Израел арестува най-малко 100 палестинци, включително 18 деца, само за

...
Израел арестува най-малко 100 палестинци, включително 18 деца, само за
Коментари Харесай

Стотици палестинци арестувани от началото на Рамазан

Израел арестува минимум 100 палестинци, в това число 18 деца, единствено за първите 10 дни на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, разгласи през днешния ден правозащитна организация, представена от Morning star.

Палестинският център за пандизчиите съобщи, че израелските сили за сигурност са нахлули в домове в окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим, като са извеждали и цивилни от домовете им.

Припомняме, че през последните дни още веднъж се стигна до блъсъци сред израелски бойци и палестински стачкуващи, този път при митинги по случай Деня на злополуката. Най-малко 60 палестинци бяха ранени при израелски огън.

Сред задържаните през последните дни са и деца на 9-годишна възраст.

Израел арестува 905 палестинци през март и април, като общият брой на арестуваните е 5700 души.

Повече от 500 са под административно задържане, което значи, че те могат да бъдат държани за неопределен срок без правосъден развой.

През април отчетът разкри, че Израел е затворил повече от 50 000 палестински деца в пандиза от 1967 година насам. Почти 17 000 от задържаните са били арестувани през годините от началото на Интифада на Ал-Акса през 2000 година.

Комитетът на пандизчиите и освободените пандизчии на Организацията за избавление на Палестина заяви на Европейския съюз, че задържането на палестински деца се практикува " систематично " от израелските управляващи.

Палестинците приканиха интернационалните организации да бойкотират уеб страницата за настаняване Airbnb поради отменянето на решението за унищожаване на парцелите чартърен в окупираните територии. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР