Филип Хамънд отхвърли Борис Джонсън като кандидат за нов премиер

...
Филип Хамънд отхвърли Борис Джонсън като кандидат за нов премиер
Коментари Харесай

Шок за Борис Джонсън: Филип Хамънд отказа да служи като финансов министър ако той е премиер

Филип Хамънд отхвърли Борис Джонсън като претендент за нов министър председател на Англия и заплаши да подаде оставка от позицията си на финансов министър в случай че евроскептикът стане министър-председател, написа The Daily Express.

Хамънд сподели, че няма да служи под министър председател, който е подготвен да напусне Европейски Съюз без договорка, както е препоръчано от господин Джонсън и други кандидати да станат идващия водач на Консервативната партия. Хамънд, който приказва пред репортерите в коридорите на среща на финансовите министри на Европейски Съюз в петък в Люксембург, също предизвести всеки, който успее да наследи Тереза Май, да не задържа английските отговорности към блока. Той сподели: „ Не мисля, че става въпрос за персони, а за политики.

Преди да мога да послужвам в някое държавно управление, бих желал да погледна политиката, която министър председателят дефинира. Не бих могъл да послужвам в държавно управление, което желае да напусне Европейския съюз без договорка “.

Г-н Джонсън сподели, че Англия би трябвало да бъде подготвена да напусне Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври и че прекъсването на близо 39 милиарда паунда (50 милиарда евро), които Тереза предходната година се съгласи да заплати на Европейски Съюз, може да помогне на Англия да реализира по-добра договорка.

Хамънд съобщи: „ Винаги сме казвали, че Англия е страна, която извършва отговорностите си.
Поне част от контрактуваната сума за заплащане е част от отговорностите ни по съществуващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз.
Така че не бих предложил на някой от моите сътрудници да заплашва да задържи заплащанията, които са част от съществуващо обвързване на Обединеното кралство “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР