Отличията

Отличията "Лекар на годината“ бяха връчена на тържествена церемония в ...

......... в благодарственото си слово д-р Цекова. За Млад лекар на годината бе избран ортопедът д-р Стоян Иванов. Доц. д-р Илина Мичева бе отличена в категорията иновации. За заслуги и принос в развитието на детското и училищното здравеопазване бяха наградени проф. д-р Виолета Йотова и екип, доц. Д-р Миглена Георгиева и д-р Атанаска Петкова.


По случай празника на лекаря бе направено дарение на втория

По случай празника на лекаря бе направено дарение на втория ...

......... втория кувьоз в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов -Варна" който е закупен със средства от събрани и предадени пластмасови капачки за рециклиране, заедно с дарения. Следващото голямо събиране на пластмасови капачки ще се проведе в средата на април 2019 г. под надслов Празник на рециклирането "Аз Вярвам и Помагам 2"!


В началото на седмицата от Община Варна съобщиха, че всеки,

В началото на седмицата от Община Варна съобщиха, че всеки, ...

......... заведения през летните месеци. Тази година дори бяха направени проверки от Валери Симеонов, който констатира нарушения, относно озвучаването в няколко заведения, на които им бяха съставени актове. В обобщение, може да се каже, че според варненци, най-голям дял за шумовото замърсяване има интензивният автомобилен трафик по главните улици и булеварди.


Варна. Заместник-кметовете на Община Вълчи дол Мерткан Ибрямов и Преслав

Варна. Заместник-кметовете на Община Вълчи дол Мерткан Ибрямов и Преслав ...

......... предприятие за хора с увреждания, в което ще бъдат наети 32 деца, функциониращият вече трета година Общностен център за деца от 0 до 7 години и техните семейства. Кампанията ще обхване общини в цялата страна, в които се създават нови социални услуги за деца и възрастни, заместващи живота в институция.


София. Повече от 140 състава и 74 индивидуални изпълнители ще

София. Повече от 140 състава и 74 индивидуални изпълнители ще ...

......... Официалното закриване ще бъде на 21-ви октомври, от 17 часа, с рецитал. В 18 часа започва концерт на най-добрите колективи, участвали във фестивала. Веднага след него ще бъдат връчени наградите на отличените участници. Съпътстваща проява на фестивала е изложба-базар на „Задругата на майсторите на народните занаяти” и изложба. Диана СТОЕВА


Варна. Официално бе открит обновения спортен комплекс на Медицински университет-Варна.

Варна. Официално бе открит обновения спортен комплекс на Медицински университет-Варна. ...

......... университети. Поздравителен адрес бе получен от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров. Студентският танцов състав „Диана“ получи заслужени аплодисменти от академичното ръководство на университета и гостите след блестящото изпълнение на „Тракийски танц“. Откриването на комплекса продължи с приятелски волейболен мач между отборите на МУ-Варна и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“.Вчера, с месец закъснение, официално бе открита учебната година в

Вчера, с месец закъснение, официално бе открита учебната година в ...

......... година да завърши в нужните срокове. Занапред учениците ще учат в съвсем нови условия. Сградата е обновена, а направената инвестиция е огромна. Получихме безвъзмездно 9 нови пиана и 4 рояла. Има осигурена звукозаписна система и видеонаблюдение. Благодаря на родителите, които проявиха разбиране. Забавянето на учебната година няма да засегне ваканциите."


Варна. Синята светлина, която се излъчва от екраните на монитори,

Варна. Синята светлина, която се излъчва от екраните на монитори, ...

......... трябва да се нанася по-плътен крем, може и хидратиращ, а за вечер да оставим серумите и флуидите, които са с по-нежна текстура“, каза още д-р Томов. По думите му за хората, които работят на открито, е желателно кремът, който се поставя сутрин, да бъде с със слънцезащитен фактор. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Свищов. Приключиха ремонтите дейности в Градската градина, намираща се в

Свищов. Приключиха ремонтите дейности в Градската градина, намираща се в ...

......... дейности и пазят всичко направено. „Фокус“ припомня, че от 2016 година, благодарение на усилията на местната власт, цялостният облик на Свищов бе променен. Създадени бяха редица удобства за гражданите, нови места за отдих и детски площадки. Всичко това се прави със средства, заделени от бюджета на Община Свищов. Луиза ТРАНЧЕВА


Варна. Предстои стартирането на ремонт на СБАГАЛ „Проф. д-р. Д.

Варна. Предстои стартирането на ремонт на СБАГАЛ „Проф. д-р. Д. ...

......... една по-комфортна и приятна обстановка, каквато заслужават“, отбеляза проф. Емил Ковачев. Проф. Ковачев посочи също, че предстои закупуване на модерен стерилизатор, хистероскопско оборудване и някои други специализирани медицински апаратури. „Имаме нужда от нови родилни легла за нашите пациентки, както и от специализирана неонатологична апаратура“, добави проф. Емил Ковачев. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Инициативата

Инициативата "Тренировъчен час“ започна в училищата във Варна. Първият урок, ...

......... ориентиране, спортни и модерни танци, балет, комбат, йога. Инициативата "Тренировъчен час" е част от стратегията на Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия и детско–юношеския спорт, съгласно Закона за предучилищното и училищното образование. Тя е подкрепена от Регионалното управление на образованието – Варна и Министерството на младежта и спорта.Нова детска градина за четири групи ще строят във Варна.

Нова детска градина за четири групи ще строят във Варна. ...

......... Планирани са демонтажни и строително-монтажни работи, разчистване на площадката, изграждане на конструкция, ВиК, електрическа, осветителна, силова, мълниеносна, заземителна, телефонна, интернет и домофонна инсталация, а също така видеонаблюдение и озеленяване. Прогнозната стойност на обекта е 1 949 501 лв. без ДДС, а офертите ще се отварят на 19 ноември тази година.


Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници

Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници ...

......... начело няма как да спечеля битка за справедливост и законност. Поне докато я водя сам, разбира се. Затова искам подкрепа от всеки, който мисли като мен. Продължавам да мисля, че бъдещето принадлежи на Възраждане, но само ако ние възрожденците станем десетки и стотици хиляди, както сме вече напът", завършва Костадинов.


Варна. Започва втори етап от изграждането на канализационна мрежа в

Варна. Започва втори етап от изграждането на канализационна мрежа в ...

......... на града. „Благодаря на правителството, лично на премиера Борисов и на всички отговорни институции за това, че този дългоочакван проект ще бъде осъществен“, добави кметът Анастасова. На събитието присъстваха още председателят на ОбС – гр. Долни чифлик Жеко Жеков, зам.-кметът на общината Любомир Вангелов, общински съветници и граждани. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. Костномозъчни трансплантации на световно ниво се извършват в УМБАЛ

Варна. Костномозъчни трансплантации на световно ниво се извършват в УМБАЛ ...

......... миелом, някои злокачествени тумори и др. При автоложна трансплантация пациентът може да се излекува напълно или да се удължи периодът на ремисия. Алогенната трансплантация е единственият възможен метод, който може да доведе до пълно излекуване на много злокачествени и доброкачествени кръвни заболявания като левкемии, вродени анемии, имунодефицитни състояния и др.


За поредна година Варна ще бъде домакин на мащабен музикален

За поредна година Варна ще бъде домакин на мащабен музикален ...

......... популярни песни, Автентичен фолклор, Обработен фолклор, Класическо и школувано пеене, Авторски песни от всички категории и Художествено слово.Петчленно жури, съставено от специалисти от различни жанрове изкуства, ще оценява изпълненията.Официалното откриване на фестивала ще бъде на 19 октомври от 17 ч. и ще бъде закрит на 21 октомври от 17 часа. С месец по-късно, днес 900 ученици и учители откриват новата

С месец по-късно, днес 900 ученици и учители откриват новата ...

......... Постройката е санирана, изградени са рампа и асансьор за хора в неравностойно положение.  Концертната зала, библиотеката и читалнята са изцяло ремонтирани и обновени. В учебните стаи е подменена настилка, както и звукоизолация на кабинетите за индивидуално обучение. Първият учебен ден в училището беше отлаган няколко пъти поради забавяне на ремонтните дейности.


Всяко дете до 7 години има поне четири кариеса, а

Всяко дете до 7 години има поне четири кариеса, а ...

......... трябва да се заведе в кабинета, за да свикне с атмосферата. Битува мнението, че млечните детски зъби не са важни, тъй като се сменят. Няма такова нещо. Всяко едно петънце, всеки кариес трябва да бъде излекуван. Усложненията водят до сериозни проблеми с оралното здраве на децата”, каза още д-р Миланов.


Варненските плувци от ПСК

Варненските плувци от ПСК "Черно море" отново се превърнаха в ...

......... бе неотразима. Тя постави нов рекорд и се окичи със злато.  Треньорите на медалистите- Никола Петров, Антон Гиляревски, Доротея Славкова и Денислав Калчев изразиха своята радост и гордост от постиженията на варненчетата. След кратка и заслужена почивка, те ще продължат с тренировките, за да се подготвят за следващите турнири.  


Варна. Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Емилия Милкова

Варна. Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Емилия Милкова ...

......... от Варненска област. Експерти от Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга”, които участваха в отсяването на постъпилите предложения, в момента анализират конкурсната процедура, така че със своите препоръки да съдействат за оптималното развитие на програмата. Би било полезно идеи да споделят и представители на библиотечната общност”, допълни Емилия Милкова.


За поредна година варненските деца ще могат да се включат

За поредна година варненските деца ще могат да се включат ...

......... на децата, тяхната активност и поддържане на добро физическо и здравословно състояние. Освен футбол, учениците ще се състезават в още няколко спорта: баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, бадминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.


Пространството в центъра на Варна, което следващите десетилетия ще бъде

Пространството в центъра на Варна, което следващите десетилетия ще бъде ...

......... и тази на инвестиционния проект, който би могъл да се реализира върху терена.  И докато за бъдещия облик на Дупката се очаква да бъде обявен архитектурен конкурс, то на този етап не е ясно какво точно възнамерява да прави общината с десетките апартаменти, които също ще придобие покрай тази сделка. 


Варна. Дипломите на лекарите по дентална медицина от Випуск 2018

Варна. Дипломите на лекарите по дентална медицина от Випуск 2018 ...

......... - Варна Тодор Балабанов, ректора на ТУ - Варна проф. инж. Росен Василев, председателя на Български лекарски съюз проф. д-р Николай Шарков. Музикален поздрав към младите лекари по дентална медицина поднесоха второкурсничките в специалност „Медицина“ на МУ - Варна Мерлин и Нермин Игнатови и третокурсникът в специалност „Фармация“ Сезгин Алков.


Варна. Средно около 1.00 лв./кг е цената на зелето по

Варна. Средно около 1.00 лв./кг е цената на зелето по ...

......... между 1,60 и 3 лв./кг, цената на салатките и репичките е средно около 1.00 лв., на места стигат и до 1.20 лв. Картофите се предлагат на цени между 1.00 лв./кг и 1.60 лв./кг, тиквичките се търгуват по 2.00 лв./кг, а патладжаните – между 1.50 лв./кг и 2 лв./кг. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. Лекарите от Катедрата по очни болести и зрителни науки

Варна. Лекарите от Катедрата по очни болести и зрителни науки ...

......... допълнителна информация за заболяванията, могат да присъстват на публична лекция на проф. д-р Христина Групчева, която ще се проведе на 27 октомври от 11.30 часа в зала А. Очните лекари във Варна казват: „Ние сме посветили професионалната си кариера на вашето зрение, присъединете се към нас защото: „Заедно можем повече!“


"Ако държите на гумите си не паркирайте пред гаража!!!", гласи ...

......... любезно и само намеква за евентуални беди с гумите на неправилно паркиралите. Проблемът с местата за паркиране се задълбочи със стартирането на "Синята зона" в центъра, а се очаква догодина тя да се разшири и в широкия център. Това ще създаде проблеми дори на живеещите в кварталите засегнати от зоната.


Варна. Близо 50 мотористи се събраха на протест във Варна

Варна. Близо 50 мотористи се събраха на протест във Варна ...

......... им. От магистратите той иска по-малко наказание от наложеното му на първа инстанция – 1 година с три години изпитателен срок. Според Николай Ников индонезиецът е имал и други дела за превишена скорост, но досега е оправдаван от съда, тъй като не е доказано, че е шофирал автомобила. Диана СТОЕВА


Българинът няма емоционална култура и е възпитан да търси психиатрична

Българинът няма емоционална култура и е възпитан да търси психиатрична ...

......... на състоянието. Разчита се, че хората с ментални болести ще бъдат активни, но някои от тях нямат съзнание за болест и не търсят помощ, коментира проф. Кожухаров. Около 20% от хората у нас страдат от някакъв вид психически разстройства. По-често боледуват жените, които са и по-активни в търсенето на помощ. 


Спречкване между две момчета прерасна в побой в двора на

Спречкване между две момчета прерасна в побой в двора на ...

......... участник в сбиването е 17-годишен. Той е задържан за денонощие. От ръководството на Регионалното управление на образованието разкриха пред Дарик, че при тях все още няма постъпил доклад за инцидента. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Районна прокуратура-Варна.За още новини харесайте страницата ни във Facebook  


Варна. Най-честите прояви на агресия и тежки престъпления се извършват

Варна. Най-честите прояви на агресия и тежки престъпления се извършват ...

......... физическа. А при продължителна употреба на алкохол – настъпва емоционално-волева деградация, притъпяване на емоциите, нравствеността на човека, той спира да спазва морални норми. Така че комплекс от фактори могат да провокират едно действие и не може да се коментира преди да се извърши експертиза“, каза още проф. Арнаудова. Диана СТОЕВА


Пред сградата на Община Варна се проведе поредния протест на

Пред сградата на Община Варна се проведе поредния протест на ...

......... и за личната помощ, а не да изкараме празниците  тук- на палатков лагер, неразбрани и нечути", заявиха майките. Освен протестиращи, пред Община Варна дойдоха десетки техни близки, както и граждани на Варна, които положиха камък в градинката до палатковия лагер, за да почетат паметта на убитата жестоко журналистка Виктория от Русе.    


Проблеми с паметта - първи признак на деменция Възрастта над

Проблеми с паметта - първи признак на деменция Възрастта над ...

......... би трябвало да има, подчерта неврологът. Медикаментите за лечение са налични у нас, а някои от тях са по Здравна каса. Те могат да отложат тежките фази на болестта, но за момента няма лекарство, което напълно да я спира.  Цялото интервю с проф. Иван Димитров ще откриете в аудио зоната.


Варна. Предприети са нужните и адекватни мерки за безпроблемното функциониране

Варна. Предприети са нужните и адекватни мерки за безпроблемното функциониране ...

......... институции. „Храненето в детските градини се извършва от „Ученическо и столово хранене“. В детската градина в село Каменар се осигуряват сухи пакети при възникване на неблагоприятни климатични условия. На този етап не са докладвани проблеми за готовността на детските градини за работа при зимни условия“, отбеляза Лилия Христова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. Около 30 майки на деца и младежи с увреждания

Варна. Около 30 майки на деца и младежи с увреждания ...

......... че вярва, че макар и с натиск усилията на всички, участвали в процеса с мотото “Системата ни убива”, ще се стигне до положителен резултат. Според нея, обаче, социалната система в страната не е готова за промените, които ще последват след приемането на новите законопроекти за хората с увреждания. Диана СТОЕВА


Варна. Във Документи на Борис Георгиев, на чието име е

Варна. Във Документи на Борис Георгиев, на чието име е ...

......... на града могат да разгледат също изложбата на Христо Наумов Ботев, посветена на Съединението. „Христо Наумов Ботев е наш голям приятел и подари картините си. Той наистина се вдъхнови много от документи, които намери при нас и ние изпитваме гордост от това нещо“, коментира още началникът на Отдела. Диана СТОЕВА


С решение на Министерския съвет от днес по бюджета на

С решение на Министерския съвет от днес по бюджета на ...

......... Одесос от IV в. пр. н. е., които са уникални както за града, така и в национален мащаб. По време на днешното заседание бе изказано мнението, че ако Община Варна стане собственик на терена, разкопките ще могат да продължат и не е изключено да бъдат открити и други уникални находки.


Тази събота /13 октомри/ от 11:00 часа ще се проведе уникален

Тази събота /13 октомри/ от 11:00 часа ще се проведе уникален ...

......... каяк в морето, може да се запише за безплатния открит урок по кану-каяк на e – mail: [email protected], като посочи три имена, години, предишен опит (ако има такъв) и имената на придружител - за деца под 14 години. Желаещите да тестват и SUP борд също ще имат тази възможност!  


Дванадесетокласникът Красимир Баналиев грабна приза „Най-добър млад готвач“ на Българската

Дванадесетокласникът Красимир Баналиев грабна приза „Най-добър млад готвач“ на Българската ...

......... подкрепата на Община Варна и Министерството на туризма. Председатели на журито за готвачите бяха Шеф Тони Иванов и Шеф Ивайло Димитров, а за сладкарите – Шеф Ради Стамболов. Конкурсът се осъществи с подкрепата на шеф готвачи Ивайло Иванов, Живко Димитров и Емилиян Василев. Регламентът бе изготвен от организаторите – БХРА.


Варна. Командването на Военноморските сили и Община Варна организираха представяне

Варна. Командването на Военноморските сили и Община Варна организираха представяне ...

......... Военноморският музей доктор Мариана Кръстева наследници и родственици на контраадмирал Вариклечков, курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, офицери от Варненския гарнизон, граждани и гости на град Варна. След представянето на книгата, госпожа Надя Вариклечкова подари по две книги на Военноморските сили, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”.


Варна. Автобусите и тролейбусите във Варна са в готовност за

Варна. Автобусите и тролейбусите във Варна са в готовност за ...

......... са парните инсталации, за да не се допуска изпотяване на предните стъкла. Директорът на обществения превозвач увери, че автобусите и тролейбусите ще са добре отоплени. По думите му обикновено през студените месеци проблеми обикновено възникват при заледяване на участъци по ул. „Вяра“, до парната централа и към „Владиславово“. Диана СТОЕВА


Непроменени остават минималните цени за таксиметров превоз на пътници на

Непроменени остават минималните цени за таксиметров превоз на пътници на ...

......... и за това как то ще се отрази на финансовото състояние на "Градски транспорт". Друго решение, което членовете на комисията взеха, беше да се намали цената на билета по линия №55 от сп. Кантара до Варна. Пътуващите по този маршрут вече ще плащат по 1 лев вместо по 1,60 лева.


Варненският окръжен съд определели постоянна мярка „задържане под стража“ на

Варненският окръжен съд определели постоянна мярка „задържане под стража“ на ...

......... пострадалия и се надява това да стане другата седмица. Пред Варненския окръжен съд беше представена информация и за предишно условно осъждане на Мартин П. през 2016 г. за вещно укривателство, като деянието е извършено в рамките на изпитателния срок.   Определениeто на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано.


Два автобуса на градския транспорт във Варна са със счупени

Два автобуса на градския транспорт във Варна са със счупени ...

......... от най-новите автобуси, доставени наскоро във Варна. И докато пристигнат стъклата от фирмата-производител в Полша, те ще бъдат заменени със стари. Подобни инциденти със стрелба с въздушна пушка по превозни средства на градския транспорт имаше и София. Миналия месец имаше два такива инцидента срещу автобус и трамвай в квартал "Надежда".


Варна. До края на тази година във Варна врати ще

Варна. До края на тази година във Варна врати ще ...

......... Танев. Специално обученият екип ще работи на изцяло доброволни начала в „Зеления двор“. Всички родители, обаче, подкрепящи идеята и посетили „Зеления двор“ могат да оставят по свое желание монета от 1 или 2 лева. Символичната сума ще служи за поддържане на пространството и е символ на ангажираност към социалната инициатива.


Варна. Всички учебни и детски заведения на територията на Ветрино,

Варна. Всички учебни и детски заведения на територията на Ветрино, ...

......... електрозахранването, детските заведения ще имат готовност за сливане на групи или за преустановяване на работа“, каза още кметът на Ветрино. Той допълни, че всички училищни автобуси са преминали технически прегледи, снабдени са със зимни гуми. Осигурени са и дърва за огрев и за старческия дом в село Ветрино. Диана СТОЕВА


Варна. Увеличаването на броя на двойките със стерилитет у нас

Варна. Увеличаването на броя на двойките със стерилитет у нас ...

......... на сексуално трансмисивните заболявания. Управителят на АГ болницата посочи, че Варна е един от пионерите в подпомагането на двойките с репродуктивни проблеми. Той добави, че в рамките на кампанията „Репродуктивното здраве – наша обща грижа“ специалисти от здравното заведение ще изнасят безвъзмездно беседи всеки последен петък от месеца. Диана СТОЕВА


Варна. Близки на загиналите работници при срутването в хотел „Вероника“

Варна. Близки на загиналите работници при срутването в хотел „Вероника“ ...

......... се явили само като свидетели след фаталния инцидент. Той обаче отказа да назове имена. Според него следващите съдебни инстанции трябва да преценят доколко са справедливи присъдите, постановени от Окръжния съд. Адвокатът призна, че присъденият размер на обезщетенията от 100 000 лева за всеки от близките е сравнително справедлив. Диана СТОЕВА


Пред сградата на Община Варна да бъде поставена паметна плоча

Пред сградата на Община Варна да бъде поставена паметна плоча ...

......... "бяла книга" за безобразията в държавата. Като примери те посочиха сделките за ТЕЦ "Варна" и за терена на т. нар. Дупка в центъра на морския града. Градският лидер на ДСБ Васко Василев обяви, че се търсят четирима "смелчаци" сред общинските съветници, които да създадат опозиционна група в местния парламент.  


Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) е предвидил амбициозна програма за предстоящата

Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) е предвидил амбициозна програма за предстоящата ...

......... опера е мюзикълът "Сън в лятна нощ", чиято световна премиера е на 8 октомври. Предстои и гастрол на оперетата "Баядерка" на трупата на Велико Търново. На 11 октомври можем да видим балета "Жизел". Над 21 хиляди зрители са посетили 13-те вечери на Опера в летния театър, каза още Даниела Димова.


Варна. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите от рак

Варна. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите от рак ...

......... какви дейности са предприети. „Не са единици случаите, в които сме постигали и постигаме трайно излекуване на заболяването“, каза проф. Радослав Радев. Той заяви, че ролята на профилактиката е голяма, както за всяко едно заболяване. „Колкото по-рано, толкова по-добре и толкова по-добър резултат получаваме“, подчерта проф. Радослав Радев. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. 15 документални и игрални филма, изследващи задълбочено и с

Варна. 15 документални и игрални филма, изследващи задълбочено и с ...

......... срещи с водещи лектори. Дискусиите, които също са с вход свободен, ще бъдат в залата на център „Юрий Гагарин”, Камчия. За улеснение на варненската публика, фестивалът организира безплатни автобуси Варна-Камчия-Варна два пъти дневно, в съответствие с програмата на академията – преди обед за дискусиите и следобед за прожекциите. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Непълнолетно момче ще се изправи днес пред Варненския окръжен съд,

Непълнолетно момче ще се изправи днес пред Варненския окръжен съд, ...

......... получи от 3 до 10 години затвор, ако бъде признат за виновен. Заради своята възраст съучастникът му Камен не може да носи наказателна отговорност и беше настанен в интернат. Той е призован като свидетел по делото. На другите две момчета, които са наблюдавали и снимали побоя, не бяха повдигнати обвинения. 


Да се отмени забраната за строителство в уличната мрежа на

Да се отмени забраната за строителство в уличната мрежа на ...

......... район „Приморски“ с оглед възможността за редуциране и отмяна на строителната забрана. Разработката е приета от Експертния съвет по устройство на територията. Към настоящия момент от въпросната територия около 110 имота имат предварително разрешение за строителство, издадено от министъра на регионалното развитие и благоустройството, се сочи още в кметската докладна.


Интересна сделка подготвят в местната администрация на Варна. Кметът Иван

Интересна сделка подготвят в местната администрация на Варна. Кметът Иван ...

......... превърне в музей на открито, в който да намери съвременен прочит хилядолетната история на града. „ЦУМ Варна“ АД, в което са апортирани 40 апартамента от комплекса Слънчев ден - Порт Палас, в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“, притежава 100% от капитала на „Порт Палас“ ЕАД в гр. Пловдив.


Варна. Науката е велика, но тя е нищо, ако не

Варна. Науката е велика, но тя е нищо, ако не ...

......... Климент Охридски“. Тази година към инициативата, се присъединиха и филиалите на МУ - Варна в Шумен и Велико Търново, където също имаше фотоизложба, научно кино и конкурс за рисунка. В Шумен организаторите направиха и демонстрация на раждане на близнаци, а във Велико Търново – измерване на кръвната захар на желаещите.


Варна. Майки на деца с увреждания и хора, които ги

Варна. Майки на деца с увреждания и хора, които ги ...

......... продължим нашите протестни действия и имаме решимостта да доведем нещата до действително решаване на проблемите. Настояваме за незабавни, реални, дълбинни промени в полза на хората с увреждания, за цялостна реформа, за внасяне и на трите проектозакона, гарантиращи реформа в сектор хора с увреждания, в Народното събрание“, посочват организаторите. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


71-годишна жена е блъсната от лек автомобил на кръстовището на

71-годишна жена е блъсната от лек автомобил на кръстовището на ...

......... по време на движението си при завой надясно, блъска пешеходка, която пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 71-годишната жена получава фрактури на гръден прешлен и лумбален прешлен, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ "Св. Анна" без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.


Двама мъже са загинали при тежка катастрофа на пътя между

Двама мъже са загинали при тежка катастрофа на пътя между ...

......... Двама мъже са загинали при тежка катастрофа на пътя между село Константиново и град Белослав, съобщиха от пресслужбата на полицията във Варна.Войната по пътищатаШофьор загина при челен сблъсък с камион, каран от 19-годишен без книжка"Галъп": Българите искат нов модел на пътната безопасностБус прегази паднал моторист на пътя Карлово-Сопот


Продавачка обезвреди крадец, заплашил я с пистолет Младеж се опита

Продавачка обезвреди крадец, заплашил я с пистолет Младеж се опита ...

......... той е обезвреден и задържан до пристигането на полицията. 18-годишният крадец е родом от Лясковец и вече има предишни криминални прояви. Въпреки това след денонощие в ареста е пуснат на свобода.  --> Собствениците на магазина благодариха в социалните мрежи на двамата клиенти за тяхната смелост при обезвреждането на въоръжения нападател.


Възрастен мъж ще бъде обвинен за опит за убийство тежко

Възрастен мъж ще бъде обвинен за опит за убийство тежко ...

......... болница „Св. Анна”.   89-годишният Димитър ударил няколко пъти по главата 80-годишния Тодор, като използвал стойката за системи. Нападнатият мъж е изпаднал в клинична смърт.   Димитър е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в морската столица. На него му е назначена психиатрична експертиза. Той е претърпял операция предишния ден.


Варна. 23 проверки в детски заведения са извършили през изминалата

Варна. 23 проверки в детски заведения са извършили през изминалата ...

......... към детски заведения по отношение на документация за прием и профилактични паразитологични изследвания. Посетени са още 4 амбулатории за индивидуална практика за първична медицинска помощ по отношение противопаразитната дейност. Паралелно, инспекторите от „Медицинска паразитология“ са проверили 12 лечебни заведения и корабни агенции. До момента няма наложени административни санкции. Диана СТОЕВА


Варна. Портрет на Махатма Ганди, нарисуван през 1935 година от

Варна. Портрет на Махатма Ганди, нарисуван през 1935 година от ...

......... и през 20-те години обогатява стилистиката му с ново духовно съдържание. Произведенията му имат своята уникалност с универсалния си художествен език, в който идеопластичните принципи, съзвучни с естетиката и хуманистичните идеали на изкуството на Италианския Ренесанс, са творчески обогатени с ориентацията към ценностите на Изтока и източните философии. Диана СТОЕВА


Няколко паркирани коли бяха помляни снощи от кола с неадекватен

Няколко паркирани коли бяха помляни снощи от кола с неадекватен ...

......... "Мерцедес", като броят на потрошените коли е 6, паркирани от двете страни на улицата. Alexandra Nikko, фейсбук група „Виждам те КАТ-Варна”. По непотвърдена информация щетите са нанесени от млада шофьорка с "Ленд Роувър". Проверка е установила наличието на 1 промил алкохол в издишания въздух.  За още новини харесайте страницата ни във Facebook


На 24.09. т.г., около 22:30 часа, К.К. (33 г.) от

На 24.09. т.г., около 22:30 часа, К.К. (33 г.) от ...

......... 22:30 часа, К.К. (33 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е увредил помещение в сградата на Първо РУ на МВР в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Предстои заседание пред съда.


Варна. На 28 септември от 17.30 часа в двора на

Варна. На 28 септември от 17.30 часа в двора на ...

......... и темата за насърчаване на културните и творческите индустрии и ключовата роля на изследователите в тези процеси. Европейска нощ на учените 2018 се осъществява в рамките на проект K-TRIO 3 („Researchers in knowledge triangle"), финансиран от Европейския съюз по програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020", „Дейности Мария Склодовска-Кюри”.


Равнището на безработица във Варненска област през август 2018 година

Равнището на безработица във Варненска област през август 2018 година ...

......... с 97 по-малко спрямо предходния месец. В областния център регистрираните безработни в края на август са 3402. Равнището на безработица във Варна е 2 процента и запазва нивото си спрямо предходния месец. На годишна база спрямо август 2017 г. се отчита спад с 0.4 на сто на равнището на безработицата.


Изграждането на парка в кв.

Изграждането на парка в кв. "Възраждане" напредва. Оформят се алеите ...

......... Иван Портних. Публикувани бяха и снимки на дейностите, които текат в пространството, предвидено за отдих. "С всеки изминал ден напредваме с изграждането на парка във "Възраждане". Вече монтираме съоръженията на новите детски площадки. Надявам се скоро да видим много усмивки на малки и големи в новия парк", написа кметът Портних.


Аксаково. Над 450 са ползвателите на социалните услуги, предоставяни от

Аксаково. Над 450 са ползвателите на социалните услуги, предоставяни от ...

......... по-гъвкави в предоставянето на услугите за гражданите си. Отдалеченият достъп е облекчение за възрастните хора, като електронната платформа дава възможност за отдалечен достъп като чат функция, което е подходящо за хората с увреждания. Те могат да комуникират чрез платформата без да използват гласовите опции“, каза още Нели Петрова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Аксаково. Община Аксаково е домакин на международна конференция „Социални услуги

Аксаково. Община Аксаково е домакин на международна конференция „Социални услуги ...

......... иновативен за България. Основна цел на проекта е изграждане на административен капацитет на служителите в Община Аксаково чрез въвеждане на социални иновации, изучаване добри практики, изграждане на специфични умения за партньорство в областта на социалното включване и борбата с бедността, равните възможности и недискриминация и условията на труд. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна ...

......... на Морската градина е разположена фотоизложба на тема „140 години варненска пожарна служба” с автор-фотограф главен инспектор Емил Калинов, началник на сектор „ПБС на Летище Варна” към РДПБЗН – Варна. Тържественото откриване на световния спортен шампионат ще се състои на 26 септември от 17.00 часа на входа на Морската градина.