Бившият перуански президент Алан Гарсия е починал, съобщават медии.По-рано Гарсия

...
Бившият перуански президент Алан Гарсия е починал, съобщават медии.По-рано Гарсия
Коментари Харесай

Почина прострелялият се експрезидент на Перу Алан Гарсия

Бившият перуански президент Алан Гарсия е умрял, оповестяват медии.

По-рано Гарсия се простреля в главата преди полицията да го арестува по обвинявания в корупция. Бившият водач на страната беше откаран в болница, само че лекарите не съумяха да го спасят.

Според латиноамериканската медия TeleSur чиновниците на полицията почукали на вратата му в сряда сутринта и Гарсия се прострелял в главата в стаята си. Той бил откаран в болница, където умрял няколко часа по-късно.

Талантливият оратор ръководи Перу като националист от 1985 до 1990 година След това той се трансформира в покровител на свободния пазар и завоюва нов петгодишен мандат през 2006 година

Гарсия беше разследван по отношение на бразилската строителна компания Odebrecht, която провокира най-големия корупционен скандал в Латинска Америка, откакто призна обществено през 2016 година, че е спечелила доходоносни контракти в района с подкупи.

Той беше един от повече от 230 души в Латинска Америка, разследвани в корупция по случая с бразилския конгломерат Odebrecht.

Прокуратурата на Перу твърди, че Гарсия е взел рушвет от Odebrecht в подмяна на преференциален контракт за публичния превоз в Лима.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР