Нова конституция на Куба ще официализира наличието на частна собственост

Нова конституция на Куба ще официализира наличието на частна собственост ...

......... Раул Кастро, с изключение на отговарящия за икономическите реформи. На него Марино Мурильо, отговорен за постепенното въвеждане на частната инициатива в социалистическото стопанство през последните години, ще бъде заменен от Алехандро Хил. Вицепрезиденти остават участниците в Кубинската революция - 86-годишният Рамиро Валдес, 76-годишният Улисес дел Торо и 81-годишният Рикардо Руис.


Полицията в Лос Анджелис задържа въоръжен мъж, който взе заложници

Полицията в Лос Анджелис задържа въоръжен мъж, който взе заложници ...

......... Първоначално в помещенията имало между 40 и 50 клиенти и служители, някои успели да се скрият, други се спасили самостоятелно или с помощта на полицаите, трети пуснал самият заподозрян. По думите на шефа на полицията той доброволно решил да се предаде, поискал от преговарящите белезници и сам си ги сложил.


Американският президент Доналд Тръмп с остро изказване срещу бившия си

Американският президент Доналд Тръмп с остро изказване срещу бившия си ...

......... да не разкрива смущаващи новини относно Тръмп преди президентските избори през 2016 г. Настоящият личен адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани потвърди съществуването на записа, но допълни, че плащанията не са направени никога и уточни, че президентът на САЩ не е участвал в никакви престъпления.


В Айова обявиха бедствено положение. Според местна метеорилогична служба, за

В Айова обявиха бедствено положение. Според местна метеорилогична служба, за ...

......... улиците след 21:00 часа, за да се предотвратят кражби. Най-мощното торнадо е било от 3-та степен по 6-степенната скала. Ветровете са достигали скорост 230 километра в час. Тези бури не са рядкост в Средния Запад на САЩ, но торнадо от 3-та степен е най-мощното регистрирано в щата от 2015-та година.


В момента САЩ нямат планове за нахлуване в Никарагуа, където

В момента САЩ нямат планове за нахлуване в Никарагуа, където ...

......... варианти… Сега няма (планове за военна операция - ред.) ", цитира го порталът Nacional. Според посланика правителството на Никарагуа трябва да се върне към диалога с опозицията, който в момента е прекъснат. Трухильо съобщи още, че правителството на САЩ проучва възможността да въвеждане на санкции срещу никарагуански чиновници и промишлеността.


Над 2000 канадци напуснаха домовете си заради горски пожари в

Над 2000 канадци напуснаха домовете си заради горски пожари в ...

......... населени пункта, а в град Самърленд бе частично обявено извънредно положение. Всички евакуирани са настанени в специални центрове, предаде БГНЕС. По данни на пожарната охрана на региона общата площ на пожарите надхвърля 1500 хектара и продължава да се увеличава. В гасенето е включена авиацията. Няма данни за жертви или пострадали.Някога Владимир Путин бе казал на бившия държавен глава на

Някога Владимир Путин бе казал на бившия държавен глава на ...

......... Трета световна война ще избухне не заради нашите ангажименти към Черна гора и другите съюзници от Алианса, а заради отказа ни от тях. Поведението му в Хелзинки, поклоните му към Путин, съмненията му към нашите задължения към НАТО – всичко това прави нас и светът, в който живеем, по-малко сигурни.


Туристическо корабче се преобърна и потъна в езерото Тейбъл рок,

Туристическо корабче се преобърна и потъна в езерото Тейбъл рок, ...

......... град Брансън, на границата с Арканзас. Според Рик Кетелс, собственик на „Lakeside Resort“, бурята като че ли е излязла от нищото. "Аз съм тук през по-голямата част от живота си и никога не съм виждал толкова лоша буря", каза той, добавяйки, че не е имало предупреждение от местните метеорологични станции.


Президентът Доналд Тръмп атакува Китай и Европейския съюз за запазването

Президентът Доналд Тръмп атакува Китай и Европейския съюз за запазването ...

......... манипулират валутите си ... докато САЩ повишават ставките, без оглед на това, че доларът става по-силен и по-силен с всеки изминал ден. Това е "отнемане на голямото ни конкурентно предимство". След като нападна Фед в интервю, Тръмп отново разтревожи централната банка, казвайки: "Сегашното затягане удря по всичко, което сме направили".


Според американската правозащитна организация Walk Free Foundation модерните роби в

Според американската правозащитна организация Walk Free Foundation модерните роби в ...

......... на всеки 800 американски граждани. В Обединеното кралство модерните роби са 136 хил. души. Най-много модерни роби има в Индия — 8 млн. души. На второ място се нарежда Северна Корея с цели 2,6 млн. души. Еритрея, Бурунди, Централноафриканска република и Афганистан също са в първата десетка на тази класация.


Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала

Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала ...

......... се смятах за безследно изчезнали. Съдебните лекари са успели да разпознаят още четири тела, открити в зоната на изригване на вулкана. Властите в Гватемала обявиха редица населени места в близост до Фуего за опасни за живеене. Последиците от най-мощното за последните години изригване на вулкана засегнаха над 1,7 милиона души.Министерството на външните работи на Руската федерация инициира онлайн

Министерството на външните работи на Руската федерация инициира онлайн "флашмоб" ...

......... във Вашингтон на 15 юли. Тя е обвинена в заговор с цел провеждане дейности на територията на САЩ в полза на чужда държава. Американските служби твърдят, че Бутина е действала като лобист, без да е регистрирана в Министерството на правосъдието на САЩ. Затова американските служби считат Бутина за чуждестранен агент.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е наредил на

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е наредил на ...

......... на Демократическата партия изразиха безпокойството си от разговора на четири очи, който американският президент проведе с руския си колега на 16 юли или този с лидера на КНДР, който се състоя през юни месец. Демократи дори предложиха в Конгреса да бъде извикан преводачът на срещата Путин — Тръмп в Хелзинки.


Да бъде проведен референдум, с който да бъде решен въпросът

Да бъде проведен референдум, с който да бъде решен въпросът ...

......... граждани", написа той в Twitter. „Ако Путин може да отдели Макфаул (бел. ред. – известен с критиките си към Кремъл), той може да вземе всеки”, категоричен е и професор Том Николс, преподавател в Харвард. Дори Държавният департамент нарече идеята "абсурдна", като определението беше използвано от говорителя на институцията Хедър Науърт.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разкритикува политиките на

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разкритикува политиките на ...

......... когато икономиката тръгне нагоре, те решават да вдигнат лихвите“, заяви Тръмп. Според президента на САЩ високите лихви правят американската икономика неконкурентоспособна на Европейския съюз и Япония, където се поддържат ниски лихви. От встъпването в длъжност на Тръмп икономиката на САЩ се представя отлично, а безработицата е на рекордно ниско ниво.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отхвърли предложението на

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отхвърли предложението на ...

......... американски граждани. Независимо от отказа на Тръмп да допусне реципрочните разпити, от Белия дом се надяват 12-те обвинени руснаци да пристигнат в САЩ, за да бъдат разпитани. „Надяваме се президентът Путин да накара 12-те идентифицирани руснаци да пристигнат в САЩ, където да бъде доказана тяхната невинност или вина“, добави Сандърс.Доналд Тръмп отново навлече негативни коментари, след като нарече хората,

Доналд Тръмп отново навлече негативни коментари, след като нарече хората, ...

......... не трябва да защитава Черна гора, защото "това е несправедливо и защото те дори не си плащат".  Черна гора стана официално 29 страна-членка на НАТО в началото на юни 2017 г. Членството в НАТО не се приема еднозначно в бившата югославска република, чието население е православно и излезе на протести.


Русия излезе от списъка на най-големите чуждестранни притежатели на американския

Русия излезе от списъка на най-големите чуждестранни притежатели на американския ...

......... облигации. "Пазарът на държавни ценни книжа е най-дълбокият и най-ликвиден в света, а търсенето остава стабилно", каза говорител на Министерството на финансите на Русия. "Ние не коментираме индивидуални инвеститори или инвестиции." Сред първите 33 страни с американски държавни облигации лидери са Китай и Япония с повече от 1 трилион долара.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турските власти и

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турските власти и ...

......... яви пред турския съд на 7 май и отхвърли обвиненията в тероризъм и шпионаж. Турската прокуратура иска 35 години лишаване от свобода. В сряда, 18 юли, съдът в Измир реши да остави Брансън под арест. Следващата сесия на съда по неговия случай ще се проведе в Измир на 12 октомври.


Вицепрезидентът на Никарагуа Росарио Мурильо, съпругата на държавния глава Даниел

Вицепрезидентът на Никарагуа Росарио Мурильо, съпругата на държавния глава Даниел ...

......... реформата на системата за социално осигуряване. Малко след избухването на демонстрациите, съпроводени от насилие и загуба на човешки животи, Ортега обяви отмяната на промените, но това не помогна за нормализиране на ситуацията. До 10 юли по време на протестите са били убити повече от 350 души и 2 100 ранени.


Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли смята, че

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли смята, че ...

......... опитите ни да го реформираме", заяви тя. На 9 юни Съединените щати се оттеглиха от съвета. Американските власти обвиниха този орган в предубеждение към САЩ и Израел. Хейли заяви през 2017 година, че Съветът по правата на човека не трябва да включва държави, в които редовно се нарушават тези права.


Американският президент Доналд Тръмп се срещна със сериозна критика, за

Американският президент Доналд Тръмп се срещна със сериозна критика, за ...

......... „И аз мисля, че Путин знае най-добре от всички. Със сигурност по-добре от медиите”, допълни ръководителя на САЩ. „Той го разбира и не е щастлив от това”, каза Тръмп. „И той няма как да е щастлив, защото няма президент, който да е бил по-твърд с Русия от мен”, допълни той.


Американският президент Доналд Тръмп смята, че в Америка има хора,

Американският президент Доналд Тръмп смята, че в Америка има хора, ...

......... извън големите международни форуми. Двамата разговаряха на четири очи повече от два часа, а след това към тях се присъединиха членовете на техните делегации, начело с Сергей Лавров и Майк Помпео. Путин и Тръмп обсъдиха актуални въпроси на двустранните и международни отношения, сред които ситуацията в Сирия и ядреното разоръжаване.


Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че приема

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че приема ...

......... Хелзинки обаче не е повлияла на неговия общ рейтинг. Според данните от допитването, 42% от гражданите на САЩ одобряват работата на Тръмп. Изследвано отразява и отношението на американците спрямо Русия. За 38% от тях Руската федерация е "враг", почти за толкова тя е "съперник", а за едва 8% е "приятел".


САЩ са отклонили всички искания на Франция, Германия и Великобритания

САЩ са отклонили всички искания на Франция, Германия и Великобритания ...

......... трите държави направиха обръщение към държавния секретар на САЩ Майк Помпео и финансовия министър Стивън Мнучин с молби да се откажат от санкциите против компании на Франция, Германия и Великобритания в Иран. По думите на източника, Вашингтон „не се съгласява с нито едно искане, което е било формулирано в писмото“.


Руска гражданка бе задържана в САЩ и обвинена в опит

Руска гражданка бе задържана в САЩ и обвинена в опит ...

......... масово твърдят, че става дума за Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, която е силен съюзник на Републиканската партия. Според The New York Times по време на изборната кампания за изборите през 2016 г. в САЩ Бутина се опитала два пъти да организира тайни срещи на Тръмп и Путин.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще посети Белия дом

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще посети Белия дом ...

......... въпреки това срещата му с Путин е била по-добра, предава ТАСС. „Докато имах страхотна среща с НАТО, набирайки големи суми пари, имах дори по-добра среща с руския лидер Владимир Путин. За съжаление, това не се предава по такъв начин – фалшивите новини става ненормални!“, написа Тръмп в социалната мрежа Twitter.


Основателят на „Амазон” Джеф Безос притежава 150 милиарда долара в

Основателят на „Амазон” Джеф Безос притежава 150 милиарда долара в ...

......... здравето на работниците си”, заяви представител на германският проф съюз "Верди", предаде БГНЕС. Амазон отвърна на обвиненията, като заяви, че се плаща по минимум 12.22 евро на час на служител, като след втората година тази сума може да бъде увеличена. Което според компанията е едно доста честно и добро заплащане.


Основателят на „Амазон” Джеф Безос притежава 150 милиарда долара в

Основателят на „Амазон” Джеф Безос притежава 150 милиарда долара в ...

......... здравето на работниците си”, заяви представител на германският проф съюз "Верди", предаде БГНЕС. Амазон отвърна на обвиненията, като заяви, че се плаща по минимум 12.22 евро на час на служител, като след втората година тази сума може да бъде увеличена. Което според компанията е едно доста честно и добро заплащане.


Лава от вулкана Килауеа достигна до туристическо корабче и рани

Лава от вулкана Килауеа достигна до туристическо корабче и рани ...

......... All the News (@all__the__news) July 17, 2018 Вулканът Килауеа изригна в началото на май и заля с лава много жилищни райони на големия остров Хаваи. Той продължава да бълва разтопени скали.   Lava bomb injures 23 on tour boat in Hawaii https://t.co/jjYa1iZLzf — ABC 45 WXLV (@ABC45TV) July 17, 2018


САЩ отвърнаха на удара и внесоха отделни жалби в Световната

САЩ отвърнаха на удара и внесоха отделни жалби в Световната ...

......... Лайтхайзер, отбелязва още БГНЕС. "Вместо да работят с нас за изясняването на общия проблем, някои от нашите търговски партньор са избрали да отговорят с ответни мита, създадени да накажат американските работници, фермери и компании", казва още Лайтхайзер. Според него контрамитата са в разрез със задълженията на страните членки в СТО.


Международният валутен фонд (МВФ) остави без промяна априлската прогноза за

Международният валутен фонд (МВФ) остави без промяна априлската прогноза за ...

......... населението“. Той също така посочи необходимостта от провеждането на реформи за увеличаване на икономическия растеж. „Необходими са и глобални усилия за намаляване на корупцията, която подкопава вярата в правителствата на много държави“, отбеляза икономистът. Обстфелд призова за „общи действия за укрепването на международната сигурност“ с цел урегулирането на миграционния проблем.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп не пропуска случай да се

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не пропуска случай да се ...

......... (@realDonaldTrump) July 16, 2018 Actualno.com припомня, че след като избухна огромен скандал по повод руската намеса, Доналд Тръмп опроверга многократно подозренията за неправомерни контакти със служители на Руската федерация по време на предизборната кампания през 2016 г. Москва също многократно опроверга твърденията за опити за вмешателство в изборите в САЩ.


Вашингтон смята да обсъди със своите съюзници варианта за евакуация

Вашингтон смята да обсъди със своите съюзници варианта за евакуация ...

......... с цивилно население. „Белите каски“ бяха и основен източник за обвиненията от 7 април 2018 година срещу Дамаск в използване на химическо оръжие в град Дума. Министерството на външните работи на Русия отрече тези сведения и подчерта, че „Белите каски“ не са достоверен източник на информация и разпространяват изфабрикувани обвинения.


Американският президент Доналд Тръмп смята, че Русия, Европейския съюз и

Американският президент Доналд Тръмп смята, че Русия, Европейския съюз и ...

......... заради онова, което ни причинява в търговията. Разбира се, не бихме помислили за Европейския съюз, но той е противник. Русия е противник в някои аспекти. Китай е икономически неприятел, очевидно е неприятел". "Това не значи, че са лоши, това няма значение. Това означава, че са конкурентни", обясни думите си Тръмп.


Заплахата от кибератаки, насочени срещу САЩ, е достигнала „критична точка“.

Заплахата от кибератаки, насочени срещу САЩ, е достигнала „критична точка“. ...

......... Коат. По-рано министерството на правосъдието на САЩ обвини 12 предполагаеми служители на руското военно разузнаване за намеса в президентските избори през 2016 г. В същото време стана известно, че социалната мрежа Туитър е блокирала два профила, за които се предполага, че са използвани от руснаците, обвинени от министерството на правосъдието.


Русия се опитва да посее разногласия сред американците с помощта

Русия се опитва да посее разногласия сред американците с помощта ...

......... в нашите демократични процеси и че чуждестранната намеса води до последствия“, каза Нилсен. Доналд Тръмп и неговите ключови съветници многократно са отхвърляли обвиненията за неправомерни контакти с руските официални лица в предизборния период. Москва също отхвърля твърденията, че се е опитвала да повлияе на изхода от президентските избори в САЩ.


Папа Франциск се е съгласил да бъде посредник в процеса

Папа Франциск се е съгласил да бъде посредник в процеса ...

......... служители. Обрадор заяви, че смята да измени вектора на борбата с престъпността от силов на социален, опитвайки се да реши причините за проблемите, които предизвикват насилие. От години Мексико е може би най-опасната страна в света, изпреварвайки доста от размирните държави в Близкия изток по брой на убийства и отвличания.


Огромен айсберг приближава малко селце на западния бряг на Гренландия.

Огромен айсберг приближава малко селце на западния бряг на Гренландия. ...

......... къс може да предизвика опасна приливна вълна, ако се разпадне. Полицията е в повишена готовност, в близост до населеното място със 170 жители е изпратен хеликоптер, който да помага при нужда. Плаващите айсберги са често срещана гледка на север, но местните споделят, че този е най-големият, който някога са виждали.


Американският президент Доналд Тръмп поздрави на голф игрището на курорта

Американският президент Доналд Тръмп поздрави на голф игрището на курорта ...

......... Лондон и Глазгоу. Тръмп е на работно посещение във Великобритания от четвъртък. Той вече разговаря с премиера Тереза Мей и получи аудиенция от британската кралица Елизабет Втора. В неделя вечерта американският президент планира да излети за Хелзинки, където му предстои ключова среща със силния човек на Европа – Владимир Путин.


Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир ...

......... турско правителство, което вече ще му бъде подчинена пряко, след като страната премина към президентска форма на управление. В новия кабинет ключовият пост на външен министър запази Мевлют Чавушоглу, а досегашният министър на енергетиката и природните ресурси и зет на президента Албайрак стана финансов министър. Енергиен министър стана Фатих Дьонмез.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера в интервю, че

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера в интервю, че ...

......... се каже", заявява Тръмп. - "Точно в момента бих казал, че сме съперници, но за САЩ, а честно казано и за Великобритания и други места, да се разбираме добре с Русия, Китай и всички тези други места...това е нещо добро, а не лошо. Това е нещо наистина хубаво", подчерта той.


Джакпотът на националната лотария „Лото Макс“ в размер на 60

Джакпотът на националната лотария „Лото Макс“ в размер на 60 ...

......... Според правилата на националната лотария за получаването на наградата трябва да се представи печелившият билет, а името на спечелилия става известно на обществеността. Най-голямата печалба в историята на Канада е била в размер на 64 милиона канадски долара. Тя е спечелена в играта „6 от 49“ през октомври 2015 г.


Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини Русия в

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини Русия в ...

......... едва в последно време“, заяви Матис пред журналисти, отговаряйки на въпрос за ролята на Русия в събитията в Черна гора и Македония. Според ръководителя на Пентагона „намесата“ на Русия се провежда чрез „лъжливи съобщения в медиите“, а също така по икономически път. „Това, меко казано, не носи полза“, допълни министърът.


Въпреки бойкота от Съединените щати, държавите членки на ООН подкрепиха

Въпреки бойкота от Съединените щати, държавите членки на ООН подкрепиха ...

......... явление" и че мигрантите са нужни, за да се запазят пазарите на труда. На пресконференция в четвъртък той цитира личния си опит за наемането на работници мигранти да се грижат за възрастната му майка в Португалия. Документът ще бъде официално приет по време на конференция в Мароко на 10-11 декември.Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ...

......... многократно през годините, понякога и при много тежки ситуации като терористичния атентат в Бургас през 2012 г.Цветан Цветанов и Брук Дарби споделиха увереността си, че двустранното сътрудничество ще продължи да се развива в положителна и възходяща насока. Беше изразено желание за поддържане на редовен контакт с цел по-добра взаимна информираност.


След подновените обещания от държавите в НАТО за покриване на

След подновените обещания от държавите в НАТО за покриване на ...

......... бойни изстребители, ракети и ракетни отбранителни системи. САЩ и към момента са най-голямата държава износителка на оръжия, заемайки към 34% между 2013 и 2017 година от износа на оръжия. Увеличените продажби на оръжия към Европа може да понижи и настоящия ежегоден търговски дефицит за САЩ от 151 милиарда долара.  


Част от сграда на луксозен търговски център в Мексико се

Част от сграда на луксозен търговски център в Мексико се ...

......... септември разруши десетки сгради и причини смъртта на 370 души в столицата и в съседни щати, което отново повдигна опасения относно строителните правила и практики в страната, отбелязва още агенция Reuters. Shopping center desaba na Cidade do #México; nenhuma morte relatada https://t.co/5KFFbsCSa3 pic.twitter.com/VRJBnFSdx7 — RENOVA (@RenovaMidia) 13 юли 2018 г.


Американската корпорация Johnson and Johnson беше осъдена да заплати 4,69

Американската корпорация Johnson and Johnson беше осъдена да заплати 4,69 ...

......... си азбестов прах, която е доказано силно канцерогенен и причинява рак на яйчниците. Основаната през 1886 година Johnson and Johnson корпорация е една от най-големите производители козметични и санитарни продукти и медицинско оборудване в света. За 2016 година оборотът на компанията е в размер от над 72 млрд. американски долара.


Съединените американски щати не са пожелали да направят изключение за

Съединените американски щати не са пожелали да направят изключение за ...

......... излиза от Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) - договор, който беше сключен през 2015 година и предвиждаше редица ограничения за Техеран в атомната сфера в замяна на отмяна на санкциите от Съвета за сигурност на ООН и едностранните ограничения, въведени от САЩ и ЕС, без санкцията на международната организация.


Аржентина е отправила официално искане към властите на Руската федерация

Аржентина е отправила официално искане към властите на Руската федерация ...

......... Според съдията, гледащ случая, Велаяти е обвинен в "извършване на убийство, поради расова или религиозна омраза". Ливанската организация "Хизбула" е нарочена за физически извършител на атентата, както и за нападението срещу посолството на Израел в Буенос Айрес, но за подбудител е посочен Иран. На снимката: Президентът на Иран Хасан Роухани


САЩ ще наложат санкции на Русия, Китай и Европейския съюз

САЩ ще наложат санкции на Русия, Китай и Европейския съюз ...

......... САЩ ще наложат санкции на Русия, Китай и Европейския съюз ако продължат да купуват петрол от Иран, въпреки американския призив. Такова предупреждение бе отправено от министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин.  "Възнамеряваме да наложим санкции, касаещи петрола на Иран по отношение на всички, включително и Китай", каза Мнучин.


И вторият ден от срещата на върха на НАТО не

И вторият ден от срещата на върха на НАТО не ...

......... е допълнителният ангажимент в числа, но щял да е около още 40 млрд. долара. #NATOSummit2018 Press Conference in Brussels, Belgium:https://t.co/iEOeGV6YBI — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 юли 2018 г. Надявам се, че ще се разберем с Русия, другите също мислят така, завърши Тръмп разказа си за втория ден от срещата.


Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в американската икономика са намалели с

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в американската икономика са намалели с ...

......... 23,1 милиарда. 40% от инвестициите се падат на европейските компании", се казва още в комюникето. През 2015 година ПЧИ в САЩ поставиха рекорд - 439,5 млрд. долара. Според ОИСР през 2017 година има спад от 18% на ПЧИ в глобален мащаб. Причината, според ОИСР, са процесите на мащабно корпоративно преструктуриране.


Откакто е на власт, Доналд Тръмп е нанесъл повече вреди

Откакто е на власт, Доналд Тръмп е нанесъл повече вреди ...

......... среща са били приети важни решения за по-нататъшната адаптация на организацията към все по-трудните условия за сигурност. "Съгласувахме нова, усилена структура на командвания на НАТО, която отговаря на съвременните и бъдещи изисквания", се посочва във финалната декларация. Всички приети решения "демонстрират нашето единство, солидарност и сила", се подчертава в документа.


Иран използва своите посолства по света като прикритие за организиране

Иран използва своите посолства по света като прикритие за организиране ...

......... опозиционната иранска "Организация на муджахидините на иранския народ" (ОМИН), базирана в Париж. Официалният представител на МВнР на Иран Бахрам Хасеми заяви пред журналисти, че по всяка вероятност ОМИН сама е организирала предполагаемия заговор, с цел да попречи на успешната реализация на посещенията на президента Хасан Рухани в Швейцария и Австрия.


Американският президент Доналд Тръмп издигна кандидатурата на Брет Кавано за

Американският президент Доналд Тръмп издигна кандидатурата на Брет Кавано за ...

......... на Джордж Буш-младши за президент. Последният го предлага за съдия в Апелативния съд през 2003 гodina, но заради силната съпротива на демократите неговата кандидатура е блокирана цели три години. Впоследствие Кавано работи в апарата на съдията от Върховния съд Антъни Кенеди. След оттеглянето му, Тръмп го предложи на неговото място.


Американският президент Доналд Тръмп е разкритикувал умствените способности на тези

Американският президент Доналд Тръмп е разкритикувал умствените способности на тези ...

......... към преодоляването на натрупалите се проблеми в руско-американските отношения. Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в Хелзинки на 16 юли, за да се опитат да подобрят отношенията, което ще има положително влияние върху световните дела, въпреки острата критика от страна на определени кръгове от двете страни на Атлантика.


Учения на НАТО на тема радиационна, химическа и биологична защита

Учения на НАТО на тема радиационна, химическа и биологична защита ...

......... на средства за защита от радиационна, химическа и биологична опасност", заявиха от канадското военно министерство. Не се съобщава от кои страни и колко са военните, които участват в учението. През миналата година в "Точна реакция-2017" участваха над 350 военнослужещи от 11 натовски държави, сред които САЩ, Великобритания, Канада и др.


Най-малко 100 прокурори, работещи във федералните и регионални следствени органи

Най-малко 100 прокурори, работещи във федералните и регионални следствени органи ...

......... и 1 месец. По данни от социологическите проучвания, проведени в навечерието на октомврийските президентски избори, Лула да Силва е фаворит, въпреки присъдата и затвора. По време на неговото управление Бразилия се превърна във водеща световна икономическа сила и бяха направени много неща за намаляването на бедността в най-голямата латиноамериканска държава.


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е „сигурен”, че севернокорейският

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е „сигурен”, че севернокорейският ...

......... подписахме и дори ще уважи нашето ръкостискане. Ние се съгласихме за ядрено разоръжаване на Северна Корея”, написа Тръмп в Twitter. „Китай от друга страна, може би упражнява негативен натиск върху сделката, защото това ще е от полза за китайската търговия. Да се надяваме, че не е така”, написа още Тръмп.


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че от началото на годината

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че от началото на годината ...

......... Според генерал Джозеф Вотел, главнокомандващ Централното командване на въоръжените сили на САЩ, твърдата позиция на Съединените щати е станала причина за подобно развитие. Тръмп многократно изказва мнение в подкрепа на решителните действия на американските бойни кораби, в случай, че Иран направи опит да наложи ограничения на корабоплаването в международни води.


Бразилските и редица световни медии съобщават за пълен обрат по

Бразилските и редица световни медии съобщават за пълен обрат по ...

......... колега Рожерио Фаврето издаде нова заповед освобождаване на бившия бразилски държавен глава и това предизвика абсолютен хаос. Фаврето обаче е съдия от по-ниска инстанция. Лула да Силва възнамерява да се кандидатира отново на предстоящите президентски избори в Бразилия. Според бразилското законодателство обаче, излежаващите ефективни присъди нямат право да се кандидатират.


Над 3200 души от градове в щата Калифорния са евакуирани

Над 3200 души от градове в щата Калифорния са евакуирани ...

......... През последните дни горски пожари бушуваха в редица западни щати заради горещото и сухо време. Те доведоха до масови евакуации на хора в щатите Колорадо, Уайоминг и Калифорния. Според прогнозите на синоптиците горещото време, придружено от силен вятър, ще се запази в западната част на страната до края на юли.


Двата водещи американски вестника

Двата водещи американски вестника "Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост" ...

......... не се чувстват защитени". Доналд Тръмп многократно е заявявал, че мнозинството американски медии изключително се отнасят предубедено към него и администрацията му, публикувайки невярна или измислена информация. През март миналата година той нарече вестник "Ню Йорк Таймс", а също така телевизиите CNN, NBC, CBS и ABC "врагове на американския народ".


Основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг вече е на трето място

Основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг вече е на трето място ...

......... класация. Богатството на 34-годишния Зукърбърг се изчислява на 81,6 милиарда долара, докато 87-годишният Бъфет, президент на корпорацията "Бъркшър Хатауей", има с 373 милиона долара по-малко. На първо място е създателят на „Амазон“ Джеф Безос със 142 милиарда долара, а втори е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс с 94,2 милиарда долара.


Губернаторът на американския щат Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение

Губернаторът на американския щат Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение ...

......... дни горски пожари бушуваха в редица западни щати заради горещото и сухо време. Те доведоха до масови евакуации на хора в щатите Колорадо, Уайоминг и Калифорния. Според прогнозите на синоптиците горещото време, придружено от силен вятър, ще се запази в западната част на страната до края на юли, писа БГНЕС. 


Помощниците на президента Доналд Тръмп и съюзниците на САЩ се

Помощниците на президента Доналд Тръмп и съюзниците на САЩ се ...

......... други световни лидери като Джъстин Трюдо, Тереза Мей и Ангела Меркел "да се държи понякога непочтително и предизвикателно", "може да ги прекъсне по средата на мисълта им, към „Путин той демонстрира по-помиритeлен подход, често се отнася към него като към лице, на което човек може да се довери”, отбелязва изданието.


Най-малко 50 души починаха в източната канадска провинция Квебек от

Най-малко 50 души починаха в източната канадска провинция Квебек от ...

......... Шарлебуа. По-рано бе съобщено за 33 починали, като 28 от смъртните случаи за регистрирани в най-големия град Монреал, писа БГНЕС. Температурата в южната част на Квебек, а също в атлантическите райони на Канада достигна през деня до 30-40 градуса, а с оглед и на влажността тя достигна до 45 градуса.