Сърбия никога няма да признае Косово, заяви сръбският премиер Ана

...
Сърбия никога няма да признае Косово, заяви сръбският премиер Ана
Коментари Харесай

Сръбският премиер: Никога няма да признаем Косово

”Сърбия в никакъв случай няма да признае Косово ”, съобщи сръбският министър председател Ана Бърнабич. По думите ѝ, Белград няма да одобри такова изискване за присъединението си към Европейски Съюз.
На въпрос на БНР по какъв начин Сърбия ще се оправи с това предизвикателство, Бърнабич отговори, че би трябвало да бъдат направени взаимни отстъпки от двете страни:

" Да се мисли, че Сърбия просто ще признае независимостта на Косово е най-малкото неуместно. Това в никакъв случай няма да се случи. Необходимо е да се реализира компромис, при който и двете страни печелят нещо и губят друго ".

Бърнабич не уточни какво Сърбия би била подготвена да изгуби в името на компромис: " Ние имаме няколко вероятни решения, които са сложени на масата, и посредством които може да се реализира компромис. В същото врем, не срещаме отклик нито от Прищина, нито, за жалост, от подкрепящите я. Знаете, че компромис е вероятен, в случай че има разговор. За нас това не е метод да се водят договаряния. Винаги би трябвало да се връщаме към това, че при постигането на компромис, всеки би трябвало да завоюва нещо, само че и би трябвало да изгуби друго ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР