Активизира се отново срутището, което блокира пътя Смолян - Мадан

Активизира се отново срутището, което блокира пътя Смолян - Мадан ...

......... Търън, пет курса от автогарата. Срещат се и хората се преместват от единия в другия и пътуват. Няма как иначе. Този автобус, който обикаля през Смилян, е много далече. Това е час, час и половина път". Жълт код за поледица е обявен за днес в 9 области на Северна България.


Polymaker - компанията за 3D принтиране, и XEV - италиански

Polymaker - компанията за 3D принтиране, и XEV - италиански ...

......... седалки, максимална скорост от 70 км/ч и пробег с един заряд на батерията до 150 км. Той ще струва 7 500 долара и ще се появи в Европа и Азия през втората половина на 2019 година. Да си принтираш къща за 24 часа и $4000 Съвсем скоро ще е възможно


Прекаленото вибриране на спирачния педал, например, е възможно да е

Прекаленото вибриране на спирачния педал, например, е възможно да е ...

......... може да е преляло от резервоара по време на смяната на накладките. Тази разлята течност може да причини корозия в частите, с които влиза в контакт. Не смесвайте базираните на гликол течности DOT3 и DOT4 с базираната на силикон DOT5, тъй като са несъвместими. Със съкращения от Auto Bild България


Повече от 100 трабанта от страната и чужбина ще дефилират

Повече от 100 трабанта от страната и чужбина ще дефилират ...

......... за рекордите „Гинес". На фестивала показва последната си придобивка. Автомобилът е произведен през 1990 година, купен е от Румъния преди месец. "След 25 дена чакане трабантът дойде тук без да съм го виждал". Най-старият автомобил, който идва за „Трабантфест", е произведен през 1963 година, а най-новите са от 1991 година.


На автосалона в Женева една от най-интересните премиери беше на

На автосалона в Женева една от най-интересните премиери беше на ...

......... ще зависи от теглото на пътниците в машината.  В пътното си изпълнение PAL-V Liberty също ще предложи доста сериозна доза от удоволствие, защото по принцип е развит като триколесен родстър. Двигателят е с мощтност 99 к.с., което позволява на шосе да се развие максимална скорост от 160 км в час.


Руският производител АвтоВАЗ започва серийно производство на двугоривна версия на

Руският производител АвтоВАЗ започва серийно производство на двугоривна версия на ...

......... да се извършава тази промяна по желание на шофьора с помощта на превключвател газ/бензин и обратно. В същото време се очаква, двугоривният вариант вероятно да струва повече от обикновения бензинова модел Lada Granta (400 хил. рубли), вероятно със 150-200 хиляди рубли. Актуален курс 1 евро = 70 рубли, бел. ред.Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили

Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили ...

......... технологии.Опити за създаване на летящи автомобили се предприемат и сега в различни страни. В Япония се наблюдава активност на компанията Cartivator с участието на гиганта Toyota Motor и други големи корпорации. Тя има намерение да създаде прототип на летящ автомобил за предстоящата в Токио лятна Олимпиада 2020. Редактор: Деница Райкова


Американската автомобилна компания Ford предложили върху корпуса на безпилотните летящи

Американската автомобилна компания Ford предложили върху корпуса на безпилотните летящи ...

......... да предават 10-знаков двоичен код. Те обясняват, че светлинния сигнал ще може да се дешифрира с помощта на камери със специално програмно осигуряване, за което и обикновените смартфоните ще имат възможност. Това ще позволи и на всеки наблюдател да идентифицира дрона и при необходимост да съобщава неговия номер на полицията.


Устройствата разполагат със собствени батерии, които издържат по минимум 5

Устройствата разполагат със собствени батерии, които издържат по минимум 5 ...

......... участие на служител. След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина. Единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно. А при втория, паметта на устройствата се свърза директно с вътрешната мрежа на МВР.


Kметовете да могат да глобяват за висока скорост. За това

Kметовете да могат да глобяват за висока скорост. За това ...

......... Тодоров. Той допълни, че в Стара Загора има общо три камери, от които работи една, за контролиране на високата скорост, а останалият контрол е от патрули. Общините искат НС да им даде правомощия в закона да монтират стационарни камери със собствени средства на общините, които да контролират за висока скорост.


Според последното проучване на Brand Finance, Mercedes-Benz заема челната позиция

Според последното проучване на Brand Finance, Mercedes-Benz заема челната позиция ...

......... сила китайски производители на гуми, като посочват, че към момента единственото присъствие в Топ 10 отбелязва Maxxis на осма позиция. В същото време обаче, от агенцията предвиждат, че трите най-големи извън челната десятка- Linglong Tire, Sailun Jinyu и Changchun Faway, би трябвало да намерят място в нея през следващата година.На 19 март (понеделник) експертите, проучаващи срутището на път ІІ-86

На 19 март (понеделник) експертите, проучаващи срутището на път ІІ-86 ...

......... преминават леките автомобили и да се осигури възможно най-къса връзка за предвижване на жителите от региона. Агенция „Пътна инфраструктура" апелира гражданите да спазват табелите, които са поставени в района на свлачището и да не навлизат в затворения участък. Опасността е свличане на скална маса нараства от падналите и днес дъждове.


І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:Температурите са в интервала от - 3° до

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:Температурите са в интервала от - 3° до ...

......... Друмохар-Ваксево; път III-842 Юндола-Голямо Белово; път ІІІ-861 Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец; път ІІІ-865; Стояново-Ардино; път ІІІ-866 Смолян-Кричим-Стамболийски-път І-8; път ІІІ-3011 стената на яз. „Ал. Стамболийски"; път ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 на Прохода на Републиката; път ІІ-73 Шумен-Карнобат. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.


Поръчките за производствената версия на Honda Urban EV Concept започват

Поръчките за производствената версия на Honda Urban EV Concept започват ...

......... в луксозен салон. Предният ред е облицован с фабрична тапицерия в естествен сив цвят и е декориран с дървени акценти. По цялото табло се простира екран, който обхваща и вратите. Дисплеят отпред показва информацията за автомобила, докато тези на вратите функционират като странични огледала и предават картината от дигителната камера.


Едва една година след отварянето на списъците за заявки и

Едва една година след отварянето на списъците за заявки и ...

......... към която се причислява още и солидната Mokka X, както и по-големия представител на компактния клас Grandland X. Семейството X се радва на растяща популярност. В Германия, например това трио заема първото място в статистиката на Федералната автомобилна транспортна служба (KBA) в SUV сегмента за първите два месеца на годината.


Volkswagen се отказва от един от най-емблематичните си модели -

Volkswagen се отказва от един от най-емблематичните си модели - ...

......... година и третият модел. "Две или три генерации са достатъчни", казва Франк Уелш.  В края на миналата година Volkswagen обяви, че спира и друг модел - Scirocco. Volkswagen се сбогува с един от най-привлекателните си модели Въпреки външния си вид и мощните двигатели, той така и не реализира големи продажбиОтне 50 години и над 9 милиона продадени бройки от

Отне 50 години и над 9 милиона продадени бройки от ...

......... тъй като те са склонни да платят доста повече за модела. По-базовата версия в САЩ се продава за около 26 000 долара. Чуждестранните клиенти обаче предпочитат да платят повече, за да получат повече екстри. Така че в страни като Великобритания и Германия моделът се продава за почти 54 000 долара.


Компанията Jeep планира да разработи нов мини компактен кросоувър .

Компанията Jeep планира да разработи нов мини компактен кросоувър . ...

......... пикап Премиерата му ще бъде през 2018 г.   Шефът на FCA Серджо Маркионе оказва натиск върху американския бранд, смятайки, че Jeep може да "хване" 20% от разширяващия се глобален SUV пазар или около пет милиона продажби годишно. Марката реализира 1,386 милиона превозни средства от този тип през 2017 година.


Хасковлия изобрети автомобил, с който изминава 100 км за 1,50

Хасковлия изобрети автомобил, с който изминава 100 км за 1,50 ...

......... резервоара с кабел от прахосмучачка, а щом мушне щепсела, превръща всеки контакт в държавата в зарядна станция, разказва Нова телевизия. Колата разполага с електрически двигател и пет акумулатора. Автомобилът е автоматик - няма съединител, само педали за газ и спирачка. Движи се безшумно и не замърсява атмосферата с изгорели газове.


Запотените фарове, поради кондензиралата влага във вътрешността на осветителното тяло,

Запотените фарове, поради кондензиралата влага във вътрешността на осветителното тяло, ...

......... експерта единственият изход в този случай е смяната на фара с нов - защото нямало ефективен метод, чрез който рефлекторът да бъде подсушен и "запечатан", както трябва. Естествено, още по-добре е да бъде сменен не само един, но и двата фара, за да няма разлика в осветяването отляво и отдясно.


Автосалонът в Женева без всякакво съмнение е най-значимото шоу в

Автосалонът в Женева без всякакво съмнение е най-значимото шоу в ...

......... едни модел - седанът Taraf, построен върху алуминиева платформа VH с карбоново купе. Под капака е разположен двигател V12 ос обем 6 литра, мощност 565 к.с и въртящ момент 630 Нм. Моторът е съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Цената на тази на супер кола е 685 000 фунта стерлинги.


В Народното събрание е внесен проект, наречен закон за административно

В Народното събрание е внесен проект, наречен закон за административно ...

......... разходите ще е значително и дори непосилно. От компанията алармират, че това ще ограничи конкуренцията, а по всяка вероятност ще накара част от търговците и потребителите да преминат в сивия сектор, в опит да оцелеят. Увеличените разходи несъмнено ще намерят отражение и в цените на горивата, плащани от крайния потребител.


Audi A7 SportbackAudi избра премиум “touring” гумата Turanza T005 за

Audi A7 SportbackAudi избра премиум “touring” гумата Turanza T005 за ...

......... демонстрира иновативен подход към технологията на гумите и безопасността при шофиране. Turanza T005 позволява на шофьорите да продължат да пътуват и да имат контрол над автомобила независимо от условията на шофиране. Като надежден партньор на Audi, ние сме особено горди, че Turanza T005 e изборът на Audi за новият A7.” 


Най-новият Nissan Leaf бе представен по време на автомобилното изложение

Най-новият Nissan Leaf бе представен по време на автомобилното изложение ...

......... при електрическите автомобили бе Renault Zoe с общо 31 300 поръчки. От въвеждането си на пазара през 2010 година до днес Leaf вече има над 300 хил. продажби. Let the fun begin with the innovative e-Pedal on the All-New Nissan LEAF. #SimplyAmazing pic.twitter.com/i3sxPWfgV9 — Nissan Electric (@NissanElectric) February 28, 2018


Баварската компания BMW разкри концептуалния автомобил M8 Gran Coupe по

Баварската компания BMW разкри концептуалния автомобил M8 Gran Coupe по ...

......... с мощност от 460 до 600 к.с. Модификациите с по-малка мощност ще се задвижват от шестцилиндрови двигатели. Тъй като BMW вече предлага Серия 7 с V12 в M760i (600 к.с., 800 Нм), престижният двигател трябва да намери своето място и в Серия 8, Серия8 кабрио и Серия 8 Gran Coupe.


Албания ще забрани вноса на автомобили, произведени преди 2009 г.,

Албания ще забрани вноса на автомобили, произведени преди 2009 г., ...

......... да влизат в Албания. Това се прави, за да има по-чиста околна среда и намаляване на замърсения въздух. Един стар автомобил харчи четири пъти повече в сравнение с един нов. Това не е в интерес на гражданите и със сигурност влияе на замърсяването на околната среда, посочи Клоси, пише БТА.


Колата е построена на нова платформа, седанът се е променил

Колата е построена на нова платформа, седанът се е променил ...

......... от 0 до 100 км в час. Трилитровите дизелови агрегати работят с 8-степенна автоматична предавателна кутия, а 2.0-литровият дизелов и бензиновите двигатели са оборудвани със седемстепенния "робот" S tronic. В комбинация с това задвижване на четирите колела колата работи по такъв начин, че задният мост се включва, когато е необходимо.


Ще се подготви концесия за тунел под прохода „Петрохан

Ще се подготви концесия за тунел под прохода „Петрохан" Пътят ...

......... волята да изгради пътя при спазване на сроковете и заложените етапи и параметри. Това ще даде възможност за развитие на регионите и за безопасно и сигурно пътуване за всички, които живеят в този край на България, допълни г-жа Кирова. Областният управител на Враца Малина Николова също благодари за приетите решения.


Електрическата мобилност е бъдещето, или поне това показват стратегиите на

Електрическата мобилност е бъдещето, или поне това показват стратегиите на ...

......... пътнически електромобили с почти 580 хиляди продадени броя, но техният дял там остава 2,3%. В САЩ са продадени почти 200 хиляди електромобили, представляващи едва 1,2% от всички продажби на коли през миналата година. Не е изненада третото място на Норвегия, където всяка трета продадена кола използва алтернативно задвижване (на 36,7%):


Mercedes и BMW поотделно са продали повече коли в Южна

Mercedes и BMW поотделно са продали повече коли в Южна ...

......... 6 192 автомобила, като записва повишение от 12 процента спрямо същия месец на миналата година. През миналата година Южна Корея стана шестият най-голям пазар за компанията от Щутгарт. Продажбите на GM пък се сринаха наполовина до 5 804. Така американският бранд се срина от трета на шеста позиция по продажби.


Toyota представи на автомобилното изложение в Женева новото поколение на

Toyota представи на автомобилното изложение в Женева новото поколение на ...

......... бъдеще ще има един-единствен агрегат с вътрешно горене: 1,2-литров бензинов със 116 к.с., а хибридните версии ще бъдат две. "Мекият" хибрид ще генерира 122 к.с. и ще бъде с работен обем 1,8 л. Ще има и по-мощна модификация с две сърца - 2,0 л и 180 "коня", пише Ауто Bild.


Volkswagen AG, заради които дизелът тръгна към забвение, вярват в

Volkswagen AG, заради които дизелът тръгна към забвение, вярват в ...

......... автомобилните производители трябва да намалят нивата на въглероден диоксид, който колите от гамата им изпускат, до средно 95 грама за километър. "В крайна сметка потребителят ще има думата", заключи Карлос Таварес, CEO на PSA Group. В тази страна електромобилите надминаха по продажби колите на бензин и дизел За първи път


Автомобилната компания Toyota спира продажбата на дизелови автомобили в Европа.

Автомобилната компания Toyota спира продажбата на дизелови автомобили в Европа. ...

......... на сто. Оттогава продажбите на хибридните модели на японците са започнали да растат с бързи темпове.Решението на Toyota е последица от т.нар скандал "Дизелгейт" от 2015 г., когато бе разкрито, че автомобилни гиганти (най-вече Volkswagen) са манипулирали информацията за вредните емисии, които техни коли отделят в атмосферата.  Редактор: Деница Райкова


Малкият кросоувър на шведския производител Volvo XC40 стана победител в

Малкият кросоувър на шведския производител Volvo XC40 стана победител в ...

......... точки, немският седан BMW 5-series - 226 точки, корейският Kia Stinger - 204 точки, хечбегът Citroen C3 Aircross - 171 точки, седанът Audi A8 - 169 точки и Alfa Romeo Stelvio - 163 точки. През миналата година победител в конкурса "Европейски автомобил на годината" стана Peugeot 3008, набрал 319 точки.


Американската компания Scuderia Cameron Glikenhaus, известна със своите ултралеки суперавтомобили,

Американската компания Scuderia Cameron Glikenhaus, известна със своите ултралеки суперавтомобили, ...

......... по повод приключването на турнето. Източник: Най-новата разработка на SCG е ултралекият суперавтомобил 004S. Основната характеристика на купето е необичайната конфигурация на седящите места 1 + 2 - като в известния суперавтомобил McLaren F1. SCG 004S е построен върху карбонова архитектура и каросерия, благодарение на което автомобилът тежи 1179 килограма.


До утре на обяд ще продължи обследването и обрушването на

До утре на обяд ще продължи обследването и обрушването на ...

......... получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


BMW разкриха своята визия за развитието на технологиите по време

BMW разкриха своята визия за развитието на технологиите по време ...

......... ключовете за автомобили в миналото, за сметка на модерните смартфони. Все пак компанията вярва, че бъдещето крие много изненади и това е само една от тях. Eдна от най-големите иновации, които ни очаква в следващите няколко години е навлизането на софтуер с изкуствен интелект и повече автономни функции в автомобилите.


Най-голямата и силна европейска икономика - Германия, потвърди лидерската си

Най-голямата и силна европейска икономика - Германия, потвърди лидерската си ...

......... гориво, което вече е изправено пред тежки борби на пазара. "Индустрията не би могла да получи по-ясно послание: сега е моментът да се внедрят иновации за преход към по-чиста транспортна ера", съветва Торнтън. Идва ли началото на края на дизеловите автомобили в Европа? Сериозен спад в търсенето им очакват експерти


Не всеки ден автомобилни гиганти от ранга на Mercedes ни

Не всеки ден автомобилни гиганти от ранга на Mercedes ни ...

......... очакваме в бъдеще. По-рано компанията от Щутгарт заяви, че моделът ще бъде оборудван с батерия, която ще издържа до 500 километра с едно зареждане (310 мили). Два електрически мотора пък ще създават обща мощност от 400 кс, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за под пет секунди.


Jaguar показва изцяло новия си електрически SUV. I-Pace достига скорост

Jaguar показва изцяло новия си електрически SUV. I-Pace достига скорост ...

......... правителства по света обявиха забрани за продажбата на конвенционални автомобили от 2040 година или по-рано. Тази седмица пък съдът разреши на германските градове да издават забрана за движение на по-стари дизелови автомобили. Първи град в Германия обяви забрана за дизелови автомобили Градове се притесняват от загуба на туристи заради забраната


Столична община е първата в България, която проведе конкурс за

Столична община е първата в България, която проведе конкурс за ...

......... поставяне на над 60 зарядни станции за електромобили. Трябва да се подготви процедура за нейното изпълнение. Чрез данъчни облекчения Столична община стимулира използването на електромобили и хибриди, се отбелязва в съобщението. Електромобилите, които са около 150 в София имат и възможност да паркират безплатно в зоните за платено почасово паркиране. 


Изпълнителният директор на Sin Cars Росен Даскалов ще представи на

Изпълнителният директор на Sin Cars Росен Даскалов ще представи на ...

......... двигателя се равнява на над 570 кс и общ въртящ момент от 872 N/m. Теглото на автомобила е 1480 кг, което е малко по-тежко от теглото без хибридна система, заради батерията и електрическия мотор, които добавят допълнителни 180 кг. Цената на автомобила започва от 219 хил. евро (267 хил. долара).


Хамбург ще стане първият град в Германия, който ще въведе

Хамбург ще стане първият град в Германия, който ще въведе ...

......... Евро 4 и по-стари. Междувременно германското правителство заяви, че обмисля въвеждането на "сини стикери" за по-чистите дизелови автомобили. Те ще бъдат изключени от забраните и ще могат да се движат в градовете и централните им зони. Идват забрани за стари дизели в Германия Съдът позволи мярката, предприета от някои градове


Компанията FAW-Volkswagen, която е съвместно предприятие на германския концерн Volkswagen

Компанията FAW-Volkswagen, която е съвместно предприятие на германския концерн Volkswagen ...

......... че автопроизводителят ще замени дефектните детайли безплатно. Той също така е задължен да уведоми писмено собствениците на колити е от посочените модели за необходимостта от този ремонт. Всеки автомобил ще премине безплатна диагностика, която да установи дали той на практика има посочените дефектни елементи и се нуждае от подмяната им.


На автомобилния салон в Женева, който започва от 8 март,

На автомобилния салон в Женева, който започва от 8 март, ...

......... е увеличен с 38 мм за всички версии до височина от 208 мм за бензиновия вариант с четири задвижващи колела. Първите доставки на Honda CR-V с новия силов агрегат 1.5 VTEC TURBO започват от есента на 2018 г., а хибридната версия идва от 2019 година, информира Auto Motor und Sport.


Върховен немски съд постанови, че градовете могат да наложат забрана

Върховен немски съд постанови, че градовете могат да наложат забрана ...

......... милиони по-стари дизелови двигатели, председателят на съда Андреас Корбмахер заяви, че "определени загуби ще трябва да бъдат приети". Той призова също така градските и общинските власти да избягват "смесица" от местни мерки.Критиците по-рано твърдяха, че ще бъде сложно налагането на забраните, и ще предизвикат объркване сред шофьорите. Редактор: Деница Райкова


Mazda Vision Coupe спечели наградата най-красив концептуален автомобил на 33-ия

Mazda Vision Coupe спечели наградата най-красив концептуален автомобил на 33-ия ...

......... Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion и Peugeot Instinct. Mazda спечели същата награда преди 2 години с уникалният дизайн на RX-Vision. Както Vision Coupe така и RX-Vision притежават елементи на следващото поколение KODO дизайн. И двата автомобила излъчват сила и успяват да предадат усещането за супер спортен автомобил. Снимки ©Getty Images


Американският автомобилен производител Ford публикува резултатите от годишното си глобално

Американският автомобилен производител Ford публикува резултатите от годишното си глобално ...

......... САЩ с 50 и малко над 50 процента. В Германия и Великобритания тези проценти са още по-ниски - 44-45. В Русия също се стигна до интересен резултат - 58% руснаци заявяват, че биха си купили автономен автомобил, но само 38% вярват, че той би бил достатъчно безопасен за ежедневна употреба.


Мрежата от електростанции с безплатен заряд, изградена от КИА Моторс

Мрежата от електростанции с безплатен заряд, изградена от КИА Моторс ...

......... са необходими 5 часа. Към момента електростанции с безплатен заряд са монтирани на няколко места в София и Пловдив, като не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства във всички търговски представителства на КИА на територията на страната.


През следващата година ще бъде готов прототипът на първия автомобил,

През следващата година ще бъде готов прототипът на първия автомобил, ...

......... развива "във време, когато дори най-силните икономики в света са засегнати от криза".През първото тримесечие на миналата година турската икономика отбеляза ръст с 5,3%, а през второто – с 5,4%. През третото тримесечие икономиката на Турция беше с най-голям ръст сред страните от Г20 – 11,1 процента. Редактор: Деница Райкова


Даймлер (Daimler) инвестира близо 2 млрд. долара в разширяване на

Даймлер (Daimler) инвестира близо 2 млрд. долара в разширяване на ...

......... заяви вчера, че е "особено силно поласкан да придружава Даймлер по пътя му към позицията водещ световен производител в електрическата мобилност". Традиционните автомобилостроители полагат усилия да не изостават от напредъка в електромобилите, каквито разработва Тесла (Tesla), и самоуправляващите се коли, по каквито работят подразделението на Гугъл Уеймо (Waymo) и други.


Германският автомобилостроител БМВ (BMW) също може да се окаже замесен

Германският автомобилостроител БМВ (BMW) също може да се окаже замесен ...

......... манипулират данните за вредните газове. Според предварителни данни на територията на Германия може да има около 11 000 автомобила на БМВ с подобен софтуер. Пред "Шпигел" представители на концерна са посочили, че програмите първоначално са били предназначени за други машини и са били монтирани погрешка на колите от тези серии.


Германският автомобилостроител БМВ (BMW) също може да се окаже замесен

Германският автомобилостроител БМВ (BMW) също може да се окаже замесен ...

......... за вредните газове. Според предварителни данни на територията на Германия може да има около 11 000 автомобила на БМВ с подобен софтуер. Пред "Шпигел" представители на концерна са посочили, че програмите първоначално са били предназначени за други машини и са били монтирани погрешка на колите от тези серии, пише БТА.


Когато цените на горивата поскъпнат, шофьорите започват усилено да си

Когато цените на горивата поскъпнат, шофьорите започват усилено да си ...

......... и вярно, че поддържането на точно напомпаните гуми е много важно. Но минаването над предписаното от производителя не води до ползи, а всъщност ще спомогне за по-бързо изтъркване на гумите, по-дълъг спирачен път и ще намали сцеплението. Какво работи? Следете често за състоянието на гумите и ги надувайте до предписаното.


Френската компания Peugeot показа новото поколение на седана 508. Публичният

Френската компания Peugeot показа новото поколение на седана 508. Публичният ...

......... от 128 к.с., 158 к.с. и 177 конски сили. По-късно Peugeot планира да представи хибридна модификация на седана, ъ сумарна мощност на агрегата 300 конски сили.  Новият PEUGEOT 508 предлага широка гама от системи в помощ на водача от най-ново поколение, които забележително отговарят на все по-взискателните критерии на EuroNCAP.


Срещу компанията за електромобили Tesla е заведено дело по обвинение,

Срещу компанията за електромобили Tesla е заведено дело по обвинение, ...

......... нещата така. Уволнението на г-н Уилямс бе заради представянето му на работа, а не поради други причини", заяви официален говорител на компанията.  По-голямата част от потребителите, които са закупили Tesla, дават високи оценки на автомобилите си и посочват, че са удовлетворени от тях, поне според социологическите проучвания.   Редактор: Деница Райкова


Шведската марка Volvo официално представи новото поколение на комбито V60.

Шведската марка Volvo официално представи новото поколение на комбито V60. ...

......... познати от ХС60 и серията 90, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя. Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го омекоти.


Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представи новия 3-цилиндров Drive-E

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представи новия 3-цилиндров Drive-E ...

......... Inscription предлага характерната кристална ръкохватка на скоростния лост с обновен дизайн и атрактивните Driftwood декоративни елементи, познати от интериора на Volvo XC60. Собствениците на новото ХС40 имат възможност допълнително да подчертаят своята индивидуалност с комплект аксесоари, като 21-инчови алуминиеви джанти, декоративни решетки от неръждаема стомана и интегрирани двойни ауспухови тръби.


"Слушах един млад човек, който предлага тази идея, и той ...

......... за новия Закон движение по пътищата. Той трябва да влезе в сила от март и непрекъснато се пускат някакви димки. Никой не обяснява какво точно се случва. Защо никой не казва и кой стои зад това предложение? Взимаме нещо от Франция и започваме да го прилагаме отпред-назад", даде пример Ананиев.


Германският автомобилен производител Daimler ще инвестира 2.6 милиарда евро в

Германският автомобилен производител Daimler ще инвестира 2.6 милиарда евро в ...

......... с 11 акумулаторни батерии и 2 задвижващи двигателя ще бъдат тествани до 2020 г., за да се провери дали изцяло електрическите автомобили могат да заменят дизеловите еквиваленти. Mercedes-Benz изпитва 2 варианта с брутно тегло от 18 до 25 тона и ще ги предаде на определена група клиенти през тази година.


Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в ...

......... вкарването на всички коли в електронен регистър, в който те да имат досие за направените ремонти, произшествия и задължения. Ако законът бъде приет, той ще регулира и резервните части от автоморгите. Автосервизът, който е монтирал съответната част, ще носи отговорност за нея. Целта е да се гарантира безопасността на пътя.


Автомобилният гигант Volkswagen се договори със синдикатите и се съгласи

Автомобилният гигант Volkswagen се договори със синдикатите и се съгласи ...

......... при трудовите преговори напоследък заради множеството поръчки.От август 2019 г. годишно ще се изплаща допълнителна сума от 27,5 на сто от месечната заплата. Работниците с деца до 10-годишна възраст или роднини, които имат нужда от грижа, ще могат да изберат вместо нея да получат шест свободни дни. Редактор: Деница Райкова


Porsche се отказва от дизела - поне за момента. Производителят

Porsche се отказва от дизела - поне за момента. Производителят ...

......... едва 15% от световните продажби на Porsche, като по-голямата част от тях са в Европа. Миналата година Оливър Блюм, CEO, заяви, че "дизелът не е толкова важен за Porsche". Обновената Skoda Fabia се отказва от дизела (ВИДЕО) На пазара е през втората половина на 2018 г. след дебюта в Женева


Ако отидете на ски ваканция в курортното селище Мерибел във

Ако отидете на ски ваканция в курортното селище Мерибел във ...

......... усилие на Porsche. 3-тонната кристална констукция е поставена с помощта на френска планинска авиокомпания, а дори самият Cayenne не се е качил сам. Куполът издържа и на набезите на бурята "Елинор", чиито пориви на вятъра достигнаха 170 км/ч на тази надморска височина, а температурите паднаха до -25 градуса по Целзий.


Възстановяването на руския пазар на нови автомобили е факт, въпреки

Възстановяването на руския пазар на нови автомобили е факт, въпреки ...

......... някои западни компании напуснаха страната, местната индустрия може да се насочи към производство за износ. Естествено, голяма част от продукцията на заводите в Русия би имала шансове да покрие изискванията на ЕС - като качество и екологичност, но остава въпросът: Дали тези автомобили ще спечелят доверието на купувачите в Европа.


Японското специализирано издание Autocar.jp показа първите официални снимки и разкри

Японското специализирано издание Autocar.jp показа първите официални снимки и разкри ...

......... купето 488 Pista да ускори от нула до "сто" за 2,8 сек - с 0,2 сек по-бързо от 488 GTB.  Премиерата на Ferrari 488 Pista ще се състои в началото на март по време на автомобилното изложение в Женева. Цените на супер автомобила ще започват от около 300 хиляди долара.


Най-големият автоконцерн в Япония Toyota планира да инвестира 300 млрд.

Най-големият автоконцерн в Япония Toyota планира да инвестира 300 млрд. ...

......... на прочутата немска рали писта „Нюрбургринг“. Там Toyota възнамерява да извършва проверки на стабилността на кормилното управление, спирачните системи и други функции на автомобилите при бързи условия на шофиране.Очаква се центърът да отвори врати още следващата година, а пълната работна мощ да бъде достигната до 2023 година. Редактор: Деница Райкова


Volvo Cars представи новия 3-цилиндров Drive-E двигател на компактния SUV

Volvo Cars представи новия 3-цилиндров Drive-E двигател на компактния SUV ...

......... се добавя и луксозната версия Inscription. Inscription предлага богат избор между 18, 19 и 20-инчови джанти, уникални декоративни решетки и специфични за нивото на оборудване екстериорни цветове. Отвътре Inscription предлага характерната кристална ръкохватка на скоростния лост с обновен дизайн и атрактивните Driftwood декоративни елементи, познати от интериора на Volvo XC60.


Турция предприема крайни мерки в опит да събере глобите от

Турция предприема крайни мерки в опит да събере глобите от ...

......... се камионът". Досега турската държава нямаше механизъм, по който да събира глобите за нарушенията на пътя от чужденците. Със свързването на системите на митниците и на министерството на вътрешните работи санкциите вече ще се виждат по границите. Ще има гише, на което да се плаща с карта или в брой.


Вместо да завърши пътя си на Марс, прословутата

Вместо да завърши пътя си на Марс, прословутата "космическа" Tesla ...

......... университет. Те подчертават, че евентуалното падане на колата върху Земята няма да е опасно - всяка година около половин дузина метеорити със същите размери се сблъскват с планетата и изгарят в атмосферата. Лидерът на екипа Рену Малотра обаче смята, че най-голяма е вероятността колата да свърши пътя си в Слънцето.