Варна. За шеста поредна година МУ-Варна ще посрещне кандидат-студенти, ученици

Варна. За шеста поредна година МУ-Варна ще посрещне кандидат-студенти, ученици ...

......... Дните на отворени врати онлайн чрез сайта на университета, което им осигурява и участие в томбола с награди. По електронен път те могат да бъдат подадени и документи за кандидатстване, както и да се заплатят необходимите такси. Пълна информация за кандидатстудентската кампания може да намерите в сайта на университета: www.mu-varna.bg


Варна. Има данни, че самоубилият се 24-годишен мъж, убил преди

Варна. Има данни, че самоубилият се 24-годишен мъж, убил преди ...

......... апартамента живеела 84-годишната Минка М. След като вратата на жилището ѝ била разбита от пристигналия полицейски екип от ОДМВР, възрастната жена била открита мъртва. Убийството ѝ е извършено с множество удари. В апартамента било намерено и тялото на Цветан, който се самоубил чрез включени кабели в електрическия контакт. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


С пълно мнозинство от 45 гласа

С пълно мнозинство от 45 гласа "За" Общинският съвет прие ...

......... 165 варненци да получат еднократни помощи за лечение. Общата сума, която ще бъде отпусната от местната хазна, е 40 000 лв. Други 29 000 лева ще бъдат дадени на 10 двойки с варненски двойки с репродуктивни проблеми. За инвитро процедури в общинския бюджет тази година са заделени 170 000 лева.


Прокуратурата официално обжалва на по-висока инстанция определението на Варненския окръжен

Прокуратурата официално обжалва на по-висока инстанция определението на Варненския окръжен ...

......... предявяване на материалите, за да е вярно твърдението на съда, че са им били накърнени правата. В протеста се иска атакуваното определение от 9 март тази година на Варненския окръжен съд да бъде отменено от Апелативния съд и да бъде потвърдено постановлението за прекратяване на делото за наводнението в "Аспарухово".


Варна. Протест срещу определението на Варненския окръжен съд, с което

Варна. Протест срещу определението на Варненския окръжен съд, с което ...

......... предявяване на материалите, за да е вярно твърдението на съда, че са им били накърнени правата. В протеста се иска атакуваното определение от 9 март тази година на Варненския окръжен съд да бъде отменено от Апелативния съд и да бъде потвърдено постановлението за прекратяване на делото за наводнението в „Аспарухово“.


През предстоящия летен сезон не можем да очакваме ръст на

През предстоящия летен сезон не можем да очакваме ръст на ...

......... глобален и бизнесът трябва да помисли за разширяване на сезона и превръщането на някои обекти в целогодишни, добави проф. Маринов. Според него внасянето на служители от Украйна и Молдова е решение в краткосрочен план. Положителният пример били хотелиерите, които повишават възнагражденията и плащат заплати на служителите си през зимните месеци.Варна. На 24 март (събота) в 16:30 часа в катедралния

Варна. На 24 март (събота) в 16:30 часа в катедралния ...

......... утеха, решение на житейски трудности и изцеление от тежки болести. Всичко това се свидетелства и от даровете на благодарност, окачени пред иконата. В навечерието на Благовещение жителите и гостите на град Варна ще имат възможност да се поклонят пред честния образ на Приснодевата и да попросят нейното застъпничество пред Бога.


Възрастна жена е починала след инцидент с автобус от градския

Възрастна жена е починала след инцидент с автобус от градския ...

......... водач на автобус от масовия градски транспорт, при потегляне, преминава през крака на възрастна жена, която се намира до трета врата на превозното средство. 82-годишната пешеходка е откарана незабавно в болнично заведение, където по-късно е починала. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.


Варна да стане първата община в Европа, която да изгради

Варна да стане първата община в Европа, която да изгради ...

......... 200 велосипеда, които ще бъдат снабдени с GPS. Продължителността на проекта е до 48 месеца от неговото стартиране. По отношение на бюджета приносът от ЕС е в размер до 5 млн. евро, което може да е 80% от цялата стойност на проекта. Съфинансирането от община Варна е 20% от сумата.


Надзирателите във варненския затвор ще протестират за пореден път днес.

Надзирателите във варненския затвор ще протестират за пореден път днес. ...

......... 1300 служители в подразделенията на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Подписката ще бъде отворена до 21 март, а след тази дата ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете.


Като потребители най-много грешим по отношение идентифицирането на вида стока,

Като потребители най-много грешим по отношение идентифицирането на вида стока, ...

......... своята култура”, коментира доц. Стойкова.   Българският държавен стандарт е изключително добра гаранция за потребителя, защото създаването му регламентира изисквания, които са на световно равнище. Когато производителят прави продукт по БДС, той се задължава да спази всички изисквания в този стандарт, а те не са само за безопасност, добави тя.Варна. 127 места за настаняване с над 10 легла –

Варна. 127 места за настаняване с над 10 легла – ...

......... 31.1% повече в сравнение със същия месец на предходната година, като най-голямо увеличение на нощувките – с 42.6%, се наблюдава в местата за настаняване с 1 и 2 звезди. От общият брой нощувки 21.7 хил. са от български граждани, а 14.6 хил. – от чужденци“, добави Деян Славов. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. В Деня на българския здравен инспектор служители на Регионалната

Варна. В Деня на българския здравен инспектор служители на Регионалната ...

......... в системата получават минималната работна заплата, а част от тях са експерти с 30-годишен стаж. „Ние не получаваме клас прослужено време. Последното официално увеличение на заплатите беше преди 10 години. Инспектори с 30-годишен стаж получават заплата в размер на 520 лева, което е унизително“, отбеляза -р Веселина Божилова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. 27 нелоялни търговски практики са установени от Комисията за

Варна. 27 нелоялни търговски практики са установени от Комисията за ...

......... с която бяха запозна присъстващите, е на варненски търговец на компютърна техника, който се рекламира, че единствено той може да даде най-ниската цена на пазара в България като изрежда доста условия, за да приложи тази цена. На практика тези условия се явяват нелоялни търговски практики“, отбеляза Христо Милев. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. До 16 март на посещение пристига командирът на френските

Варна. До 16 март на посещение пристига командирът на френските ...

......... ще бъде посрещнат с военен ритуал пред Адмиралтейството от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев. След края на разговорите в Щаба на ВМС, двамата ще направят изявления за медиите. В програмата на визитата са предвидени посещение на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и запознаване на вицеадмирал дьо Ше с учебната база на училището.


Варна. Съвместен проект за клинични проучвания при приложението на лазерите

Варна. Съвместен проект за клинични проучвания при приложението на лазерите ...

......... Сред гост-лекторите бе и доц. Георги Томов от Катедрата по пародонтология и заболявания на оралната лигавица в МУ-Пловдив, председател на Дентално лазерно общество в България и водещ специалист по дентални лазери в страната. Практически опит сподели и ръководителят на Катедрата по протетична дентална медицина на МУ-Варна проф. д-р Методи Абаджиев.Административен съд – Варна обезщети собственици на  принудително отчуждения им

Административен съд – Варна обезщети собственици на  принудително отчуждения им ...

......... взел под внимание и се е съобразил с допълнителното заключение по СТЕ и експертната оценка, дадена в хода на административното производство, че изменя по жалбата на Я.Н.Г. и М.С.Д. в частта на определеното обезщетение за отчуждаваните сгради и определя обезщетение в размер на 78 323 лв. Решението на съда е окончателно.


Двойно увеличение на регистрираните случаи с усложнения от остри респираторни

Двойно увеличение на регистрираните случаи с усложнения от остри респираторни ...

......... като през настоящите дни чревните инфекции са представени от 24 ентероколита, 1 колиентерит, 1 вирусен хепатит и 3 ротавирусни ентерита. От въздушно – капковите инфекции са регистрирани 58 лица срещу 46 за предходната седмица, представени от 50 случая на варицела и 8 случая на скарлатина. Няма регистрирани случаи на менингити.


67-годишен мъж е починал при пожар в дома си в

67-годишен мъж е починал при пожар в дома си в ...

......... са установили, че пожарът е обхванал 3 кв. м. от стаята.  При последвалия оглед е установено, че в нея се е намирал 67-годишният собстеник на имота, който е починал. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа и до възникването на пожара.  По случая има образувано досъдебно производство.


Вината за унищожителното наводнение в Аспарухово преди вече 4 години

Вината за унищожителното наводнение в Аспарухово преди вече 4 години ...

......... кът”) - дере в м. „Прибой” – (по пътя за почивните бази) Отделно по това време централната администрация във Варна обяви официално, че нито един кмет на район във Варна не се е възползвал от общо 200 хил. лева, предвидени за почистване на отводнителни канали и дерета през 2014 година.


Катастрофа е станала около 14:10 часа в района на Девня.

Катастрофа е станала около 14:10 часа в района на Девня. ...

......... часа в района на Девня. При инцидента няма пострадали хора, но товарен автомобил се е обърнал и е запречил платното за движение в посока София. Временно се ограничава преминаването на автомобили в участъка между пътен възел "Девня - Суворово" и възел "Неофит Рилски". Платното в посока Варна е без ограничения.  


Варненският окръжен съд върна делото за наводнението в „Аспарухово” на

Варненският окръжен съд върна делото за наводнението в „Аспарухово” на ...

......... производство и върна делото за събиране на допълнителни доказателства, които да отговорят на поставения от съда по-горе въпрос, а оттам и на въпроса има ли извършено престъпление от общ характер и от кое лице. Определението подлежи на жалба или протест в 7-дневен срок от връчване на преписите пред Апелативен съд-Варна.


Временно е ограничение за движението на МПС в платното за

Временно е ограничение за движението на МПС в платното за ...

......... АМ "Хемус". Около 14:10 часа, днес, в района на Девня, е възникнало ПТП. При инцидента няма пострадали хора, но товарен автомобил се е обърнал и е запречил платното за движение в посока София. Временно се ограничава преминаването на МПС в участъка между ПВ "Девня - Суворово" и ПВ "Неофит Рилски".


Варна На 11 и 12 март 2018 г. Асоциацията на

Варна На 11 и 12 март 2018 г. Асоциацията на ...

......... възпаление е кървенето, което може да бъде провокирано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно. Сред засегнатите могат да бъдат както възрастни, така и по-млади хора. Последиците при невзети навреме мерки могат да бъдат доста неприятни. Възползвайте се от провежданата инициатива и обърнете внимание на своите венци.


Земен трус с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер е

Земен трус с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер е ...

......... обидиш Бог ... 29 0 Земетресение е регистрирано край Провадия ... 58 0 Комисар от ООН бие тревога заради Венецуела ... 19 0 Рязък спад на рейтинга на Путин в големите руски градове ... 84 0 Тръмп чака документите за новите мита, може да има облагодетелствани д ...

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министрите на земеделието, храните

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министрите на земеделието, храните ...

......... „Напоителни системи“ вече са обходили поречието на река Камчия, като са извършили и почистване. Към момента в района няма опасност от наводнения, тъй като речните корита могат да поемат контролираното изпускане. Жителите на близките населени места вече са информирани за действията на регионалните институции и за всички предприети превантивни мерки. 


Доброволци от Чехия ще работят през летния сезон в Държавен

Доброволци от Чехия ще работят през летния сезон в Държавен ...

......... го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани Св. седем свещеномъченици, пострадали в Херсон ... 12 0 Прогноза за времето - 7 март (четвъртък) ... 37 0 В Бразилия хванаха самолет с половин тон кокаин на борда ... 67 0 Ученик в САЩ пробва да взриви училище ... 103 0


Двама души са загинали при тежка катастрофа край Варна. Инцидентът

Двама души са загинали при тежка катастрофа край Варна. Инцидентът ...

......... Добрич.  В участъка между селата Любен Каравелово и Зорница са се ударили джип и училищен автобус. В автобуса не е имало деца, а шофьорът е извършвал празен курс.  На място има полицейски екипи. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до сблъсъка. Временно е ограничено движението между Любен Каравелово и Зорница.


Изложба „Докосване до Апостола“, която е опит за осмисляне на

Изложба „Докосване до Апостола“, която е опит за осмисляне на ...

......... ... 49 0 Проблемът с бездомните кучета остава сериозен в цялата страна ... 45 0 САЩ счита, че Русия нарушава договори от времето на Студената война ... 85 0 Да бъдем малко по-внимателни с думите – какво значи прибираме бизнеса ... 75 0 Турция понесе загуби на сирийския фронт ...


Мартениците и тази година  ще бъдат повлияни от актуалните музикални

Мартениците и тази година  ще бъдат повлияни от актуалните музикални ...

......... два вида. Едните купуват без много да гледат и в последния момент. Другият вид клиенти дълго разглеждат и купуват нещо, което е интересно и нестандартно.  Прави впечатление, че жените са по-активни и купуват повече, а мъжете – в последния момент и каквото има. За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Обявиха бедствено положение в Аксаково. Кметската заповед е във връзка

Обявиха бедствено положение в Аксаково. Кметската заповед е във връзка ...

......... Поради влошените метеорологични условия пътят Аксаковска панорама – Кичево е затворен за движение, а по останалите пътни артерии от републиканската пътна мрежа, свързващи населените места на община Аксаково, е силно затруднено движението. Създалата се обстановка възпрепятства придвижването на снегопочистващата механизация до общинските пътища и населените места на територията на общината. 


Варна. Изложба „Честванията на Българската Свобода“ е подредена в Музея

Варна. Изложба „Честванията на Българската Свобода“ е подредена в Музея ...

......... вече 55 години във Варна. Снимката е част от фонда на отдел „Най-нова история“ на РИМ-Варна. В изложбата са включени покани от 30-те, 60-те, 70-те, 80- те години на XX в. Експонатите ще могат да се видят до 16 март 2018 г. в сградата на Музея на Възраждането. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Снегопочистващи машини са разчиствали преспи, за да транспортират родилки до

Снегопочистващи машини са разчиствали преспи, за да транспортират родилки до ...

......... Ветрино, където има преспи по 3 метра. В региона обаче няма бедстващи хора и населени места.  Селата Новаково и Куманово, намиращи се в община Аксаково, са единствените без ток.  Пътищата в областта се почистват от 69 машини, 17 от които работят на магистрала „Хемус”. За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Варна. На тържествена церемония 44 магистър-фармацевти от Випуск 2017 на

Варна. На тържествена церемония 44 магистър-фармацевти от Випуск 2017 на ...

......... Розалина Димова, зам. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вацпаров" кап. I ранг Светослав Димитранов, зам.-председателят на УС на БФС маг. фарм. Тодор Найденов, председателят на Регионална фармацевтична колегия – Варна маг.-фарм. Рада Пехливанова, многоуважаемите членове на съвета на настоятелите към МУ - Варна, директори на лечебни заведения и здравни институции.


Варна. Областната организация на БЧК във Варна отчита дейността си

Варна. Областната организация на БЧК във Варна отчита дейността си ...

......... и верига магазини. 60 деца в неравностойно положение от община Суворово получават топъл обяд в училище. 600 варненци са зарадвани с празничен концерт и пакет с храни от първа необходимост от кампания „Заедно за Коледа“ в партньорство с Община Варна, Дирекция „Социално подпомагане“ и Икономически университет – Варна. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Анита Мейзер излезе с нова версия за смъртта на съпруга

Анита Мейзер излезе с нова версия за смъртта на съпруга ...

......... в ролята на виновна и вкарах доста креативност. Да страдаш за любимия си мъж и да си затворена е толкова тежко, че може да го разбере само човек, който го е изпитал”. Заради обясненията на Мейзер съдът назначи нова съдебно-медицинска експертиза. Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март. 


Варна. Служители на Главна дирекция „Охрана“ и надзиратели от затвора

Варна. Служители на Главна дирекция „Охрана“ и надзиратели от затвора ...

......... протест на надзирателите, който ще се проведе в района на затвора. Синдикатът на служителите в затворите в България настоява за изравняване на социалния статут и възнагражденията на служителите в сектор „Сигурност“ и преустановяване на дискриминационното третиране на служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Вълчи дол. Средно училище „Васил Левски” в град Вълчи дол

Вълчи дол. Средно училище „Васил Левски” в град Вълчи дол ...

......... националните ни герои. Възпитаниците на СУ „Васил Левски” пяха, танцуваха и изпълниха драматизации на преломни моменти от живота на Дякона. Гости на празника бяха още председателят на Общинския съвет във Вълчи дол Яна Радева, Мерткан Ибрямов и Димитър Тодоров, заместник-кметове на общината, и секретарят на общината Костадинка Петкова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. С едноминутно мълчание и на колене представители на местната

Варна. С едноминутно мълчание и на колене представители на местната ...

......... от начално училище „Васил Левски“ и ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”. Заупокойна молитва отслужи ст. ик. Димитър Стоев, протосингел на Варненска и Великопреславска св. митрополия. По-рано днес венци и цветя бяха поставени и пред барелефа на Апостола в кв. „Левски“ във Варна. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. През декември 2017 г. в област Варна са функционирали

Варна. През декември 2017 г. в област Варна са функционирали ...

......... звезди са реализирани 70.7% от общия брой нощувки на чужди граждани и 37.6% – на българи. В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 30.4% от нощувките на български граждани и 17.1% – на чужденци, докато в останалите места за настаняване те са съответно 32.0 и 12.2%. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


В Община Варна се проведе първото за годината заседание на

В Община Варна се проведе първото за годината заседание на ...

......... били настанени в приюта във Варна ... 23 0 Обявиха извънредно положение в Етиопия след оставката на премиера ... 38 0 Белгийски съд задължи Facebook да спре да събира лични данни за потреб ... 47 0 САЩ обвиниха 13 руснаци, защото помагали за победата на Тръмп ...

Варна. На среща на министрите на здравеопазването и на образованието

Варна. На среща на министрите на здравеопазването и на образованието ...

......... на ръководството на медицинския университет и на университетската болница следва да се предприемат действия за реализиране на тази възможност“, коментира Ананиев и допълни: „При готовност и заявено желание от страна на други висши училища да се възползват от тази разпоредба, предложенията ще бъдат разгледани и ще бъдат предприети съответните действия“.


Вицепремиерът Симеонов: Защо президентът не подаде сигнал до прокуратурата? Скандалът

Вицепремиерът Симеонов: Защо президентът не подаде сигнал до прокуратурата? Скандалът ...

......... влезе в парламента става идиот, кретен, крадец, лъжец и т. н. Медиите са главно действащо лице в масово ширещия се нихилизъм в българското общество”, посочи вицепремиерът. Той разкритикува медиите за това, че излъчват основно негативни новини, които  показват със садистична и перверзна детайлност.За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Без абсолютно никакви възражения Общинският съвет във Варна одобри старта

Без абсолютно никакви възражения Общинският съвет във Варна одобри старта ...

......... в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Общинският съвет във Варна одобри да бъде купен нов терен за гимназия ... 28 0 САЩ официално към Русия: Ще има последици за ваша кибератака ... 52 0 По 100 000 туристи са посетили общините Видин и Белоградчик през 2017 ... 42


Проф. Никола Колев Поносимостта към алкохола е комплексна. Тя зависи

Проф. Никола Колев Поносимостта към алкохола е комплексна. Тя зависи ...

......... – 40 държави от всички континенти.   В клиниката по хирургия се извършват всички оперативни интервенции, увери медикът. Най-често това са възпалителни заболявания, ракови болести на органите на гръден кош, коремна и тазова кухина. Извършва се планова и спешна хирургия.  Целия разговор с проф. Никола Колев е в прикаченото аудио


Над 21 тона алкохол и алкохолни напитки  продава на  търг

Над 21 тона алкохол и алкохолни напитки  продава на  търг ...

......... складиране на акцизни стоки издаден от Агенция “Митници”. Предлаганите стоки подлежат на преработка, която се извършва с цел последващата им реализация като годен краен продукт или тяхното оползотворяване по друг подходящ начин, включително деструкция. Стоките се намират в Западната промишлена зона на Разград.За още новини харесайте страницата ни във Facebook


15 двойки ще сключат граждански брак във Варна на днешния

15 двойки ще сключат граждански брак във Варна на днешния ...

......... в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани 15 двойки ще сключат брак във Варна на празника ... 8 0 Спасиха сноубордист, затрупан от лавина в Банско ... 20 0

В Община Варна бе проведена анкета сред 6 471 родители

В Община Варна бе проведена анкета сред 6 471 родители ...

......... Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани Във Варна анкетираха родители за нагласите към детските градини ... 15 0 Криза за кадри в курортите, в Слънчев бряг не достигат 15 000 служител ... 43 0 Тръмп определи кой да поеме АНС ...

Ветрино. Одобрена е стратегията на Местната инициативна група „Възход –

Ветрино. Одобрена е стратегията на Местната инициативна група „Възход – ...

......... одобряван и не е осъществяван. С гордост можем да кажем, че трудът, който положихме през 2017-та година, дава резултат. Надявам се в най-скоро време да подпишем и този договор, за да пристъпим към процедури по избор на изпълнител и съответно строителство“, заяви кметът на Община Ветрино Димитър Димитров. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. По покана на Медицински университет-Варна на 12 февруари посланикът

Варна. По покана на Медицински университет-Варна на 12 февруари посланикът ...

......... лекар. Автор е и на проекта за „повдигане на града в лечебно и културно отношение“. Проявява се като лекар с високо обществено съзнание, дописен член е на Българското книжовно дружество (сега БАН) и една от най-известните обществено активни личности в града ни. Монументът се намира на ул. „Кръстьо Мирски“ 3.


Варна. Днес от 11.00 часа, по случай 150 години от

Варна. Днес от 11.00 часа, по случай 150 години от ...

......... сили. В ритуала участваха кметът на град Варна Иван Портних, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, районните кметове, представители на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните, граждани и гости. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Има недостиг на кадри и в сферата на хлебопроизводството и

Има недостиг на кадри и в сферата на хлебопроизводството и ...

......... се променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Турция е 10 в света по златни резерви ... 55 0 Двойници на Тръмп и Ким Чен Ун почти не провалиха откриването на Олимп ... 36 0 Вижте най-любопитното от изминалата седмица (ВИДЕО) ... 55 0 Барние: Имаме съществени разлики с Великобритан


Варна. Основното предизвикателство пред нас през 2018 година е приемането

Варна. Основното предизвикателство пред нас през 2018 година е приемането ...

......... януари плащаме с около 25% по-висока цена за хартията, повишена е цената и на някои брашна. Разходът за енергия на един производител е между 4 и 12% от общите разходи, зависи кой на какъв енергиен източник е – електрозахранване, природен газ, комбинирани източници, алтернативни източници“, добави Иво Бонев. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Варна. В началото на 2018 година симулаторът за лапароскопска хирургия

Варна. В началото на 2018 година симулаторът за лапароскопска хирургия ...

......... и модерни симулатори. Освен това за нуждите на обучението по хирургия за студентите във Варна бяха доставени симулационни комплекти, които включват силиконови имитатори на кожа и подкожие, черва, подкожна тъкан, иглодържател, пинсети, ножици, игли и конци. Комплектите са предназначени за придобиване на умения за шиене и работа с хирургически инструменти.


Има недостиг на педагогически кадри във Варна. Продължава търсенето на

Има недостиг на педагогически кадри във Варна. Продължава търсенето на ...

......... "Радиограмофон" е разказ за всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Има недостиг на педагогически кадри във Варна ... 30 0 ООН: Данъчната реформа на Тръмп може да върне 2 трилиона долара в САЩ ... 46 0 Св. мъченица Доротея ... 48 0 Прогноза за времето - 6 февруари (вторник) ...


Варна. Над 155 000 жители и гости на града са

Варна. Над 155 000 жители и гости на града са ...

......... Жорко и Нора, последните родени през 2017 година близнаци от вида камерунска коза Мая и Део с тяхната майка, красивите пауни, пухкави зайчета, токачки. Всичко това може да се види в Контактна зона, която работи вторник, сряда и четвъртък от 11.00 до 12.00 часа“, каза още Иванка Стоянова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Над 150 свободни работни места са обявени в Бюрото по

Над 150 свободни работни места са обявени в Бюрото по ...

......... места са обявени в Бюрото по труда във Варна ... 25 0 Условна присъда и глоба от 1000 лв. за рушвет на кмет ... 28 0 Канада променя текста на химна си, за да е полово неутрален ... 81 0 Грипната епидемия за София-град, Кюстендил и Пазарджик се отменя ...


Варна. Полицията издирва Ангел Маринов Йорданов. Това съобщиха от ОДМВР

Варна. Полицията издирва Ангел Маринов Йорданов. Това съобщиха от ОДМВР ...

......... Мъжът е забелязан за последно същата сутрин, като се е движел по чакълен път в землището на с. Гроздьово в посока към с. Горен Чифлик. Гражданите, които имат информация за местонахождението на Ангел Маринов Йорданов, могат да позвънят на телефон 112 или да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР.


Варна. Поради непрекъснато увеличаващия се процент на учениците с проблеми

Варна. Поради непрекъснато увеличаващия се процент на учениците с проблеми ...

......... прави след като родителят е подписал декларация за информирано съгласие. Има място и има нужда да се практикуват тези дейности. Родителите се информират, съветваме ги и при най-малкото притеснение, което имат относно развитието на децата, да потърсят специалистите, за да се реагира адекватно възможно най-рано“, подчерта Лиляна Лазарова. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


София. Домът на Европа в София бе домакин на конференция

София. Домът на Европа в София бе домакин на конференция ...

......... било традиция в Девня в миналото, както и че с радост ще подкрепя инициативата и вбъдеще. „Агрополихим“, „Девня Цимент“ и „Солвей Соди“ потвърдиха ангажимента си да дадат възможност на учениците от двете професионални паралелки да посетят предприятията и да се запознаят със специалистите в професионалната сфера, в която се обучават.


Закупуване на портативен уред за експресно определяне на замърсители в

Закупуване на портативен уред за експресно определяне на замърсители в ...

......... измерване качеството на въздуха ... 47 0 Румен Радев: България не трябва да ратифицира Истанбулската конвенция ... 97 1 Прокуратурата започна проверка за насилие в детска градина в Бургас ... 88 0 30 световноизвестни сноубордисти снимат филм за България ...

Варна. ПП ГЕРБ – Варна отбеляза 1 февруари – Ден

Варна. ПП ГЕРБ – Варна отбеляза 1 февруари – Ден ...

......... комунистическия режим. Ние не говорим за отмъщение и омраза, а за народна памет”, коментира 86-годишен варненец. Предложено бе 1 февруари да се включи в календара с официално отбелязваните събития в страната и да се утвърди като паметна дата – знакова за ценностите, които трябва да отстоява демократичната общност в Европа.


Рекорден бюджет за 2018 година прие Общинският съвет във Варна.

Рекорден бюджет за 2018 година прие Общинският съвет във Варна. ...

......... Общинският съвет във Варна прие рекорден бюджет за 2018 г. ... 43 0 Луксозна почивка на Порошенко предизвика вълна от възмущение ... 48 0 България ще внася овчари от бившите съветски републики ... 95 0 Над 4000 кражби от хранителни магазини в София само за година ...

Варна. Съдебна охрана и надзиратели от затвора във Варна протестираха

Варна. Съдебна охрана и надзиратели от затвора във Варна протестираха ...

......... за полицейските служители са 180 лева. Антония Пашова, член на Управителния съвет на Синдикат „Охрана“ добави, че протестите ще продължат до удовлетворяване на исканията им. „Получихме подкрепа от много институции и синдикални организации“, каза още Антония Пашова. Тя отбеляза, че проблем в работата е и недостигът на служители. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


Общинският съвет във Варна одобри таксите за паркиране в бъдещата

Общинският съвет във Варна одобри таксите за паркиране в бъдещата ...

......... плащане и вид паркоместа ... 22 0 "Галъп Интернешънъл": При вариант Путин или Тръмп за президент на Бълг ... 50 0 Три нови професии влизат в списъка с недостиг на специалисти ... 85 0 Бюджет 2018 г. на Асенoвград със 7 000 000 лв. по-малко от миналогодиш ... 72 0


Рекорден бюджет за 2018 година прие Общинският съвет във Варна.

Рекорден бюджет за 2018 година прие Общинският съвет във Варна. ...

......... Най-четени Най-коментирани Варна прие бюджета си - с акцент върху инфраструктурата ... 40 0 Сънливостта и болестта на Алцхаймер са свързани ... 27 0 Ще има ли Бокова спокойни старини в руски холдинг? ... 29 0 Огнян Ценков: Община Видин има амбициозен, разумен и балансиран бюджет ...

Всички ученици във Варненска област излизат в грипна ваканция от

Всички ученици във Варненска област излизат в грипна ваканция от ...

......... Николай Брънзалов: Лекарският труд у нас е силно девалвиран ... 41 0 Изтичат годишните винетки за 2017 г. ... 41 0 Не могат да ни върнат топката, защото топката е спукана ... 56 0 Саудитска Арабия сключи споразумения със задържаните за корупция ...

Варна. На 27 януари (събота) от 12:00 часа в Катедрален

Варна. На 27 януари (събота) от 12:00 часа в Катедрален ...

......... след молитвите на техните родители. Даровете, които са окачени пред иконата, показват една съвсем малка част от чудесата, които са се случили. На 28 януари (неделя) от 9:00 часа ще бъде отслужена света Божествена Литургия от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в Катедрален храм "Успение Богородично" - Варна.


Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна

Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна ...

......... сл Нови Най-четени Най-коментирани Борисов от Давос: Ще приемем Истанбулската конвенция с резерви ... 27 0 Безплатна синя зона във Варна за електрическите автомобили ... 50 0 Истанбулската конвенция, дет се вика, и арменският поп я е приел ... 90 1 Тролей закъса в центъра на София ... 52 0


1,3 млн. лв. ще е общинският бюджет на Община Варна

1,3 млн. лв. ще е общинският бюджет на Община Варна ...

......... 71 0 Държавата пратила на еколозите ново проекторешение за "Пирин" ... 65 0 Синодът призова за усърдна молитва против приемането на Истанбулската ... 44 0 Вместо в Тереза Мей, вие се превръщате в политическа Анита Мейзер ... 89 1 България се изкачва в класацията на най-добрите страни в света ...