⚡️Руското знаме беше издигнато над сградата на градската администрация в

...
⚡️Руското знаме беше издигнато над сградата на градската администрация в
Коментари Харесай

Хроника на една война - 11.4.2022

⚡️Руското знаме беше издигнато над постройката на градската администрация в Мариупол. Руската войска разгласи, че управлява и пристанището на града.  Средства за масова информация.

⚡️   В цех " Азовстал " към момента има 1500 бойци от батальона " Азов ", изясни ръководителят на ДНР  Денис Пушилин . Заместник-началник на отдела за национална милиция на ДНР  Едуард Басурин  каза, че няма смисъл да щурмуват подземните укрепления на Азов, а би трябвало да се „ обърнем към химическите войски “.

⚡️ ДНП разгласи, че е почнала евакуация на екипажите на задгранични цивилен кораби от морското пристанище в Мариупол.

⚡️ Людмила Денисова , комисар по правата на индивида на Върховната Рада, заяви, че съветските войски са задържали моряците на кораба SMARTA в Мариупол - 18 жители на Украйна и 1 жител на Египет. SMARTA е товарен транспортен съд, плаващ под либерийски байрак.

⚡️Лавров : Препоръчваме на нашите дипломати да не напущат посолствата сами.

⚡️Вилата на водача от Формула 1 Мазепин и татко му е иззета в Италия. Цената на вилата се прави оценка на 105 милиона евро -  Мин.фин.

⚡️Бившата редакторка на Първи канал Марина Овсяникова, която нахлу в студиото онлайн и издигна антивоенен афиш, ще работи в Die Welt -  изказване на немско издание

⚡️Датските управляващи взеха решение да закупят 2 милиона йодни таблетки " при положение на нуклеарна повреда в непосредствена непосредственост " до границите на страната, тъй като " светът е непредсказуем ".

⚡️ Литва  и други страни от източния фланг на НАТО желаят да засилят батальоните на разширеното предно наличие на алианса до равнище бригада. Един батальон нормално има няколкостотин бойци, бригада - няколко хиляди. Премиерът на Литва Ингрида Шимоните посети Бородянка.

⚡️Австрийският канцлер  Карл Нехамер  пристигна в Москва и това е първата среща на водач от Европейски Съюз с съветския президент Владимир Путин от началото на войната през февруари
Плановете за пътуването на австрийския канцлер до Москва са контрактувани с Берлин, съобщи  немското държавно управление.

⚡️Германският защитителен концерн  Rheinmetall  заяви, че е подготвен да достави на Украйна до 50 танка Leopard 1 и до 60 бойни машини на пехотата Marder, написа Handelsblatt.

⚡️ Френският дипломат в Украйна  каза, че група френски следователи са пристигнали в Лвов с цел да " проверяват военни закононарушения " в Украйна

⚡️Швеция и Финландия могат да се причислят към НАТО още през лятото, прогнозира  The Times.

⚡️ Въоръжените сили на РФ  заявиха, че с ракети с морско базиране " Калибър " са унищожили оборудването на зенитно-ракетната система С-300, доставено от Европа. Словакия, която прати С-300 в петък, отхвърли.

⚡️Руските войски могат да стартират огромна атака от Изюм към Днепър, защото градът се смята за стратегическа цел. Според  The New York Times  военни анализатори от Съединени американски щати споделят тази оценка. Тя е изработен въз основата на сателитни фотоси, които демонстрират придвижването на стотици военни машини към Изюм.

⚡️ Турция  няма да разреши на военни кораби на НАТО да преминат в Черно море

⚡️Силна детонация има в Николаев и Харков.  Средства за масова информация

⚡️Прогноза на  Световната банка : Икономиката на Украйна ще се свие с към 45% тази година

⚡️Актриса от Лвов записа  видео , в което сякаш реже със сърп гърлото на съветски боец

⚡️Депутатът от Държавната Дума  Хамзаев  предложи да се забрани на съветски чиновници да пътуват в чужбина „ при сегашните условия “.

⚡️Броят на потребителите на VPN услуги в Русия от януари 2022 година до началото на април се е нараснал с 53,5 пъти. Лидерите измежду приложенията по известност са OpenVPN и WireGuard,  данни на Yota.

⚡️Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров записа видео, в което декларира, че изтеглянето на съветските войски от Киев не значи, че Москва към този момент няма проекти да завладява този град.

⚡️ След преброяването на 100% от гласовете на президентските избори във Франция: Макрон - 27,84%, Льо Пен - 23,15%.  Министерство на вътрешните работи Франция

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР