Нека бъдем честни – някои онлайн реклами просто не работят.

...
Нека бъдем честни – някои онлайн реклами просто не работят.
Коментари Харесай

Рекламата ми е „уморена“

Нека бъдем почтени – някои онлайн реклами просто не работят. Или най-малко по този начин си мислим. В интернет пространството имаме хиляди способи да достигнем до таргет аудиторията си – посредством Гугъл, с пост в обществените медии, посредством непосредствено известие в LinkedIn или пък с малко видео в YouTube. Има толкоз доста канали и типове реклами, които можете да употребявате.

Но за какво не работят за вас? Много бизнеси се разрастват извънредно бързо, благорание на онлайн рекламата, до момента в който вашият – не. Какво прави акцията ви неефективна и по какъв начин да предотвратите това? Ето по какъв начин да се справите.

Опознайте добре таргет аудиторията си

Няма нищо по-лошо от това да таргетирате някой, който не е заинтригуван от предложенията ви. Всичко друго може да е свършено съвършено, само че в случай че целевата публика не е подобаваща, нищо не може да ви избави. В маркетинговата доктрина е основно да познаваш публиката. Това предписание важи и за акциите в цифровото пространство. Уверете се, че сте избрали вярната аудитория, а също и, че я познавате задоволително добре.

Избирайте каналите деликатно

Както към този момент споменахме, има хиляди способи да достигнете до потребителите си. Запитайте се обаче къде са те, в кои канали прекарват най-вече време и по какъв метод биха желали да споделяте с тях.

Да имате хиляда варианти не значи, че би трябвало да употребявате всички. Да речем, че аудиторията ви се състои от хора, които живеят наоколо, да вземем за пример в Софийска област, и са на възраст сред 30 и 55 години. Наскоро сте чули какъв брой доста нашумява платформата TikTok и желаете да я включите в бизнеса си. Аудиторията ви употребява ли този канал? По-скоро не – тя най-вероятно е във Фейсбук, Гугъл и YouTube, по тази причина се водете обстоятелствата, а не от последните трендове.

Говорете на верния език

Тук нямам предвид да замените български с британски. Помислете си за посланията и наличието, които давате на потребителя. Той не се интересува от това какъв брой време сте отделили, с цел да може най-сетне да достигнете до него, а обръща внимание на рекламата. Обединете неговите полезности с неповторимото си обръщение и няма да загубите борбата.

Когато рекламата се „ измори “

Така наречената „ рекламна отмалялост “ значи, че и рекламата си има живот – първоначално, за избран интервал, тя е имала доста добър резултат, само че с времето той е намалял. Причината е доста явна – таргет аудиторията ви е лимитирана, тъй че може да достигнете точката, в която инвестирате още и още в рекламата си, само че не достигате до повече хора. Тоест, едни и същи хора стартират да виждат рекламата ви повече пъти.

Какво да вършиме в тази обстановка? Променете нещо в посланието, канала или таргетирането. Така ще удължите успеваемостта на акцията си.

 

Позволете ми да завърша с това: Определете какво очаквате като краен резултат. Да промотирате бизнеса си онлайн може да е еволюционен развой – не се тормозете да започнете с дребен бюджет, само че се уверете, че очаквате реалистични резултати. Онлайн маркетингът е разрешил на стотици дребни бизнеси да се разрастнат и вашият може да е един от тях. Единствено отделете задоволително време, с цел да планирате тактиката си и очаквайте резултати.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР