Бившият президент на Перу Алън Гарсия, който се простреля във

...
Бившият президент на Перу Алън Гарсия, който се простреля във
Коментари Харесай

Почина бившият перуански президент Алън Гарсия

Бившият президент на Перу Алън Гарсия, който се простреля във врата рано сутринта, умря.
Гарсия направи опит за самоубийство, откакто полицията дойде в дома му в Лима, с цел да го арестува по обвинявания в подкупи, съобщи BBC, представена от БГНЕС.
Гарсия бе откаран в болница в столицата Лима. Смъртта му беше доказана от настоящия президент Мартин Вискара.
Тълпа поддръжници се събраха пред болничното заведение и се наложи да бъдат оградени от полицията.
Вътрешният министър Карлос Моран съобщи пред кореспонденти, че когато полицията пристигнала, Гарсия помолил да се обади по телефона, влезнал в една от стаите и заключил вратата.
Минути по-късно проехтял изстрел. Полицията разрушила вратата и разкрила Гарсия, седнал на стол с рана от патрон в главата си.
Гарсия е президент на латиноамериканската страна по време на два мандата, като първият стартира през 1985 година и завършва през 1990 година Вторият му мандат стартира през 2006 година и завършва през 2011 година В момента някогашният президент е обвинен в приемането на подкупи от бразилската компания „ Odebrecht “.
Гарсия не е единственият някогашен перуански президент, чието име е обвързвано с компанията и за който се подозира, че е забъркан в корупционни схеми. Бившият президент Педро Пабло Кучински, управлявал Перу преди настоящия водач Мартин Вискара, е упрекнат, че е получил общо 4,8 млн. $ подкупи от строителна компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР