Движение "България на гражданите" се готви и за отделно явяване

...
Движение "България на гражданите" се готви и за отделно явяване
Коментари Харесай

Димитър Делчев: ДБГ се готви и за отделно явяване на евроизборите

Движение "България на жителите " се готви и за настрана явяване на Евроизборите, защото до тях остават единствено 70 дни. Това съобщи ръководителят на ДБГ Димитър Делчев пред БНР във връзка упованията десните партии да бъдат дружно на идните избори.

Делчев изясни, че ДБГ води диалози с всички партии в център-дясно и напомни, че още през януари от партията са призовали да не се протаква дясното обединяване. "Приличаме на хора, които скоро би трябвало да се явят на ветроходно съревнование, още не са си построили лодка, само че пък част от тях спорят дали платната да са сини или бели. По този метод десницата може и да се яви обединена, само че чак на Евроизборите през 2024 година Днес изтича срокът, към който се обединихме с Демократична България, и ние чакаме тяхното решение ".

Делчев сподели, че желае още от на следващия ден да стартира откровен диалог с хората по най-важната тематика - по какъв начин българите да живеят тук също толкоз качествено, както в Западна Европа. "Разговорът ще е за заличаването на двойния стандарт при храните, за изчистването на въздуха, за превъзмогване на корупцията, която е големият проблем на България. Но над всичко стои въпросът по какъв начин изгодите от участието ни в Евросъюза да стигат до всички, а освен до една тясна клика, близка до ръководещите ".

На въпрос за апела да ръководителя на Европейската национална партия Жозеф Дол до четирите български партии, членове на ЕНП, да се обединят за общо явяване на Евроизбирите, Делчев изясни, че е изпратил персонално отговор до господин Дол. "Поканих го да ни гостува, с цел да ни обясни по какъв начин си показва такова обединяване. Ние като предан член на ЕНП оценяваме неговото мнение и евентуално на него ще му бъде забавно нашето. Делчев добави още, че по време на 10-годишното ръководството на ГЕРБ милиони българи са напуснали страната, а повече от половината, които са тук, не считат, че има смисъл да гласоподават ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР