Лидерът във Висшата лига Ливърпул продължи уверения си ход в

...
Лидерът във Висшата лига Ливърпул продължи уверения си ход в
Коментари Харесай

"Ливърпул" отказа "Евертън" в зрелищно дерби със седем гола

Лидерът във Висшата лига " Ливърпул " продължи уверения си ход в шампионата и записа 14-а победа в първите си 15 мача. Червените надиграха градския си противник " Евертън " с 5:2 в зрелищното дерби на Мърсисайд.

Успехът е шести следващ за отбора на Юрген Клоп, който е единственият непобеден състав във Висшата лига. Тимът записа и нов клубен връх, като към този момент е непобеден в 32-а следващи турнирни мача на " Анфийлд ".

Победата беше 95-а за " Ливърпул " в 234-ия конфликт сред червени и сини. " Карамелите " са без победа на терена на своя огромен противник към този момент 20 години, а това беше и 20-и следващ мач сред двата отбора, в който " Евертън " не съумя да завоюва.

Зрителите на " Анфийлд " видяха седем гола, като шест от тях паднаха още преди почивката. Това се случи за пръв път в мач на " Ливърпул " в ерата на Висшата лига.

До 17-ата минута домакините водеха с два гола след попадения на Дивок Ориги и Джердан Шакири. И за двете асистира Садио Мане. В 21-ата минута " карамелите " понижиха след тъкмо осъществяване на централния бранител Майкъл Кийн.

Само 10 по-късно Ориги вкара втория си гол след необикновено осъществяване. Той пое 60-метров пас на Деян Ловрен и с второто си допиране трансферира вратаря - 3:1.


© Reuters

До края на първата част паднаха нови два гола. Първо в 45-ата минута Мане приключи бърза контраофанзива, с цел да направи задатъка на алените три гола, само че в третата минута на добавеното време Ричарлисон понижи още веднъж.

През втората част спиращите дъха моменти продължиха, като и двата отбора направиха редица пропуски. Мане пропусна да се разпише три пъти, като един път беше и самичък против вратаря. За " Евертън " най-хубавото състояние пропусна резервата Мойз Кийн.

Все отново в 89-ата минута " Ливърпул " означи пети гол. Негов създател стана Вайналдум след нова асистенция на Мане.

В различен мач от програмата " Лестър " победи " Уотфорд " с 2:0 с попадения на Джейми Варди и Джеймс Мадисън. " Лисиците " събраха 35 точки и остават втори в таблицата осем точки зад " Ливърпул ".

В Манчестър Жозе Моуриньо и " Тотнъм " изгубиха от " Юнайтед " с 1:2 в различен доста чакан конфликт. Маркъс Рашфорд означи и двете попадения за " алените дяволи ". Той откри в шестата минута, а в 49-ата се разписа от дузпа.

Между попаденията на Рашфорд прецизен за " Тотнъм " беше Деле Али. Той вкара в 39-ата минута след прелестно осъществяване в наказателното поле.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР