Варна


Жители на област Варна с ниски доходи ще имат възможност

Жители на област Варна с ниски доходи ще имат възможност ...

... да получат издръжка. Търсят се съвети за узаконяване на къщи в ромските махали, както и за неплатени здравни осигуровки и кредити. Идеята е след анализиране на юридическите казуси по места да бъде създаден механизъм за помощ. Изпълнението на проекта ще продължи до февруари 2023 г., допълват от Областния информационен център-Варна.


Фериботът

Фериботът "Белослав" спря да извършва курсове от днес заради планов ...

... съобщиха от общинската фирма, обслужваща транспортното съоръжение. Очаква се работата му да бъде възстановена след 25 -26 юни, уточняват от "Белфери". През това време връзката между двата бряга на плавателен канал №2 ще се осъществява с моторен кораб "Белла", но той има възможности да превозва само пътници без превозни средства.


Производство за установяване на нарушение – налагане на цени за

Производство за установяване на нарушение – налагане на цени за ...

... цени за покупка и други нелоялни търговски условия, „ВиК“ - Варна си осигурява извличане на ползи под формата на приходи, които не би реализирало или които клиентите не биха приели, ако имаше алтернатива на предлаганите от дружеството услуги, като по този начин уврежда интересите на потребителите“, констатират от Антимонополната комисия.Последната партизанка в България Златка Петкова Карабашева почина на 100

Последната партизанка в България Златка Петкова Карабашева почина на 100 ...

... партизанка и доброволка в Отечествената война. Не се огъва пред тежката си съдба и през 1944-та тръгва по стъпките на Гроздьо Желев, който е убит година по-рано, като се присъединява към партизанския отряд, в който се сражава смело, наравно с мъжете. I жар и плам разказваше партизанските си спомени.   


Стотици мотоциклетисти от страната и чужбина се събраха на панорамната

Стотици мотоциклетисти от страната и чужбина се събраха на панорамната ...

... тъга, а за надежда и спомен с усмивка. Той олицетворява мирогледа на свободните души", заяви арх. Коев по време на откриването и благодари на всички, които са спомогнали за създаването на склуптурата. Преди символичното прерязване на лентата, паметникът беше осветен от отец Добромир от храм "Свети цар Борис" в Аспарухово.


Нови правила за разполагане на палатки, кемпери или каравани извън

Нови правила за разполагане на палатки, кемпери или каравани извън ...

... че така не може да бъде! Не може да да оправяме покрив на сграда без основи. Тази наредба е едно недоносче, толкова забраняваща и утежняваща", допълни Бораджиев. Проектът на наредбата може да бъде намерен в интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Портала за обществени консултации.Жители на Варна се събраха на протест пред емблематичния плувен

Жители на Варна се събраха на протест пред емблематичния плувен ...

... обаче не се случи, припомня БНР. Наемателите са получили предизвестие до 20 юни да напуснат сградата. Според хората предстои изграждане на жилищна кооперация с търговски обекти. От Община Варна обясниха пред БНТ, че сградата никога не е била общинска собственост, но към момента няма и разрешение за строеж на мястото.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира за установяване

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира за установяване ...

... това, без да се променя характера на евентуалната злоупотреба, следва да бъдат отчетени и възможните структурни ефекти от поведението на ВиК - Варна върху пазара на строителни услуги в региона, вследствие от лишаването на потребителите от право на избор по отношение на изпълнителя на строително-монтажни работи, допълват от антимонополната комисия.


Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки ...

... и подсушаване на ръцете, подходящо работно облекло и лични предпазни средства. Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за обществено хранене лица притежават редовно заверени лични здравни книжки. При необходимост инспекторите на ОДБХ ще извършват съвместни проверки и с други органи като общините, КЗП, НАП, МВР и РЗИ.  


Служители на Четвърто РУ задържаха 51-годишен жител на с. Царевци,

Служители на Четвърто РУ задържаха 51-годишен жител на с. Царевци, ...

... багаж, в който е имало таблет, мобилен телефон и лични документи. Той спрял релсовото превозно средство на гара Белослав и след бърза реакция на полицейски екипи белезниците щракнали на ръцете на рецидивиста. По събраните доказателства е образувана преписка за извършено престъпление по смисъла на чл. 194 от Наказателния кодекс.  


Проект за ново улично осветление в район

Проект за ново улично осветление в район "Младост" кв.16, "Възраждане" ...

... предложение, от общо 107 кандидатстващи. Ново осветление ще бъде изградено на улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства. Модернизацията ще повиши енергийната ефективност и да се подобри качеството на живот в община Варна, от което ще могат да се възползват 18 794 човека.  20 храста от традиционната българска роза Дамасцена, дарени от Община

20 храста от традиционната българска роза Дамасцена, дарени от Община ...

... музика с творби на Йохан Себастиан Бах. Програмата предвижда да бъде проведен приятелски онлайн шахматен турнир между клубове от двата града. Традиционно плувци от Дордрехт се готвят да участват в плувния маратон "Галата - Варна", а млади спортисти от Варна ще се включват в плувни състезания на нидерландския град.  


Най-цветният фестивал стартира на Международния ден на детето и ще

Най-цветният фестивал стартира на Международния ден на детето и ще ...

... Варна, разви се като ежегодно и очаквано събитие, привличащо най-големите имена в литературата и изкуствата, превръщайки всеки един от тях в приятел на града и културен „посланик”. През 2019 г. като част от изданието беше връчена и Европейска литературна награда „Димитър Димов“, носител на която стана френският писател Жером Ферари.


Най-цветният фестивал стартира на Международния ден на детето и ще

Най-цветният фестивал стартира на Международния ден на детето и ще ...

... Варна, разви се като ежегодно и очаквано събитие, привличащо най-големите имена в литературата и изкуствата, превръщайки всеки един от тях в приятел на града и културен „посланик”. През 2019 г. като част от изданието беше връчена и Европейска литературна награда „Димитър Димов“, носител на която стана френският писател Жером Ферари.


От 24 до 25 юни 2021 г. в хотел „Интернационал“,

От 24 до 25 юни 2021 г. в хотел „Интернационал“, ...

... в страната. За провеждането на събитията са взети и ще бъдат съблюдавани стриктно всички противоепидемични мерки. Събитията са част от годишната програма на НАСО и имат за цел да подкрепят партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората.


Община Варна осигурява за туристи ваучери за безплатен достъп до

Община Варна осигурява за туристи ваучери за безплатен достъп до ...

... 2021 г. Те могат да бъдат получени всеки ден от 09:00 до 19:00 ч в туристическите информационни центрове на Козирката (срещу Катедралния храм "Успение Богородично") и в курорта "Св.Св. Константин и Елена" (партер в търговски център "Приморски"), срещу представяне на копие на резервация или друг документ от мястото за настаняване.По повод Деня на детето във ще се проведе инициативата

По повод Деня на детето във ще се проведе инициативата ...

... да се осъществи хубава размяна на играчки, като под играчки визираме всякакви видове като и игри. В този интервал от дни и часове може да оставите и вземете играчки. Може да ни донесете и счупени играчки, които ще се рециклират при нас в Еко ателието“, споделят още организаторите на събитието.


Най-голямото семейно рисуване на открито ще се проведе във по

Най-голямото семейно рисуване на открито ще се проведе във по ...

... са подходящи за деца със специални образователни потребности. Входът за класа по рисуване включва материали - бои, платно, еднократна палитра, а този за Мултисензорната градина е срещу дарение по избор. Всички дейности са съобразени с епидемичната обстановка и ще бъдат спазени мерките за безопасност с цел опазване на общественото здраве.


Липсва доказан правен интерес от обжалването - той е отпаднал,

Липсва доказан правен интерес от обжалването - той е отпаднал, ...

... на защита, винаги следва да бъде личен, съвсем пряк и непосредствен - а РИК казва в своето решение, че Велчев "бланкетно" формулирал жалбата и не посочил конкретно в коя от всички 208 секции има нарушения. Това е записано в решението точно след съждението, че жалбата касае всичките 208 секции.  


Изследователската подводница на Българската академия на науките и Института по

Изследователската подводница на Българската академия на науките и Института по ...

... 1987 г. По-важните и характеристики са: Работна дълбочина - 250 м Тегло - 5 тона Дължина - 6,5 м Екипаж - 2+1 Далечина на подводно плаване - 5 морски мили Авгономност под водата - 5 часа Оборудвана е с фотокамера, видеокамера, манипулатор, пробовземащи естройства за научната си дейност. Снимка: БТА


Едно от малкото осъдителни решения по болната за всички български

Едно от малкото осъдителни решения по болната за всички български ...

... на канала MTV във Варна бяха два. И двата пъти топзвездите бяха изпълнителки с албански корени – американката Биби Рекса през 2017 г. (концертът бе част от проявите по "Европейска младежка столица") и британката Рита Ора - през следващото лято. В началото на 2021 г. Ора снима клип в Перник.Седмото издание на регатата Варна Ченъл Къп се провежда в

Седмото издание на регатата Варна Ченъл Къп се провежда в ...

... не само за живеещите в града, но и за туристите и отразяващите ветроходни събития. Очакванията на организатора са в надпреварата, която е част от тържествата по случай юбилея на Варна - 100-годишен курортен град, да се присъедини към около 300 моряци с 40 яхти от различни класове IRC и ORC.


Над 20 са щъркелите, които обитават варненския зоопарк. Повечето птици

Над 20 са щъркелите, които обитават варненския зоопарк. Повечето птици ...

... дом тук. Снимка: БТА В местообитанието им има изградено гнездо, което е съобразено с това, че птиците са с травми на крилата и не могат да летят на високо. Белият щъркел образува брачна двойка за цял живот, но не е изключено да си намери нов партньор, обясняват от зоологическата градина.


На 160-та годишнина на две изобретения променили света - пощенската

На 160-та годишнина на две изобретения променили света - пощенската ...

... включен и уникален пластмасов велосипед на Волво, собственост на колекционер-приятел на библиотеката. Идеята за този модел е на компанията "Волво". Тя обаче умира твърде бързо, защото колелото е нестабилно и тежко. От този модел са произведени едва около 30 000 броя, като най-много от тях са били ползвани на Карибите.


Пожар избухна на последния етаж на висок новостроящ се блок

Пожар избухна на последния етаж на висок новостроящ се блок ...

... пострадали няма. Снимка: БТА Три автомобила на пожарната участваха в гасенето. Засега няма данни как е започнал пожарът. Работници казаха, че според тях огънят е тръгнал от кабел. Силният вятър разнесе тлеещи строителни материали не само в района на строежа, но и в парка до него, но запалени дървета няма.


Мултифункционален интерактивен център

Мултифункционален интерактивен център "Морска палата" ще прави във Варна държавното ...

... не по-малко от 1000 кв.м. В залата е предвидена постоянна експозиция на тема корабоплаване, която ще се състои предимно от виртуални и интерактивни експонати. В музея ще бъдат обособени LED стая и стая за корабен симулатор. Ще се изградят също библиотека, кафетерия, детски кът, научни кабинети, офис помещения и магазин.Точно две години, след като за последно стартът на рали

Точно две години, след като за последно стартът на рали ...

... Дани Попов (Пещера), както и най-бързата дама в Европа през последните три години Екатерина Стратиева. Националната конкуренция продължава с бившия шампион в категорията на автомобилите с един предавателен мост Христо Атанасов (Ситроен С2 R2 Макс) и с заменилия дълголетния си партньор в екипа Наско Цонев добричлия Николай Кортелов (Ситроен С2).


Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево, съобщи днес Варненският

Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево, съобщи днес Варненският ...

... няколко дни, така че всички, които имат желание, ще могат да си вземат от него. Той допълни, че ремонтът на най-големия храм в епархията ще продължи вероятно до края на годината. В момента тече позлатяването на централния купол, а камбаните вече са сменени. Предстои да бъде стегнат покривът на Катедралата.


Варна вече е в очакване на светлите Великденски празници. Вече

Варна вече е в очакване на светлите Великденски празници. Вече ...

... на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", на пл. "Независимост", в градинката срещу Младежкия дом, в зелените площи край сградата на община Варна и около районното кметство в Аспарухово. Украсата, изработена от полиестерна смола и метал, е дело на Венцислав Марков, съобщават от дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.


Пощенска марка в ограничен тираж

Пощенска марка в ограничен тираж "100 години Варна курортен град" ...

... летен туристически сезон, но след въвеждането на критериите и правилата за влизане на чуждестранни туристи в страната се дава една ясна перспектива и правила за хотелиери, туроператори. "Вярвам, че с общи усилия ще успеем да направим летния сезон достатъчно успешен, а това зависи от бранша, общината и държавата", обясни кметът.


Жена в безпомощно състояние е открита на улица във Варна,

Жена в безпомощно състояние е открита на улица във Варна, ...

... има видими травми. По нейна информация са били нанесени от нейна роднина. Пострадалата е отведена за лечение от екип на Центъра за спешна медицинска помощ, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е и Варненската районна прокуратура. В специализирано болнично заведение е приведена заподозряната за нападението.


Дни преди началото на летния туристически сезон някои от плажовете

Дни преди началото на летния туристически сезон някои от плажовете ...

... да се сравнява Албена и Златни пясъци с курорт като Камчия, където няма хотели, няма и инфраструктура", заяви Стоян Пасев, областен управител на Варненска област. Областната управа, която получава 10% от всички концесионни такси, ще осигури с тези пари спасители за по-големите безстопанствени плажове. Почистването обаче остава проблем за общините.


Броени дни преди големия християнски празник Цветница Морската градина на

Броени дни преди големия християнски празник Цветница Морската градина на ...

... 50 сорта. Това съобщи Стоян Аргиров, управител на общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване", което поддържа парка. Снимка: Община Варна Зацветяването бе проведено през октомври миналата година, а през месец май предстои ново лятно зацветяване - с над 200 000 броя различни видове растения. Снимка: Община Варна Снимка: Община Варна


Дни преди началото на летния туристически сезон плажове във Варненска

Дни преди началото на летния туристически сезон плажове във Варненска ...

... със 70-80% цените на чадъри и шезлонги и останалите неща, които са съпътстващи, но въпреки това вече повече от година парите ни не са възстановени. Така че едно е, когато нещо е обещано, друго е, когато е реализирано на практика", коментира концесионерът Дирон Ръсовски. Той очаква един труден летен сезон.


Варненец постави собственоръчно направени бележки с призив към собствениците на

Варненец постави собственоръчно направени бележки с призив към собствениците на ...

... правят. Все пак по-големият проблем си остават бездомните кучета след, които няма кой да чисти. Например по плажа има табели, че е забранено за кучета, но няма кой да контролира бездомните песове, които необезпокоявано се облекчават и ръсят бълхи по пясъка, в който играят деца и лежат курортистите. Снимка: Булфото


Родители във Варна са притеснени, че децата им със специални

Родители във Варна са притеснени, че децата им със специални ...

... на него бяха извършени строително-монтажни дейности. Големите класни стаи са разделени на малки помещения. Парцелът предстои да бъде реновиран, има сгради, които трябва да бъдат съборени", обясни Звезделин Златев от дирекция "Образование" към Община Варна. Директорът на Центъра Светлана Иванова също е на мнение, че сградата е подходяща за децата.


Стена на усвоена тераса на 14 етаж в санирания блок

Стена на усвоена тераса на 14 етаж в санирания блок ...

... е възможно да става дума за взрив на газова бутилка. По думите му възрастната жена, обитаваща апартамента, е отведена в болница от сина й и тя е била във видимо контактно състояние. На мястото са пристигнали пожарна и полиция. На мястото бе извършен оглед, няма данни за други пострадали.  


Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.

Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие. ...

... на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Великобритания и Израел. Ако се договорят зелени коридори, надежда за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе липсата на перспектива ще повлече вълна от фалити до края на годината.


Жители на варненското село Константиново излязоха на протест заради съмнителна

Жители на варненското село Константиново излязоха на протест заради съмнителна ...

... за закриването на старото сдружение и образуване на новото ги поема той. Разходите по адвокати ги плаща той", коментира Стелияна Куртева, председател на училищното настоятелство. Хората от село Константиново искат земята отново да бъде откупена и са подали сигнал до Регионалното управление по образованието във Варна и до Икономическа полиция.


Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия ...

... за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация. Той добави, че вече усилено върви и търсенето на кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.


Заключена с катинар предпазна маска се появи на

Заключена с катинар предпазна маска се появи на "Панорамата" над ...

... може и просто да е символ на заключената болест, посочва агенцията. Тази сутрин Варна е на второ място след София по брой нови случаи на коронавирус със 279 регистрирани за последното денонощие. В столицата отчетените новозаразени са 716. Следват ги Пловдив с 234 и Бургас със 177. Снимка: "Булфото"  


При проверки извършени между 1 и 7 април са хванати

При проверки извършени между 1 и 7 април са хванати ...

... дори в деня за размисъл и са продавали алкохол, което е допълнително нарушение. Проверките по заведения и търговски обекти продължават, съобщи още областният управител. Новите COVID-мерки във Варна издържаха само няколко часа Нововъведените противоепидемични мерки във Варна издържаха само няколко часа, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица. В ч...


Личните лекари във Варна, които не успяха да получат РНК

Личните лекари във Варна, които не успяха да получат РНК ...

... момента общо разкритите легла за лечение в града и областта са 726, от които 72 за интензивно лечение. За 14-дневен период коефициента на заболеваемост от Ковид е 872 на 100 000 души. Леко е паднал, но това все още не е тенденция и не е успокояващо, категорична е д-р Михайлова.


Двама мъже на 20-годишна възраст и един на 19 г.

Двама мъже на 20-годишна възраст и един на 19 г. ...

... два вида наркотични вещества преди да извършат престъплението. Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказания от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.


11-годишно момче падна по време на игра в отводнителен канал

11-годишно момче падна по време на игра в отводнителен канал ...

... водата,  съобщиха от полицията във Варна. На място незабавно е изпратена линейка на Спешна помощ, пожарникари и полицейски екип. Снимка: Радио Варна Момчето е извадило късмет и няма сериозни травми при падането, оплакало се е само от болки в лявата ръка и е било отведено за преглед в болница.  


Общопрактикуващите лекари във Варна очакват да получат РНК ваксини. Списъци

Общопрактикуващите лекари във Варна очакват да получат РНК ваксини. Списъци ...

... кабинети във Варна и областта. Ще бъдат заделени дози за реваксиниране. Директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова, заяви, че не всички лични лекари ще могат да получат ваксини тази седмица. Още флакони от препарата на "Пфайзер" се очакват след 12-ти април. Те ще бъдат дадени на останалите общопрактикуващи лекари.  


Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта

Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта ...

... на сто от избирателите в региона. Демократична България е получила подкрепата на 9 процента от гласоподавателите, ВМРО-БНД - на 6, а коалиция "Изправи се!Мутри вън!" - на 5,4 на сто. Снимка: BulFoto За ДПС са близо 4,5 процента от подадените бюлетини. Същият е и резултатът на коалиция "Воля-НФСБ". Снимка: BulFoto


Полицията проверява сигнал за контролиран вот във варненския квартал

Полицията проверява сигнал за контролиран вот във варненския квартал "Аспарухово". ...

... избирателите, предава bTV. Иначе в морската ни столица изборният ден преминава спокойно. Изборната активност в ранния следобед беше малко по-ниска в сравнение с парламентарни вот преди четири години. Ситуацията в избирателните секции във Варна е доста спокойна. Гласоподаватели не липсват, но и няма струпвания и опашки.        


Жена с увреждания от Варна не получава обезщетения за инвалидност,

Жена с увреждания от Варна не получава обезщетения за инвалидност, ...

... капан - за да се възползва от помощните мерки на Бюрото по труда трябва да има инвалидност над 50%. Не може да започне и работа, защото възможностите не са много заради пандемията. А и едва ли има работодател, който ще наеме 61-годишна трудноподвижна жена с много заболявания, казва Кета Петрова.


Във връзка с довършителните дейности по проекта за основен ремонт

Във връзка с довършителните дейности по проекта за основен ремонт ...

... участъка от бул. "Сливница" до АМ "Хемус". В източното платно посоката на движение на пътно-превозни средства остава непроменена, като автомобилното движение от западното платно следва да се извършва по обходни маршрути. Причината е извършване на строително-ремонтни дейности на пътната автомобилна рампа на АМ "Хемус" - качване от бул. "Атанас Москов".


Изтичането на във Варненското езеро е спряно. Повторната авария на

Изтичането на във Варненското езеро е спряно. Повторната авария на ...

... пречиствателната станция. Припомняме, че в началото на годината се появиха пукнатини по новата тръба, след като през миналата година се разбра, че общинските власти са си мълчали месеци наред за друга повреда, предизвикала огромен разлив. От община Варна заявиха, че причината за новата авария е неравното дъно на Варненското езеро.


Пожарникари спасиха 77-годишен мъж, висял с главата надолу от тераса

Пожарникари спасиха 77-годишен мъж, висял с главата надолу от тераса ...

... отзовали 2 противопожарни автомобила, екипите на които, използвайки автомеханична стълба, успешно са свалили възрастния човек и са го предали на извикания на място екип на "Спешна помощ". По данни от близките му към момента възрастният мъж е в добро общо състояние, настанен е в болница за наблюдение, допълват от полицията.


За пореден път граждани излязоха на в защита на гората

За пореден път граждани излязоха на в защита на гората ...

... само няколко часа Нововъведените противоепидемични мерки във Варна издържаха само няколко часа, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица. В ч... Недоволните граждани очакват отговор от прокуратурата, която са сезирали, а от общината съобщиха, че са изпратили писмо до Министерството на земеделието и горите с въпроси относно статута на гората.


Досъдебно производство е образувано срещу 44-годишен мъж, осъждан, от с.

Досъдебно производство е образувано срещу 44-годишен мъж, осъждан, от с. ...

... - издирвателни действия извършителят на деянието, който е баща на ученик от училището, е установен и задържан за срок до 24 ч. Материалите по случая са докладвани на прокурор от ТО - Провадия при РП - Варна, образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.


Нововъведените във издържаха само няколко часа, предаде кореспондентът на БГНЕС

Нововъведените във издържаха само няколко часа, предаде кореспондентът на БГНЕС ...

... мерки във Варна обаче не издържаха много. Щабът отмени заповедта си и пусна отново хората в театрите, а причината – да не се политизира въпросът. Областният управител Стоян Пасев коментира накратко, че „каквото и да се прави все е грешно” и затова, „за да не се политизират въпросите, отварят отново”.


"Варна навлезе в критичната червена зона, от днес сме с ...

... на 8 март са установени работещи дискотеки, въпреки забраната. На този етап не се предвижда редуциране на работното време на заведенията. "За да не се предприемат повече драстични мерки, апелът ми към всички граждани е да спазват стриктно заповедите на министъра на здравеопазването и областния кризисен щаб", каза още Пасев.


През миналата година във Варненска област са регистрирани само четири

През миналата година във Варненска област са регистрирани само четири ...

... с 29 загинали и 702 ранени. Несъобразената скорост и отнемането на предимство са основните причини за катастрофите. Досъдебни производства за управление на автомобил след употреба на алкохол са 234, а за шофиране след употреба на наркотици - 161. Досъдебни производства за нарушение на карантината през миналата година са 334.  


Нов уикенд с протест във . За пореден път се

Нов уикенд с протест във . За пореден път се ...

... според протестииращите ще създаде предпоставка за свлачища и наводнения. Палатков лагер при АМ "Тракия", кметът на Стара Загора не се интересува кой записва и пуска безпроблемно записи на Борисов Палатков лагер при АМ „Тракия”, а кметът на Стара Загора не се интересува кой записва и пуска безпроблемно записи на Борисо...


Протест срещу събарянето на сградата на Основно училище

Протест срещу събарянето на сградата на Основно училище "Свети Иван ...

... деца. В защита на училището, което тази година навършва един век, започна онлайн подписка, в която са се включили учители, бивши възпитаници и преподаватели, както и хора от страната и чужбина. В нея в момента има близо 1000 подписа. Същевременно от сегашния колектив на училището се разграничиха от организирания протест.


В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага ...

... допълват общата картина на европейския югоизток, който през този период заема изключително място в руската и западноевропейската външна политика. На 3 март Военноморският музей ще работи с обичайното си работно време и входни такси при спазване на всички противоепидемични мерки. Изложбата може да бъде посетена до 23 април 2021 г.


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде старт на работата

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде старт на работата ...

... 52 800 дози за месеца." Проф. Ангелов обяви и какъв ще бъде "План Б" на националния ваксинационен план. От МЗ се договорили допълнително количество ваксини. 1 000 000 дози от Pfizer ще дойдат от март до юни, 480 000 дози на Moderna, които ще дойдат от март до юни.  


В навечерието на отварянето и възобновяването на работата на заведенията

В навечерието на отварянето и възобновяването на работата на заведенията ...

... повече от 6 човека на маса и с работно време до 23 часа. Възстановява се и провеждането на конгресни и конферентни събития при 30% от капацитета. Пакетните пътувания вътре в страната също се възстановяват от 1 март. От 1 април се възстановява работата и на нощните заведения при допълнителна регулация.


Лекари от болница във Варна извадиха безопасна игла от ларинкса

Лекари от болница във Варна извадиха безопасна игла от ларинкса ...

... като няма никакви травми за него. Съветвам обаче родителите да бъдат много, много внимателни, когато оставят децата си, особено бебетата, в близост до такива дребни предмети, защото те слагат всичко в устата си", каза за Радио "Фокус" - Варна проф. Виолета Йотова, ръководител на направление педиатрия в болница "Св. Марина".


Осквернен е гроб-паметника на мичман Гаврил Порфирович Красюк във Варна.

Осквернен е гроб-паметника на мичман Гаврил Порфирович Красюк във Варна. ...

... и безпристрастно разследване на това престъпление. Нека виновните да бъдат наказани", завяват от руското консулство. Днес изпратен служител от Община Варна ремонтира паметника. В момента в Морската градина се поставят кабели за видеонаблюдение, защото вандалските прояви са зачестили. Наскоро бяха издраскани със спрей паметните плочи на Алеята на космонавтите.  


Пореден акт на вандализъм е извършен спрямо гроб-паметника на старшина

Пореден акт на вандализъм е извършен спрямо гроб-паметника на старшина ...

... набеза е гроб-паметника на главния старшина Г.П.Красюк. "Този път паметната плоча с името му е наполовина унищожена. Дълбоко осъждаме това гнусно злодеяние и се надяваме на пълно и безпристрастно разследване на това престъпление. Нека виновните да бъдат наказани", допълниха позицията си от Генералното консулство на Руската федерация в морския град.


Започнахме дългоочаквания цялостен ремонт на стария метален клапов мост -

Започнахме дългоочаквания цялостен ремонт на стария метален клапов мост - ...

... мрежи. Старият мост е изграждан в периода 1937-1939 година и от него тръгва името Аспарухов мост. Предишният на това място е каменен и е бил наречен "Таш Кюпрю". Настоящата му конструкция е от 1978 г., която заменя стария повдигащ се мост, който беше разрушен от руски кораб през 1975 г.


Правоспособните шофьори с инвалидност от Варна и региона практически не

Правоспособните шофьори с инвалидност от Варна и региона практически не ...

... трудови договори за работата им в комисията - ТОЛЕК. Комисия ТОЛЕК в гр. Варна е закрита 2008 г. с преобразуването на Многопрофилна транспортна болница Варна в Многопрофилна болница за активно лечение ЕООД. Административна такса при издаване на документа от ТОЛЕК на лица с Експертно решение на ТЕЛК не се заплаща."


На много места във Варна има необезопасени табла на улично

На много места във Варна има необезопасени табла на улично ...

... към частен обект в близост. Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на улична шахта. При стъпване върху рамката момчето е поело токов удар. Междувременно проверка на NOVA откри и електрически стълб, близо до смъртоносната шахта, по който също протича опасен ток.  


Новият варненски храм

Новият варненски храм "Св. преподобномъченик Прокопий Варненски" днес бе осветен ...

... джамията, като стойността на целия проект е 2 374 836 лв. Джамията в Разград е построена през XVI в. и е паметник на културата с категория "национално значение", а през 1973 г., с писмо на Националния институт за недвижимо културно наследство, е декларирана като архитектурно-строителен паметник на културата.    


Ако се намирате в Северна-централна България или в Североизточната част

Ако се намирате в Северна-централна България или в Североизточната част ...

... изключително интересно. Намерени са и множество вкаменелости там.  Най-интересните каменни форми са образувани в така наречения "кръг на желанията". Ще го намерите лесно - това е група малки камъни наредени в кръг, които обикалят друга съвкупност от по-високи камъни. Според легендата ако застанете вътре ще се сбъднат всички ваши желания.