От 3 до 5 години затвор грозят д-р Антон Живков,

...
От 3 до 5 години затвор грозят д-р Антон Живков,
Коментари Харесай

Хаос в болницата в Овча купел: Пациенти чакат с часове, въртят се схеми, директорът - заплашен от арест

От 3 до 5 години затвор грозят доктор Антон Живков, новоназначеният шеф на Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация “ – ЕАД за подаване на декларация с погрешно наличие, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че в сигнал до прокуратурата един от кредиторите твърди за престъпление от страна на шефа на сдружението дебитор Антон Живков. След информация в Агенцията по вписванията шефът на компанията „ БП Интех “ ЕООД Борислав Величков е открил, че в нарушаване на член 152 от Търговския закон, при намаляването на капитала на сдружението, шефът на лечебното заведение в столичния квартал " Овча купел " е показал декларация с погрешно наличие, с която е заявил, че на всички несъгласни кредитори са им предоставени обезпечения или е изплатен дългът.

1. Намирате 50 декара парк с минерална вода в София (кв. Овча купел) и работеща болница (НСБФТР – ЕАД).
2. Откривате „ кух” Европроект за 30 благ. лв. „ музей на водата “ към Столична община, „ академично подсилен от консорциум от университети и Столична община”.
3. Намирате административен тил в Министерство на здравеопазването, чиято благосъстоятелност е земята, балнеолечебницата и болничното заведение, който би трябвало да узакони присъединяване във въпросния план и в същото време да прикрие следните неща:
- Прехвърляне на дарени парцели, без правно основание;
- Умишлено понижаване на капитала на болничното заведение, равняващ се на едностайно жилище в краен софийски квартал;
- Участие в Европроект с непозната благосъстоятелност от страна на Столична община.
4. Назначавате „ Златен подпис” (изкупителна жертва) за прекачване на собствеността;
5. Заличаване на действията, посредством разпродажба на единствената Национална болница по физикална терапия и рехабилитация ЕАД и прекосяване на дарената благосъстоятелност в частни ръце.

От месец май царува безпорядък в приема и лекуването на пациентите. Хора с тежки болести са карани да чакат с часове, без да им се обърне внимание . Всичко това води до отричане от хоспитализиране на десетки пациенти. Болницата е с 38% заети кревати.
Служители на болничното заведение сигнализират, че в посочения интервал са отпаднали огромен брой „ клинични пътеки”, поради липса на организация и административна подготвеност. Това са част и от аргументите за огромния брой тъжби изпратени до Министерство на здравеопазването. Служителите на болничното заведение са обезпокоени от отхвърли за възнаграждение на труда им и от формалните изказвания на новото управление, че няма пари за заплати. Възмущават се също, че „ Експертното ръководство”, назначено персонално от зам.-министър Жени Начева, е съобщило, че обмисля разновидности за „ изнудване” на пациентите, посредством налагане на такси за престой в болничното заведение .
Хората недоумяват за какво Министерство на здравеопазването мълчи, откакто по всичко е видно, че НСБФТР – ЕАД се води към тенденциозен банкрут.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР