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март"  


Създаваме колцентър за противоепидемичните мерки, ще доставяме храни и лекарства

Създаваме колцентър за противоепидемичните мерки, ще доставяме храни и лекарства ...

... автобусния транспорт, организацията на обучение от дистанция и пр. Сигнали могат да бъдат подавани и на еmail: [email protected] За нередности гражданите могат да подават сигнали на следните телефони: - Единен спешен номер: 112 - Дежурни служители в Районно управление на полицията В. Търново: 062620437 - Регионална здравна инспекция: 062620161, 062614331.


Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на

Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на ...

... но всички излизат навън сякаш нищо не се е случило, макар че личният им лекар ги търси всеки ден и се осведомява за състоянието им. Още: "5 души под карантина заради коронавирус не са открити на адреса си в Габрово" "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март"


Двама души са приети в Свищовската болница и са изолирани,

Двама души са приети в Свищовската болница и са изолирани, ...

... в чужбина, но началник-отделение е взел решение да бъдат проверени за коронавирус. Кръвните им проби са пратени за изследване в София още снощи. Още: "Италия - в центъра на коронавируса, по света има над 3000 нови болни" "Японски правителствен екип от учени: Коронавирусът едва ли ще изчезне с топлото време"


Национален синдикат

Национален синдикат "Защита" организира протест на 1 март заради нуждата ...

... плащат винетки. Синдикатът смята, че това е "заради глупостта на общиснки чиновник да премести указателната табела за начало и край на града, без да осигури алтернативен път и транспорт. "Хората ще протестират срещу високите цени на горивата и очакваните скокове на цените на всички стоки и услуги", добавят от синдиката.


Средства за подпомагане на млади медицински специалисти предвиди в бюджета

Средства за подпомагане на млади медицински специалисти предвиди в бюджета ...

... бъде полезна, допълни още той. Самата МБАЛ „Св. Иван Рилски“ дава над 20 000 лв. за привличане на млади медицински специалисти. Болницата има сключени договори със специализанти и със студенти, чиито такси за обучение плаща. Срещу това новите кадри подписват договор, че ще работят в Горнооряховската болница поне 5 г.


Питейната вода в Свищов вече е бистра и годна за

Питейната вода в Свищов вече е бистра и годна за ...

... на деня аварията ще бъде отстранена. В момента 25 000 жители на Свищов и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват през стар, компрометиран 60-годишен стоманен водопровод, който също често аварира. Подаваната през него питейна вода вече е бистра и е годна за питейни и битови нужди, увери кметът на Свищов.


  „Има проект за укрепване на моста на Колю Фичето

  „Има проект за укрепване на моста на Колю Фичето ...

... практика има нарушение от страна на общината по времето на Мирослав Семов, защото когато е била сигнализирана още юни миналата година за опасността за моста, тя е трябвало да отнесе случая до Министерство на културата, за да може оттам да предприемат мерки за укрепването му“, допълни кметът на Дряново.  


Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според

Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според ...

... марка бил бетонът, дали не е опасен. Стана ясно и, че не е имало сигнал до министъра на културата за ремонта. Сега се правел подробен констативен протокол, ще има и проверка какво е направено. Нямало обаче вариант ремонтът да се официализира постфактум. Съответно прокуратурата също ще трябва да се намеси.


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва извънредна проверка

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва извънредна проверка ...

... и за предприетите от дружеството мерки за възстановяване на предоставяната услуга. На топлофикационното дружество ще бъде извършена извънредна проверка с цел установяване на причините за проблемите с топлоснабдяването, както и за предприетите мерки. След приключване на проверката КЕВР ще изготви доклад за резултатите от нея, които ще бъдат публично обявени.


Голяма част от битовите абонати във Велико Търново нямат парно

Голяма част от битовите абонати във Велико Търново нямат парно ...

... спирателна арматура на отклонение за абонатна станция на ул. „Филип Тотю“ № 3. По график аварията трябвало да бъде отстранена преди два дни. От началото на този отоплителен сезон това е шеста авария, която оставя различни части на Велико Търново без парно, въпреки профилактичните ремонти, направени по мрежата през лятото.


Свищов. Празникът на българските студенти – 8 декември бе честван

Свищов. Празникът на българските студенти – 8 декември бе честван ...

... клуб „Академик” – Свищов. По време на церемонията за честване на 8 декември стана ясно, че в Свищовската академия ще бъде изграден учебен банков салон чрез предметно дарение от Пощенска банка АД и Банка Пиреос, а по договор с Кока-Кола ХБК ще бъде изграден аутсорсинг център за работа от разстояние.


Велико Търново. Христо Христов встъпи в длъжност „административен ръководител –

Велико Търново. Христо Христов встъпи в длъжност „административен ръководител – ...

... От 2012 г. с решение на ВСС е назначен за заместник на административен ръководител – заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като в момента е изпълняващ функциите административния ръководител – окръжен прокурор на същата прокуратура. Има ранг „прокурор в ВКП и ВАП“. За професионалната си дейност е многократно поощряван.


Велико Търново. В напреднал етап е разработването на новия генерален

Велико Търново. В напреднал етап е разработването на новия генерален ...

... при условия на нормален трафик. Заснемането ясно показва как се образуват колоните от превозни средства, в какви посоки се разпределят. Направени бяха и специални наблюдения с дронове на най-натоварените пресечни точки. Технологията се използва за пръв път и освен данните за трафика, софтуерът изчислява и рисковете от възникване на ПТП.


Велико Търново. Празничният концерт под надслов „Бяла Коледа“ е един

Велико Търново. Празничният концерт под надслов „Бяла Коледа“ е един ...

... участие на популярната поп и джаз певица Стефка Оникян. Сред солистите е и Павлета Семова, позната с групата си „BrasilAcoustic” и с участията си в джаз фестивалите в България и Европа. Поканите за концерта „Бяла Коледа“ могат да бъдат получени от касата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ от 5 декември.


Свищов. Трима докторанти са в състава на ръководството на Студентски

Свищов. Трима докторанти са в състава на ръководството на Студентски ...

... а комисията с ресор „Спорт” ще продължи да председателства Стефани Спасова – II курс, спец. „Стопански и финансов контрол”. На проведеното първо работно заседание новият Студентски съвет планира дейностите си за месец декември, част от които са посветени на честването на студентския празник и на предстоящите Коледни и новогодишни празници.