Селекционерът на Хърватия Златко Далич разказа за много проблеми, с

...
Селекционерът на Хърватия Златко Далич разказа за много проблеми, с
Коментари Харесай

Златко Далич: Исках солидарност и единство в отбора

Селекционерът на Хърватия Златко Далич описа за доста проблеми, с които е трябвало да се оправи, с цел да сплоти футболистите си.

" Винаги съм бил оптимист. Търся позитиви във всичко. Имахме доста проблеми, в случай че бях основал повече, нямаше да бъдем на финала. Културата на нашия народен тим беше в свадите, а играчите бойкотираха. Сега сме на край, а хората са на улицата и честват. Ако съм съдействал за дребна част от това, тогава съм доста благополучен ", съобщи Далич.

Селекционерът изигра решаваща роля за връщането на спокойствието на тима. Той се оправи против следващото предизвикателство в Русия, когато Никола Калинич отхвърли да влезе на терена като запаса в първия мач против Нигерия, заявявайки, че има травма в гърба. Далич се намеси уверено и изпрати нападателя на „ Милан “ у дома, оставяйки Хърватия единствено с 22 играчи, само че с възобновен престиж.

" Много е тъжно, че това се случи, само че няма да се занимавам с тези неща. От първия ден желаех солидарността и единството, тъй като тимовете, които нямаха това към този момент напуснаха надпреварата и са на плажа ", сбит е Далич.

" По време на моята кариера и в живота си, аз постоянно съм минавал по-трудния път и трябваше да се боря за всичко. Затова започнах в дъното на стълбата. Когато ме потърсиха от Азия, аз не се поколебах, тъй като знаех, че един ден ще работя с огромни играчи. Аз бях треньор на „ Ал Аин “, който е „ Реал “ (Мадрид) от Азия. Стигнахме до финала на азиатски Шампионската лига, а това не би трябвало да се подценява при тази огромна конкуренция ", сподели още той.

Далич се завръща в Хърватия, с цел да поеме националния тим през октомври предходната година, откакто Анте Чачич бе уволнен. " Нищо не ми беше обещано на тепсия, за разлика от някои треньори в Европа, които получават сериозна работа на гърба на имената си като играчи. Свикнал съм да споделям, дайте ми „ Реал “ или „ Барселона “ и ще печеля трофеи, само че в този момент съм на финала на Световното състезание ", прибавя още Далич.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР