Какво време ни очаква през втората половина на месец юни?Валежите

...
Какво време ни очаква през втората половина на месец юни?Валежите
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през втората половина на юни

Какво време ни чака през втората половина на месец юни?

Валежите ще са неравномерно разпределени, а температурите ще са към и над климатичните правила. В западната половина от страната дъждовете ще бъдат към нормата, а в източната – ще са на по-малко места и ще са по-малко като количество, оповестява bTV.

На 15-и на доста места в западната половина от страната още веднъж ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки. Преди обяд в източните региони ще е най-вече слънчево, само че след обяд тук-там, основно в югоизточните региони, ще има краткотрайни нараствания на облачността и ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до сдържан вятър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25° – 28° в Западна България до 33° – 35° в Североизточна.

През почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развиване на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. От северозапад, в източните региони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите едва ще се намалят.

Във вторник и сряда преваляванията сензитивно ще намалеят като обсег и активност, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се покачат.

В четвъртък още веднъж в югозападната половина от страната на доста места ще превали и прегърми. Вятърът ще е източен, в Източна България – сдържан. Дневните температури ще са малко по-ниски.

През третото десетдневие температурите ще се покачат, по-чувствително през последните дни от месеца. По-малка е вероятността за валежи към 24 – 25 юни и в края на месеца.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР