България - Новини


На висшето ръководство на Въоръжените сили се пада честта и

На висшето ръководство на Въоръжените сили се пада честта и ...

... Михаил Попов увери, че те ще продължат усилията за ускоряване модернизацията на Българската армия и ще работят професионално в изпълнение на своите задължения.Снимка: Прессекретариат на президентствотоНа събитието присъства вицепрезидентът Илияна Йотова  Вчера вечерта в кино

На събитието присъства вицепрезидентът Илияна Йотова  Вчера вечерта в кино ...

... от рождението на емблематичния артист са под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и със съдействието на Министерството на културата и Столична община.  Фотограф: Иво Тицин


Министерският съвет одобри позициите на Република България от компетентност на

Министерският съвет одобри позициите на Република България от компетентност на ...

... инструментализиране в областта на миграцията и убежището; Подобряване на ефективността на политиката на ЕС за връщане: сътрудничество с трети страни – тема на работния обяд.
Старт на разговорите за редовно правителство проф Николай Габровски кани

Старт на разговорите за редовно правителство проф Николай Габровски кани ...

... Бойко Борисов, важни са политиките. Ние имаме кардинални разминавания“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.ДПС запази мълчание, а от "Български възход" са готови на диалог.


Петчленен състав на Върховния административен съд реши окончателно че жените

Петчленен състав на Върховния административен съд реши окончателно че жените ...

... за организационно и финансово подпомагане със средства от Центъра за асистирана репродукция, а именно – жени, навършили 43 години към датата на подаване на заявлението.


Министерският съвет на Република България прие постановление с което се

Министерският съвет на Република България прие постановление с което се ...

... сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация – съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване.
Инвестициите са на стойност 430 млн лв и създават над

Инвестициите са на стойност 430 млн лв и създават над ...

... осигурява подкрепа за предприятията в индустрията и високотехнологичните услуги с най-голям принос в брутния вътрешен продукт на страната, с висока конкурентоспособност и значим експортен потенциал.


Парламентът прие на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията

Парламентът прие на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията ...

... на ефективен орган за борба с корупцията, който да съсредоточи в себе си само онези правомощия, които пряко засягат превенцията и противодействието на корупционните престъпления.


Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон Сакскобургготски

Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон Сакскобургготски ...

... Елеонора Митрофанова. Събитието предизвика недоволството на граждани, които организираха протест пред църквата и се наложи митрополит Антоний и Елеонора Митрофанова да бъдат изведени през задния вход.


Правителството одобри позицията на Република България за предстоящото заседание на

Правителството одобри позицията на Република България за предстоящото заседание на ...

... адаптират бизнеса си към новите условия. В тази връзка е важно да има възможност за гъвкавост при възникване на необходимост от адаптация на стратегическите планове.Министерството на туризма започва процедура по заличаване на регистрацията на

Министерството на туризма започва процедура по заличаване на регистрацията на ...

... регистъра дали туроператорът има валидно сключена застраховка и работи, спазвайки изискванията на закона.Общо регистрираните туроператори и туристически агенти в Националния туристически регистър са 3 584.Дружеството ХЕМУС М АД ще добива скалнооблицовъчни материали – варовици от

Дружеството ХЕМУС М АД ще добива скалнооблицовъчни материали – варовици от ...

... Мездра.С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в шестмесечен срок да проведе преговори и да сключи договор за концесия с „ХЕМУС-М” АД.

Концесионната площ на два участъка на находище Бойчовата круша –

Концесионната площ на два участъка на находище Бойчовата круша – ...

... гнайсошисти.С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката да проведе преговори и в шестмесечен срок да подпише договор със „СМС-Родопи” ООД, с. Железино.


Дружеството Холсим България АД ще добива строителни материали – пясъци

Дружеството Холсим България АД ще добива строителни материали – пясъци ...

... Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в шестмесечен срок да проведе преговори и да сключи договор за концесия на участък „Марудниците-запад” с „Холсим България” АД.
Софийският апелативен съд потвърди 9 годишната присъда на Кристиан Николов за

Софийският апелативен съд потвърди 9 годишната присъда на Кристиан Николов за ...

... умисъл. Мотивите - мъжът е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотици и с превишена скорост. Кристиян Николов ще обжалва пред Върховния касационен съд.Министерският съвет одобри доклад с резултатите от редовното заседание на

Министерският съвет одобри доклад с резултатите от редовното заседание на ...

... комисия представи актуалното състояние по отношение на прилагането на Механизма за възстановяване и устойчивост, а Европейският фискален съвет – годишния си доклад за 2022 година.


Парламентът прие на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията

Парламентът прие на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията ...

... прокуратурата в досъдебното производство. Разписана е възможност за обжалване по съдебен ред на постановленията на наблюдаващия прокурор, с които се отказва образуване на досъдебни производства.
ЕТ Кафадарци Елхан Кафадаров с Плетена ще добива скалнооблицовъчни материали –

ЕТ Кафадарци Елхан Кафадаров с Плетена ще добива скалнооблицовъчни материали – ...

... Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в шестмесечен срок да проведе преговори и да сключи договор за концесия на находище „Бистрица“ с ЕТ „Кафадарци-Елхан Кафадаров”.Петчленен състав на Върховния административен съд реши окончателно че жените

Петчленен състав на Върховния административен съд реши окончателно че жените ...

... за организационно и финансово подпомагане със средства от Центъра за асистирана репродукция, а именно – жени, навършили 43 години към датата на подаване на заявлението.