Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви днес в мексиканската

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви днес в мексиканската ...

......... сити. Припомняме, че в резултат на непрекъснатия наплив откъм Мексико и поради насочващия се към Щатите керван от мигранти от Хондурас, Тръмп заплаши, че ще намали помощта за региона, ще разположи армейски части и ще затвори мексикано-американската граница, ако властите от другата страна на границата не спрат притока на хора.


Турските разследващи органи провеждат операция в гора край Истанбул и

Турските разследващи органи провеждат операция в гора край Истанбул и ...

......... кралството в САЩ опровергаха твърденията за убийството на изчезналия журналист. По-късно медиите разпространиха новината, че турските власти разполагат с видеозапис, доказващ убийството на Хашоги в саудитското консулство. Междувременно телевизия CNN разпространи информацията, че Рияд има готовност да признае, че смъртта на Хашоги е настъпила в консулството по време на разпит.


Министърът на вътрешните работи на Съединените американски щати Райън Зинк

Министърът на вътрешните работи на Съединените американски щати Райън Зинк ...

......... долара. Докладът обаче опроверга публикуваната в някои медии информация за това, че една от служителките в министерството е напуснала, тъй като ѝ е било възлагано да разхожда кучето на Зинк. Тя подчертава, че е разхождала кучето единствено по собствено желание, а е напуснала, тъй като "не е получила желаното повишение".


Търсенето на марихуана значително превиши предлагането през първия ден от

Търсенето на марихуана значително превиши предлагането през първия ден от ...

......... лицензираните магазини ще купуват канабис 5,4 милиона канадци или 15% от населението. Канабисът обаче няма да може да се използва навсякъде. В някои градове, като Монреал, за употребата на канабис ще се прилагат същите правила като при цигарите. В други градове пушенето на "джойнт" ще бъде разрешено само у дома.


Предозирането с наркотици или опиоиди се е превърнало във водещата

Предозирането с наркотици или опиоиди се е превърнало във водещата ...

......... през 2015 година американските лекари са предписали обезболяващи на почти 100 млн. души. Проучванията показват, че една трета от тях са злоупотребявали с тези медикаменти. Експерти предричат, че ако не бъдат предприети спешни мерки за справяне с опиоидната епидемия, през следващото десетилетие почти 500 хил. американци ще станат нейна жертва.


Европа е длъжна да разбере, че Русия и Китай не

Европа е длъжна да разбере, че Русия и Китай не ...

......... принцип е, че очакваме от тези страни, на които помагаме, да отказват помощта на нашите съперници. Западна Европа не може да продължава да засилва енергийната си зависимост от същата тази Русия, от която Америка я защитава. Или да прави бизнес с Иран, който строи балистични ракети, застрашаващо Европа", продължи Митчел.Предупреждение за използване на

Предупреждение за използване на "всички необходими мерки за гаранция на ...

......... транспортират от пощенските оператори. Американските компании твърдят, че изпращането на една стока от един американски град до друг може да струва по-скъпо от доставката й от Китай до САЩ. Изчисленията на американските представители показват, че занижаването на цените на международните пратки коства на американския бизнес около 300 млн. долара годишно.


Предложения за съкращаване на разходите на министерствата с 5% направи

Предложения за съкращаване на разходите на министерствата с 5% направи ...

......... по казуса. Той обаче подчерта, че страната е много важен съюзник на САЩ и че би желал да разбере какво се е случило с Кашоги. По този повод той изпрати външния си министър Помпео в Саудитска Арабия и Турция, за да търси отговори на многото открити въпроси в мистериозния случай. 


Броят на загиналите заради урагана

Броят на загиналите заради урагана "Майкъл" се е увеличил, съобщават ...

......... Каролина и 1 в Джорджия. Спасителните служби продължават да търсят изчезнали хора. Според последни данни повече от хиляда души са изчезнали. CNN съобщава, че ураганът е унищожил най-малко 162 къщи и стопански постройки, а 2 500 са били повредени. Около 158 души, основно във Флорида, все още са без ток.


САЩ са поискали от Турция записа, който представя доказателство, че

САЩ са поискали от Турция записа, който представя доказателство, че ...

......... от държавния секретар Майк Помпео, който се завърна от визита в Саудитска Арабия и Турция. Президентът на САЩ заяви, че очаква истината да излезе наяве "до края на седмицата". Той твърдо отрече да се е опитвал прикрива Саудитска Арабия. "Не, нищо подобно, просто се опитах да разбера какво е станало".


Скандалът с изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги продължава да се

Скандалът с изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги продължава да се ...

......... от сградата. Информацията е на неназован турски източник. Хашоги за последно е видян на 2-ри октомври да влиза в саудитското консулство в Истанбул, за да оформи документи, необходими, за сключване на брак със своята турска годеница. От посолството на Саудитска Арабия в САЩ опровергаха твърденията за убийството на изчезналия журналист.Най-малко 30 души от четири американски щати са загинали през

Най-малко 30 души от четири американски щати са загинали през ...

......... Бурята от четвърта категория, която излезе на брега на Мексиканския залив във Флорида, донесе ветрове със скорост до 250 километра в час. Стихията причина смъртта и на един човек в Джорджия, трима в Северна Каролина и на шестима във Вирджиния. Властите предупреждават, че броят на загиналите вероятно ще се увеличи.


Държавният секретар на САЩ Майк Помпео натисна лидерите на Саудитска

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео натисна лидерите на Саудитска ...

......... журналистът е напуснал консулството с документа, който е искал, в ръка и те нямат идея какво се е случило след това с него. След претърсването на саудитското консулство в Истанбул от турските власти също няма конкретни доказателства, че критикът на саудитското кралство семейство е завършил жизнения си път именно там.


Един от най-големите градове в света - Ню Йорк, отбеляза

Един от най-големите градове в света - Ню Йорк, отбеляза ...

......... Последният път, когато най-населеният град в САЩ е имал уикенд без стрелба, е било през 1993, казват от полицията. Все пак не всичко що се отнася до престъпността в Ню Йорк е "цветя и рози". В периода 6-7 октомври е имало няколко случая на тежки престрелки в Бруклин и Бронкс.


Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил

Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил ...

......... съветник на компанията. Той е основател на компания "Вулкан" и собственик на спортни отбора. "С огромна мъка съобщаваме за смъртта на нашия основател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и признат технолог, филантроп, строител на общност, природозащитник, музикант и поддръжник на изкуството", заявиха от "Вулкан" в изявление, цитирано от CNN.


Някога господстващата американска търговска верига

Някога господстващата американска търговска верига "Сиърс", която промени начина на ...

......... просто не са в състояние да го платят, пише БГНЕС. В началото на лятото веригата обяви закриването на 78 нерентабилни търговски обекти, като от началото на тази година те са 166, а общите задължения на „Сиърс“ вече са достигнали 5 млрд. долара. Веригата работеше под слогана: „Магазинът, който промени Америка“.Американския президент Тръмп обяви, че изпраща спешно държавния секретар Майк

Американския президент Тръмп обяви, че изпраща спешно държавния секретар Майк ...

......... има нещо общо със смъртта на Хашоги. На свой ред Салман заяви, че ще отговори на санкциите на САЩ „още по-тежко“, ако администрацията на Тръмп предприеме действия срещу Рияд. Солидарност и подкрепа за Саудитска Арабия изразиха редица държави - Оман, Бахрейн, Йордания, Ливан, Обединените арабски емирства, Египет и Палестинската автономия.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп се съмнява, че

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп се съмнява, че ...

......... коментира Тръмп и подчерта, че някои изследователи вероятно се ръководят от политически, а не от научни мотиви, когато публикуват изследвания за глобалното затопляне. "Не отричам измененията в климата, но смятам, че положението може напълно да се върне към предишното си състояние. Говорим за милиони години", поясни държавният глава на САЩ.


Правителството на Еквадор е взело решение да възстанови частично достъпа

Правителството на Еквадор е взело решение да възстанови частично достъпа ...

......... посолството на Еквадор в Лондон през 2012 година, за да избегне екстрадиране в Швеция по скалъпено обвинение за сексуално насилие. Асандж се опасяваше, че Швеция ще го предаде на САЩ, където е застрашен със затвор от 35 години и дори смъртно наказание заради огласяването на секретни документи на Държавния департамент.


Властите в Детройт откриха след анонимно обаждане телата на 11

Властите в Детройт откриха след анонимно обаждане телата на 11 ...

......... е случило и защо се е случило“, каза детектив Боузър цитиран от БГНЕС. Реймънд Кантрел затваря погребалния дом през 2017 г., като признава, че държи запазени тела в опит да се приспособи към общността, част от жителите на която все още не могат да платят за погребението на близките си.


Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да назначи за правен съветник

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да назначи за правен съветник ...

......... не е политически човек като Дон, не е свързан с Капитолия и за разлика от Дон не познава всички сенатори", съобщават източниците. В същото време се отбелязва, че Чиполоне е "уважаван адвокат". На свой ред Вашингтон пост пише, че Тръмп е съобщил на Чиполоне решението си миналата седмица, цитира БГНЕС.


Съединените щати изостават зад Русия и Китай в създаването на

Съединените щати изостават зад Русия и Китай в създаването на ...

......... факт космически сили в САЩ вече действат в продължение на много години във военновъздушните сили и стратегическото командване на страната. В момента международните договори забраняват разполагнето в космоса на оръжия за масово унищожение. Досега никоя от страните, които имат достъп до космически технологии официално не е разположила оръжия в космоса.


През юли тази година, аржентинското правителство предприе за първи път

През юли тази година, аржентинското правителство предприе за първи път ...

......... "Хизбулла", с която организацията се финансира, че през януари Джеф Сешънс създаде специализиран екип за проследяване на наркодейността на "Хизбулла". Екипът е воден от опитният прокурор Джон Кронън, а дейността му ще има за главна цел да си сътрудничи и с други правителства срещу финансирането на организацията. Автор: Руслан Трад


Американският пастор Андрю Брансън, освободен от турски съд на 12

Американският пастор Андрю Брансън, освободен от турски съд на 12 ...

......... през ноември 2016 г. по обвинения за връзки с Кюрдската работническа партия и забранената в Турция организация ФЕТО. Последните са последователи на ислямския проповедник Фетулах Гюлен, който живее в Съединените щати. Анкара вярва, че поддръжниците на Гюлен са били организатори на опита за преврат, извършен в Турция през 2016 г.


Жертвите на урагана „Майкъл

Жертвите на урагана „Майкъл" вече са най-малко 13. Има опасения, ...

......... четвърта категория.Президентът Доналд Тръмп заяви, че през следващата седмица ще посети Флорида и Джорджия.„Хората нямат представа колко жестоко е ударила стихията", каза той. „Майкъл" е най-интензивният ураган, удрял северозападната част на Флорида, откакто се води статистика от 1851 г. Ураганът дойде със скорост на вятъра от 250 километра в час.


Броят на жертвите в САЩ на урагана „Майкъл” стана 16,

Броят на жертвите в САЩ на урагана „Майкъл” стана 16, ...

......... в Мариана, в окръг Джаксън, Флорида, съобщи местен шериф. Очаква се броят на загиналите да нарасне още, защото все още няма съобщения за загинали от крайбрежните населени места като Мексико Бийч, Порт Сейнт Джо и Панама (Флорида), които понесоха най-тежката част от бурята. Вижте кадри от бедствието в галерията ТУК


От Facebook съобщиха, че хакери са си осигурили достъпа до

От Facebook съобщиха, че хакери са си осигурили достъпа до ...

......... са получили достъп до имената, телефонните номера и имейл адресите на 15 милиона потребители, заявиха от социалната мрежа. За други 14 милиона души атаката може да е потенциално по-вредна. Хакерите са получили достъп до тези данни плюс допълнителна информация, включваща пол, религия, роден град, дата на раждане и т.н.  


Сериозен ръст на китайският износ беше регистриран през септември, като

Сериозен ръст на китайският износ беше регистриран през септември, като ...

......... правителствената политика, предприето поради безпокойство от усилията на Китай да се сдобие с ядрен материал, оборудване и напреднала технология от американски компании", пишат от министерството.  Преразглеждането беше предизвикано от ускорените усилия на Китай да придобие американска интелектуална собственост в ущърб на американския бизнес и американските военни интереси, посочва още ведомството.


На 12 октомври Канада ще стане втората страна в света,

На 12 октомври Канада ще стане втората страна в света, ...

......... до канабис”, каза още Трюдо. В световен мащаб 21 държави са легализирали употребата на марихуана под някаква форма. В повечето страните, включително Турция и Македония, е легално използването на растението за медицински цели. А само в Уганда от 2013 г. насам е изцяло разрешено използването, отглеждането и притежанието на канабис.


Жаир Болсонаро, най-вероятният бъдещ държавен глава на Бразилия, обяви, че

Жаир Болсонаро, най-вероятният бъдещ държавен глава на Бразилия, обяви, че ...

......... на най-голямата южноамериканска държава. Опонентите на Болсонаро, когото мнозина наричат "тропическия Тръмп", обръщат внимание на предишни негови коментари, които според някои са оскърбителни за жените и гейовете. В миналото той е подкрепял използването на изтезания, а също се е изказвал ласкаво за военната диктатура в Бразилия в периода 1964-1985 година.


Най-малко шестима души са загинали в американския щат Флорида, след

Най-малко шестима души са загинали в американския щат Флорида, след ...

......... с ветрове от 150 км/ч, като се очаква скоро да премине и да отиде в Атлантическия океан, като там вече силата му ще отслабне. Природното бедствие вече е тропическа буря и е над Джорджия и Северна Каролина. Всъщност за последните 120 години това е първият ураган, който стига до Джорджия.


Анкара и Вашингтон са постигнали споразумение за освобождаването на американския

Анкара и Вашингтон са постигнали споразумение за освобождаването на американския ...

......... двама министри от правителството на Ердоган и наказателни мита за турските алуминий и стомана. В отговор Ердоган също въведе наказателни мита за редица стоки и обяви бойкот на американската електроника. Политическата криза сериозно се отрази на турската икономика и от началото на годината лирата загуби почти половината от стойността си.


Съединените американски щати взеха решение да забранят износа на граждански

Съединените американски щати взеха решение да забранят износа на граждански ...

......... ядрено взаимодействие между САЩ и Китай", заяви министърът на енергетиката Рик Пери в официално изявление за медиите. Припомняме, че търговските отношения между САЩ и Китай се обтегнаха, откакто президент на САЩ стана Доналд Тръмп. Той наложи редица мита на китайски стоки в опит да урегулира огромния търговски дефицит на САЩ.


Най-малко четирима души са загинали в американския щат Флорида, след

Най-малко четирима души са загинали в американския щат Флорида, след ...

......... съобщено и за смъртен случай в съседния щат Джорджия, към който "Майкъл" се отправи, след като излезе на брега Мексиканския залив при Панхендъл. Ураганът се движи с ветрове от 150 км/ч, като се очаква скоро да премине и да отиде в Атлантическия океан, като там вече силата му ще отслабне.


Някои от най-модерните американски оръжия могат лесно да бъдат хакнати,

Някои от най-модерните американски оръжия могат лесно да бъдат хакнати, ...

......... системите, след като са ги задействали, с философията " работи, така че не се занимавай с това". "Това обаче не е извинение. Този доклад показва някои много основни недостатъци в сигурността, които лесно биха могли да бъдат решени чрез промяна на паролите и поддържане на софтуера в крак с времето."


Колумбийският президент Иван Дуке заяви в сряда, че страната му

Колумбийският президент Иван Дуке заяви в сряда, че страната му ...

......... на временна закрила на мигрантите, за да поеме част от този поток". "Това, през което преминава Венецуела, е драма, това е драмата на региона, която от години позволява на диктатурата да се крие зад демокрацията, за да спечели сила, докато не се възползва от нея с всички сили", добави Дуке.


Ураганът Майкъл взе първата си жертва във Флорида, съобщиха властите.

Ураганът Майкъл взе първата си жертва във Флорида, съобщиха властите. ...

......... да каже времето на смъртта или детайли за жертвата. Смит само сподели, че ситуацията е била опасна дори за спасителните служби. "Предпазливи сме относно изпращане на наши екипи в момента", заяви тя. Майкъл удари американското крайбрежие като буря от 4-та категория и изкорени дървета и прекъсна захранването на много места. 


Министерството на финансите на Съединените американски щати е предложило акциите

Министерството на финансите на Съединените американски щати е предложило акциите ...

......... компании, тъй като En+ притежава и други компании като "Евросибенерго", коментира популярната американска новинарска агенция. Според Bloomberg преговорите се водят в условия на пълна конфиденциалност, но към момента не е постигната договореност. Има предположение, че от руска страна те се водят не от Дерипаска, а от властите на Руската федерация.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разглежда пет кандидатури

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разглежда пет кандидатури ...

......... която заемаше поста посланик на САЩ в международната организация от януари 2017 година, във вторник обяви своята оставка. Тя ще напусне поста от януари 2019 година. На пресконференция в Белия дом Хейли заяви, че причините за напускането ѝ не са лични. Тя обаче не съобщи какви са бъдещите ѝ планове.


Хейли е сред малкото членове на екипа на Тръмп, които

Хейли е сред малкото членове на екипа на Тръмп, които ...

......... Хейли е сред малкото членове на екипа на Тръмп, които си тръгват без сериозен скандал. Напускането ѝ обаче съвпада с призива на активисти срещу корупцията да бъдат разследвани нейни полети от миналата година, осъществени с частни самолети на различни предприемачи.


Броени минути след избухването на новината, че постоянният представител на

Броени минути след избухването на новината, че постоянният представител на ...

......... коментари пред медиите в Овалния кабинет във вторник, Хейли заяви, че Иванка Тръмп, която присъства в стаята, е „страхотен приятел“. От своя страна, дъщерята на президента похвали Хейли, която, по нейните думи, е служила на САЩ с „чест“ и се е „отличила“. „Тя е смел реформатор“ написа Иванка в Twitter.Американският посланик в ООН Ники Хейли е подала оставка. Тя

Американският посланик в ООН Ники Хейли е подала оставка. Тя ...

......... Бившият губернатор на Южна Каролина стана посланик, след като Тръмп бе избран за държавен глава. Тя бе лицето на неговата администрация, която към момента така и не е формулирала ясна доктрина в международната политика. По-рано тази година Хейли обяви, че САЩ се изтеглят от Съвета за човешки права към ООН.


Новият член на Върховния съд на САЩ Брет Кавано заяви,

Новият член на Върховния съд на САЩ Брет Кавано заяви, ...

......... пред Сената, но лекарката не успя да докаже думите си категорично. Въпреки това беше направена проверка и от ФБР, която също не успя да събере убедителни доказателства срещу Кавано. Случаят предизвика и редица протести, като последният - по време на гласуването в Сената, завърши с ареста на над 160 души.


"Избирането на Брет Кавано за върховен съдия с гласуване в ...

......... бъде оценяван изборът на Кавано, той е справедлив от гледна точка отхвърляне на арогантните претенции на леви активистки, обвиняващи съдията в сексуални престъпления с 35 годишна давност - от тийнейджърските му години. "Невинен до доказване на обратното" е принцип, който в този случай бе приложен - справедливостта победи идеологическия радикализъм."


Няколко хиляди души се събраха на протест в Монреал срещу

Няколко хиляди души се събраха на протест в Монреал срещу ...

......... учители, съдии, през работно време. През 2017 година Националното събрание на франкофонската провинция, в която тогава мнозинство имаше Либералната партия, прие закон за забрана на дрехи, закриващи лицето, който се отнасяше за държавните служители в провинцията и социалните служби. От КБК имат намерения съществено да разширят обхвата на съществуващото законодателство.


Бившият президент на Бразилия Дилма Русев загуби изборите за Федералния

Бившият президент на Бразилия Дилма Русев загуби изборите за Федералния ...

......... Бразилия, съобщи най-популярната бразилска телевизия "Глобо". По-голямата част от задържаните са обвинени в купуване на избиратели и незаконна агитация. В същото време обаче председателят на Висшия избирателен съд (аналог на Централна избирателна комисия) Роза Вебер нарече общите избори "празник на демокрацията" и се похвали с добрата им подготовка и организация.


Двайсет души загинаха в катастрофа в американския щат Ню Йорк,

Двайсет души загинаха в катастрофа в американския щат Ню Йорк, ...

......... Йорк, съобщи ABC. По данни на телевизията инцидентът е станал на 6 октомври през деня в окръг Скохари. Националното управление по транспортна безопасност на САЩ съобщи, че в инцидента са участвали и други коли. По друга информация в колите от катастрофата е имало компания, която е участвала в сватбено тържество. "Що се отнася до възможната победа на Адад, вече е ...

......... правителството." Лула да Силва направи същото през 2003 г. Но проблемът е, че през 2003 г. не съществуваше такова отрицателно отношение към Работническата партия, което съществува днес. Затова независимо колко уважавани либерални икономисти ще привлече Адад в кабинета си, гласуващите за Болсонаро няма да приемат неговото правителство ", заключи експертът.


След седмици на драматични разкрития и бурни протести, Брет Кавано

След седмици на драматични разкрития и бурни протести, Брет Кавано ...

......... съдия Антъни Кенеди, който се пенсионира. Постът му е пожизнен. Той ще наклони превеса на силите в полза на консерваторите. От Върховния съд зависи законодателството в сфери като абортите. След края на сагата с избора на Кавано, всички усилия на републиканци и демократи се насочват към предстоящите избори след месец.


Американските военни са твърде зависими от Китай и други държави

Американските военни са твърде зависими от Китай и други държави ...

......... В четвъртък вицепрезидентът Майк Пенс обвини Китай във военна агресия, търговска кражба и нарастващи нарушения на човешките права, когато определи азиатския великан като злодей, който се опитва да се намеси в предстоящите избори в САЩ. Китай отвърна на удара в петък, определяйки обвиненията на Пенс като "абсурдни", безпочвени и клеветнически.


Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери изрази опасение от

Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери изрази опасение от ...

......... конфликта в опустошения от войната Йемен, и вярва, че президентът Хасан Рухани "се опитва да придвижи страната в различна посока". "Това, което направи Тръмп сега, е че даде възможност на момчетата в Иран, които казаха, не се занимавайте със Съединените щати, те ще ви изгорят", каза Кери, цитиан от БГНЕС.


Американският президент Доналд Тръмп обвини активистите, трупащи се във Вашингтон

Американският президент Доналд Тръмп обвини активистите, трупащи се във Вашингтон ...

......... Кавано в процедурно гласуване, като една републиканец, Лиса Мурковски, се противопоставя той да продължи напред, докато демократът Джо Манчин гласува в подкрепа. Окончателното гласуване на кандидата е планирано за събота, като резултатът все още е под въпрос, тъй като друг републикански сенатор Сюзън Колинс запази позицията си за окончателно одобрение.


Съединените щати се обединяват с други големи икономики, за да

Съединените щати се обединяват с други големи икономики, за да ...

......... Китай, настоявайки за прекратяване на подобни действия, които американските представители твърдят, че подкрепят усилията на Пекин да постигне доминиране на промишлеността до 2025 г. Кудлоу заяви още пред репортери, че каналите за комуникация с Пекин остават отворени, но в момента няма планове за повече дипломатически совалки между Вашингтон и Пекин.


Отделът за национална сигурност към Министерството на правосъдието на САЩ

Отделът за национална сигурност към Министерството на правосъдието на САЩ ...

......... и спортни институции. Трима от седемте подсъдими по-рано са били разследвани от специалния прокурор Робърт Мюлер във връзка с предполагаемата намесата на Москва в президентските избори от 2016 г. Но обвиненията срещу тях не са повдигнати от Мюлер, който пое разследването на ФБР през май 2017 г., уточнява още изданието.


Иск за 6,1 млн. долара е предявен към Паскал Дювие,

Иск за 6,1 млн. долара е предявен към Паскал Дювие, ...

......... на грабежа Дювие е придружавал сестрите на Ким Кардашиян - Кортни и Кендъл – в нощен клуб. В интервю за в. „Журнал дьо диманш“ Ким Кардашиян разказа какво е преживяла при обира. В иска на AIG се казва, че Дювие и неговата фирма са оставили накитите без наблюдение, предаде  БГНЕС. 


Китайското правителство е инсталирало микрочипове в оборудване и устройства, произвеждани

Китайското правителство е инсталирало микрочипове в оборудване и устройства, произвеждани ...

......... с компанията през 2016 г. Сега обаче твърди, че това нямало общо с шпионски чипове. Потребителски данни не са били откраднати чрез чиповете, уточняват от Bloomberg. Те цитират свои анонимни правителствени и корпоративни източници. И Apple, и Amazon, и Super Micro категорично отрекоха твърденията. Какво заявиха технологичните гиганти прочетете ТУК.


Пентагона нарeче доставката на ракетните комплекси С-300 в Сирия „безотговорна“.

Пентагона нарeче доставката на ракетните комплекси С-300 в Сирия „безотговорна“. ...

......... на САЩ. "Това е умишлено осигуряване на допълнително покритие на действията на техните (на Русия) партньори, Иран и Сирия", добави той. Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео по-рано във Вашингтон изрази мнението, че доставката на руските ракети С-300 в Сирия ще доведе до повишена заплаха за стабилността в Близкия изток.


Полицията в Бразилия е убила 9 избягали затворници и е

Полицията в Бразилия е убила 9 избягали затворници и е ...

......... изявлението, без да се дават подробности. В затвора "Бара де Грота" има 493 затворници, въпреки че капацитета му побира само около 480. Бразилия е страна на третото най-голямо затворническо население в света, след Съединените щати и Китай. Пренаселеността в затворите е проблем и бягствата, размириците и саморазправата са често срещани.


Повече от 200 милиона американски телефона получиха нотификация за тестовото

Повече от 200 милиона американски телефона получиха нотификация за тестовото ...

......... ракетна атака, терористичен акт и природни катаклизми. Предупреждението е във вид на текст казващ „ТОВА Е ТЕСТ на Националната безжична спешна система за известяване. Не е нужно да се предприемат действия”. Проведения тест за последно е бил изпълняван през 2015 г,. като от тогава се изпробва веднъж на няколко години.


7 полицаи са били ранени, един от тях фатално, при

7 полицаи са били ранени, един от тях фатално, при ...

......... Доналд Тръмп написа в Twitter, пост относно стрелбата, като цитира губернатора на Южна Каролина, Хенри Макмастър. "Моите мисли и молитви тази вечер са с шерифския офис във Флорънс и полицейското управление на Флорънс в Южна Каролина. Ние винаги ще бъдем благодарни за това, което нашите служители на реда правят 7/24/365".


Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс опроверга информацията, публикувана в

Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс опроверга информацията, публикувана в ...

......... се подчертава и, че едва ли Тръмп може да бъде съден за действията си, защото е изтекла всякаква давност. Адвокатът на американския държавен глава Чарлз Хардър определи публикацията като напълно изфабрикувана. Но президентът отказа да покаже данъчната си декларация по време на предизборната си кампания, въпреки призивите да го стори.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е на мнение,

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е на мнение, ...

......... който твърди, че сте направил това или онова и да назове трима свидетели, които засега да не потвърждават думите му. Ситуация, в която ти си виновен до доказване на противното, е наистина ужасяваща", продължи американският президент, според когото в действителност винаги трябва да важи формулата "невинен до доказване на противното".


Съединените американски щати ще откажат визи на половинките на повече

Съединените американски щати ще откажат визи на половинките на повече ...

......... дипломати към ООН. Правозащитни и гей организации обаче определиха решението като "ненужно, подло и неприемливо". Според тях то "отразява враждебността на администрацията на Тръмп-Пенс към ЛГБТ общността". От Държавния департамент изказаха несъгласие с подобна констатация и подчертаха, че такива изисквания са в сила и за всички американски дипломати в чужбина.


Два или повече пакета доставени до Пентагона тази седмица са

Два или повече пакета доставени до Пентагона тази седмица са ...

......... съдържанието на смъртоносното вещество рицин. Говорителят на департамента по отбрана на САЩ Крис Шерлуд заяви, че поне 2 подозрителни пакета адресирани до човек в Пентагона са били задържани в центъра за проверка в понеделник. „Като част процесът по проверка (властите) са засекли няколко подозрителни пакета”, каза Шерлуд, цитиран от БГНЕС. 


"Пепси" се присъедини към растящия списък с компании, които потвърждават ...

......... се обърне всеки камък, за да намери начин за развитие." Тази бележка идва само две седмици, след като съперника на "Пепси" - "Кока-Кола", заяви, че проучва "здравословни напитки" които може да включват канабидиол. На напитките с канабис се гледа като на потенциално поле за разрастване на безалкохолния и алкохолния сектор.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова ФБР цялостно да разследва

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова ФБР цялостно да разследва ...

......... Тръмп допълнително се обтегнаха, след като двамата имаха противоречия относно митническите тарифи, наложени от Тръмп на редица съюзници на ЕС. В поредица съобщения в Twitter, непосредствено след като Тръмп подписа указа за митата, Флейк заяви, че те представляват "брак между две смъртоносни за икономическия растеж отрови - протекционизмът и несигурността".


Срок от 72 часа има бившият кмет на мексиканския град

Срок от 72 часа има бившият кмет на мексиканския град ...

......... град беше натоварено специално федерално полицейско подразделение, подкрепяно от военни. Акапулко, който придоби популярност през 50-те и 60-те години на миналия век като любимия курорт за почивка и развлечение на богатите и известните, през последните години придоби печалната слава на място с висока престъпност, масови убийства и трафик на наркотици.


Международното летище в Лос Анджелис, по известно като „Лакс”, обяви,

Международното летище в Лос Анджелис, по известно като „Лакс”, обяви, ...

......... също попадат под юрисдикцията на федералните власти, което означава, че можете да бъдете глобени или задържани – дори полицията в Ел Ей да откаже да повдигне обвинения. В този случай най-лошото, което може да ви се случи е да си изпуснете полета, но дори и това е доста неприятно преживяване.