Оставката на Александър Манолев е личен акт, тя е част

...
Оставката на Александър Манолев е личен акт, тя е част
Коментари Харесай

Борис Ячев: В присъдата на Иванчева няма никаква разплата

Оставката на Александър Манолев е персонален акт, тя е част от така наречен нов честен кодекс. Но моето персонално мнение е, че той избърза с подаването ѝ преди да е завършила инспекцията. Според мен не е редно, не е обикновено автоматически да се подава оставка преди да са свършили инспекциите, тъй като по този начин държавното управление върви към една обстановка, в която най-после мъчно ще откри хора за влизане в изпълнителната власт. Това съобщи в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на антикорупционната комисия в Народното събрание и народен представител от Обединени патриоти Борис Ячев по отношение на подадената по-рано през днешния ден оставка на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев.

,,Когато се образува съставът на КПКОНПИ през март предходната година, упованията бяха, че би трябвало да се даде избран интервал от време, с цел да проработи комисията и да даде своите резултати. Тя се регистрира един път годишно пред Народното събрание, а пред нашата парламентарна комисия на два или три месеца я каним на чуване. Това, което сега ме тормози, е, че КПКОНПИ е сложена в обстановка да работи в понижен състав поради отсъствието на нейните ръководител и зам.-председател, които излязоха в отпуск'', изясни Ячев и добави, че той и антикорупционната комисия имат доверие в КПКОНПИ.

,,Делото "Иванчева " е знаково. Но вижте, още когато се работеше и се приемаше Законът за противопоставяне на корупцията всички желаеха от него да произтичат оптимални присъди. Сега, когато налице е сходна присъда, има недоволни. В присъдата на Иванчева не би трябвало да се търси отплата. Обществото очакваше глобите във връзка с корупцията да бъдат високи и считам, че ние отговорихме на тези очаквания'', заключи ръководителят на антикорупционната комисия в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР