Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко препоръки на хората

...
 Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко препоръки на хората
Коментари Харесай

Лекари със съвети как хората със слаби сърца да се предпазват в горещините

 

Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко рекомендации на хората със слаби сърца, с цел да се защищават по време на летните горещини, написа " Медикъл експрес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Какво време ни чака през идващите 5 дни?

Според експертните препоръки, когато е горещо, хората със сърдечносъдови болести би трябвало да пият доста вода, по опция да остават на закрито денем, да носят облекла от дишащи материи и да почиват постоянно на сянка, когато са на открито. 

Експертите изясняват, че обострянията на сърдечносъдовите болести и смъртните случаи, свързани с високите температури, могат да бъдат предотвратени, в случай че се съблюдават избрани правила за сигурност. 

 Проф. Рачев: Очаква ни турбожега до второ пришествие Тази сутрин 2 мин. Проф. Рачев: Очаква ни турбожега до второ пришествие  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Тази сутрин 4 мин. " Една жена ми ги даде и изчезна ": 36 часа децата, яли бисквитки с канабис, не са били добре  Като България 1 мин. Като " пронизана " със стрела: Дърво смаза три коли в Пловдив (СНИМКИ)  Мъж е в реанимация след захапване от змия край Благоевград България 2 мин. Мъж е в реанимация след захапване от змия край Благоевград  След злополуката с две жертви: Родителите на 17-годишния водач може да влязат в пандиза Тази сутрин 3 мин. След злополуката с две жертви: Родителите на 17-годишния водач може да влязат в пандиза  Тази сутрин 3 мин. " Светът би трябвало да се сплоти против последната безчовечна империя ": Реакции след бомбардировката в Киев  Проф. Рачев: Очаква ни турбожега до второ пришествие Тази сутрин 2 мин. Проф. Рачев: Очаква ни турбожега до второ пришествие  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Тази сутрин 4 мин. " Една жена ми ги даде и изчезна ": 36 часа децата, яли бисквитки с канабис, не са били добре  Като България 1 мин. Като " пронизана " със стрела: Дърво смаза три коли в Пловдив (СНИМКИ)  Мъж е в реанимация след захапване от змия край Благоевград България 2 мин. Мъж е в реанимация след захапване от змия край Благоевград  След злополуката с две жертви: Родителите на 17-годишния водач може да влязат в пандиза Тази сутрин 3 мин. След злополуката с две жертви: Родителите на 17-годишния водач може да влязат в пандиза  Тази сутрин 3 мин. " Светът би трябвало да се сплоти против последната безчовечна империя ": Реакции след бомбардировката в Киев

Лекарите от Американската кардиологична асоциация означават, че жегата е рискова освен за хората със слаби сърца, само че и за децата, възрастните хора, както и за страдащите от високо кръвно налягане и затлъстяване.

За да се предпазят, експертите поучават уязвимите групи хора да си стоят вкъщи денем, когато е пикът на слънчевата интензивност.

„ И коктейлите не оказват помощ, получава се русенско варено в личен сос “, съобщи климатологът

При излизане навън е целесъобразно да се носят светли облекла, направени от дишащи материи като памук, лен или полиестер с усъвършенствани свойства за отклоняване на влагата. Хората не би трябвало да не помнят и шапките за глава, слънчевите очила и слънцезащитните артикули.

Американската кардиологична асоциация също по този начин насочва апел да се одобряват задоволително течности и да се заобикалят обезводняващи питиета, съдържащи кофеин или алкохол.

Ако е належащо да се излезе на открито, лекарите предлагат да се избере маршрут, тъй че човек да се придвижва по-дълго време на сянка. Експертите също по този начин поучават напредването по улиците да става с постоянни почивки на хладни места. 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР