• Чиста енергия – самоуверена външност, висока позиция за водача и пътниците, електрическо

...
•	Чиста енергия – самоуверена външност,
висока позиция за водача и пътниците,
електрическо
Коментари Харесай

Вълнуващият нов Opel Mokka - енергичен и електрически

• Чиста сила – самоуверена осанка, висока позиция за лидера и пасажерите, електрическо задвижване без вредни емисии
• Вълнуваща електрическа мощност - 100 кВт/136 к.с. и 260 Нм оптимален въртящ миг за страхотно наслаждение на пътя
• Изразителен темперамент - Mokka демонстрира новото прогресивно лице на марката с Opel Vizor
• Изцяло цифров – арматурното табло Opel Pure Panel внася непорочност и независимост зад волана
• Уникално ярка – матричната система на предните светлини IntelliLux LED® без опасност от заслепяване е първата в този пазарен сегмент
• Наистина авангардни - адаптивен круз контрол АСС с функционалност „ stop & go ” и върхови системи за асистенция на водача

Рюселсхайм. Електрически, без вредни емисии и с деятелен дизайн – сборът от тези качества образува облика на новия Opel Mokka. Днес немският автомобилен производител разкрива второто поколение на своя стилен бестселър - мощната, изцяло нова Mokka, която съчетава перфектно емоцията на заниманието и модерния дух. Новият модел може да се движи с изцяло електрическа двигателна сила и с нулеви равнища на емисиите, показва висока ефективност и е по-компактен от всеки път. Накратко – предлага перфектни предпоставки както за градски приключения, по този начин и за умерено и безопасно странствуване на дълги разстояния по автомагистрала.

„ Новата Mokka притегля погледите и е в състояние да промени метода, по който се възприема нашата марка! С Mokka ние преоткриваме Opel и представяме насоките в дизайна за идващото десетилетие. Тя показва ясно всичко това, което марката олицетворява през днешния ден и ще пази в бъдеще: Mokka е занимателна, ефикасна и новаторска във всяко отношение. И не на последно място, новият модел въплъщава напълно и по възможно най-прогресивния начин основните полезности на марката Opel - вълнуваща, налична и немска. Това е първият Opel, който предлага електрическо задвижване от момента на пазарната си премиера и е същинско доказателство, че марката Opel става електрическа “, сподели ентусиазирано своето мнение за новия модел основният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер.

Въпреки малко по-голямото междуосие (+2 милиметра), каросерията на новата Mokka е с цели 12,5 сантиметра по-къса от тази на предишното потомство и по едно и също време с това предлага на своите петима пътници подобно по размер багажно пространство до 350 литра. Общата дължина от едвам 4,15 метра прави новия модел изключително елементарен за маневриране и паркиране в градски и крайградски условия. Дизайнът на новата Mokka сервира приятна изненада със своите забележителни пропорции, както и със завладяващата, достигаща и до най-малките елементи точност на самоуверената осанка с нейните характерни къси надвеси и постоянна, широка външност. Освен това, новото попълнение в гамата на Opel е и първият модел, който показва бъдещото лице на марката под формата на Opel Vizor, както следващото потомство напълно дигитално арматурно табло Opel Pure Panel. При него липсват както аналоговите контролни прибори, по този начин и непотребните и безполезни декоративни анимации – графичното представяне е ясно и изчистено, а предоставяната на лидера информация е фокусирана единствено върху наистина необходимото. Всичко е оптимално чисто и потребно за индивида зад кормилото. Хоризонтално разгърнатият панел на арматурното табло включва два широкоформатни екрана, като този пред водача е с диагонал до 12 инча. За да гарантират интуитивно ръководство на функциите и цялостна централизация на вниманието върху пътната конюнктура, дизайнерите на Opel са запазили физическите бутони за главните функционалности, с цел да бъде избегнато рисковото ровене в подменютата.

Новата Mokka продължава традицията на Opel да пренася новаторски технологии от по-високите автомобилни класове и да ги внедрява в своите модели, ориентирани към много по-широка потребителска публика. В случая измежду тях са съвременни системи като адаптивния круз надзор ACC (Advanced Cruise Control), чиято функционалност „ stop & go ” разрешава на водача да преодолява леко,. С настроение и без отмалялост придвижването в натоварено градско придвижване и тапи – електрическата Mokka-e потегля и спира самостоятелно и настройва автоматично скоростта и дистанцията съобразно движението на транспортното средство отпред, без да изисква никаква работа със спирачката или газта от страна на лидера. Наред с това, системата за активно поддържане на лентата за придвижване Active Lane Positioning автоматизирано поддържа новата Mokka в центъра на лентата с дейна интервенция в управлението. Предните светлини на новия модел също оферират технологично решение от най-голям клас с адаптивната, напълно предотвратяваща заплахата от заслепяване на останалите участници в движението матрична система IntelliLux LED® с 14 светодиодни детайла, която е уникално предложение в тази автомобилна категория. Всички разновидности на Mokka се предлагат серийно с предни и задни LED светлини, електромеханична спирачка за паркиране, както със система за и разпознаване на пътни знаци Тraffic Sign Recognition. На разположение е и 180-градусова панорамна камера за назад виждане.

Новата Mokka употребява технологичната основа на новата версия на високоефективната мултиенергийна платформа CMP (Common Modular Platform) на компанията. Тази лека и ефикасна модулна конструктивна архитектура предлага максимална еластичност при разработката на автомобила и дава опция за използване както на система за изцяло електрическо задвижване с акумулаторни батерии, по този начин и на мотори с вътрешно горене – изборът е възложен напълно на клиента. В процеса на разработка на новия модел, екипът от инженери в Рюселсхайм е положил специфични старания от една страна върху ограниченията за понижаване на тежестта, снижавайки го с до 120 кг спрямо предходното потомство, а от друга върху повишаване на структурната издръжливост на каросерията, която е с до 30% по-висока устойчивост на извъртане при електрическата версия с нейната ниско разположена, интегрирана в подовата структура акумулаторна батерия. Предимствата, обезпечени от предприетите мерки са явни - новата Mokka изразходва значително по-малко сила и едновременно с това е доста по-динамична, по-пъргава и предлага доста по-голямо удоволствие от шофирането.

За първи път в историята на Opel, новата Mokka ще се предлага и в напълно електрически вариант още от момента на пазарната си премиера. Електрическата Mokka-e съчетава движението с нулево равнище на излъчванията с динамика и вълнуващо прекарване зад волана. Електродвигателят развива максимална мощ от 100 кВт (136 к.с.) и още при тръгване предлага максимален въртящ миг от 260 Нм. Отличните реакции, пъргавината и динамичността са сред изключителните характерности на новия електрически модел. Водачът може да избира сред три режима на задвижване - Normal, Eco и Sport - за най-хармонични и балансирани характерности или за максимална динамичност и наслаждение от шофирането според от своите предпочитания. Максималната скорост е електронно лимитирана на 150 км/ч с цел ефективно потребление на съхранената в акумулаторната батерия с потенциал 50 кВтч електрическа енергия и постигането на максимален самостоятелен пробег. Системата за бързо зареждане с прав ток (DC) със 100 кВт дава опция 80% от потенциала на батерията да бъде възобновен в рамките само на 30 минути и е част от серийното оборудване на новия модел. В режим Normal на задвижването Opel Mokka-e е в положение да измине с едно зареждане на батерията до 322 километра (според условията на нормата WLTP) напълно на електричество, а в режим Eco лидерът получава допълнителни указания и подкрпа за постигането на възможно максимален самостоятелен пробег. Новата Mokka-e е готова за всички налични на пазара благоприятни условия за зареждане с електрическа енергия - независимо дали става дума за стенен заряден модул (Wallbox), за социална бързозарядна станция или за общоприет кабел и обикновен домашен контакт, без значение дали токът е еднофазен или трифазен с 11 кВт. Вдъхваща доверие е и осемгодишната заводска гаранция на акумулаторната батерия.

Клиентите на марката могат да очакват извънредно енергична, занимателна и пъргава на пътя Mokka от напълно ново потомство. Поръчки за новото издание ще стартират да се одобряват от края на лятото на 2020 година, а моделът ще бъде разполагаем при официалните представители на марката от началото на 2021 година. Новият модел ще се предлага и с гама от изключително ефективни дизелови и бензинови двигатели.

Ясни структури – новото лице на марката Opel и новият дизайн на арматурното табло

При второто потомство на модела името Mokka отново е просто Mokka – също както при дебюта на първообраза през 2012 година. „ Самоувереност и непорочност – това е нашият непрекъснат лозунг “, споделя главният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер. За първи път в гамата на Opel, името на модела се простира гордо и централно в задната част на каросерията, използвайки нов, точно очертан технически шрифт. При пазарния дебют на първото потомство на Mokka, тя поднесе изненада със своите компактни размери и внушителен, устойчив външен тип. Новата Mokka е още по-концентрирана и атлетична, но по извънредно напредничав метод – с извънредно ефикасна, изчистена и самоуверена стилистика, с драстично по-къси надвеси на каросерията (минус 61 мм начело и минус 66 мм откъм гърба в съпоставяне с предходния модел), 10 допълнителни милиметра в ширина и образно издължен силует за реализиране на перфектни пропорции на каросерията. Компактнитте габарити и цялостният външен дизайн са отличен декор, на който 18-цоловите колела изглеждат по-мощни и впечатляващи от когато и да било.

Mokka е и първият модел, който показва новото, емблематично за марката Opel оформление на предната част - Opel Vizor. Покриващият цялата предница на каросерията под ръба на предния похлупак Opel Vizor е повсеместен, грациозен стилистичен елемент, който акцентира хоризонтално част от типичните за немската марка характеристики като най-новото поколение матрични предни светлини IntelliLux LED® и типичния криловиден светлинен профил на дневните LED светлини, предоставяйки централната позиция на яркия акцент под формата на легендарния Opel Blitz. До края на това десетилетие, създаденият от екипа на основния дизайнер Марк Адамс Opel Vizor последователно ще се превърне в неразделна част от физиономията на всички модели на марката.

„ Самоувереност и непорочност – това са ценностите и качествата, които ще олицетворява бъдещият дизайн на марката Opel. Новата Mokka показва атлетични пропорции, съчетани с прецизно структурирани, плавни повърхности. Разработихме тази стилистична философия в цялостно сходство с типичните характеристики на немския дизайн, съчетавайки прогресивния, самоуверен стил в дизайна с обичайна чистота “, уточни вицепрезидентът дизайн на Opel Марк Адамс.

Тази философия намира своето продължение и в оформлението на вътрешното пространство, където основен акцент е новият Pure Panel – авангардното арматурно табло, което следва стилистичната тенденция, заложена от Opel Vizor. Два широкоформатни екрани с диагонал до 10 и 12 инча посрещат лидера и пътниците; централният екран е умишлено ориентиран към лидера, а вентилационните отвори са изведени на назад във времето, за да позволят по-ясен фокус и по-добра концентрация върху главната тематика. Pure Panel използва най-новите технологични решения и обезпечава на водача най-важната и основна информация, елиминирайки изцяло всички непотребни и дразнещи зрителните сетива детайли. Дизайнът на централната подпора също е впечатляващо изчистен - посредством на малкия бутон на електрическата спирачка за паркиране, както и на новия електронен скоростен лост, изчистеният дизайн на панела към този момент не се нарушава от нито един изпъкнал подробност, а всички контролни прибори и уреди за ръководство са елегантно и напълно интегрирани.

Водеща позиция в пазарния сегмент – светлинните технологии на Opel и високотехнологичните електронни системи за асистенция на лидера

Новото потомство на Mokka ще дебютира в B-сегмента с редица върхови технологични иновации, които до неотдавна се предлагаха само в първокласния авто клас. Марката Opel към този момент се утвърди като водач в технологиите на светлините и всички варианти на Mokka ще бъдат оборудвани серийно с LED светлини от последно поколение - от дневните светлини в типичната за Opel криловидна графика до предните фарове за мъгла. Ярък акцент в този сегмент от пазара е адаптивната матрична система на предните светлини IntelliLux LED® с общо 14 детайла. Подобно на системите, употребявани в Opel Insignia, Opel Astra и новия Opel Corsa, светлините IntelliLux LED® дават възможност за шофиране с постоянно включени дълги светлини. За да предотвратят заслепязането на останалите участници в придвижването, отделните светодиодни детайли могат да се изключват и надлежно още веднъж да се включват в границите на хилядни от секундата, „ изрязвайки “ зоната около насрещно движещите се транспортни средства или движещи се близо начело коли. Така заплахата от заслепяване се елиминира изцяло, а лидерът и пътниците в Mokka се радват на щедро осветено като на стадион пътно платно. Изборът на изцяло LED технология за задните светлини е дал възможност на дизайнерите да оформят много тесни, изтеглени светлини, подчертаващи чувството за точност и качество на осъществяването.

Изключително удобни – технологията на седалките на Opel и върховите решения за комуникационна съгласуваност

Отличните технологии в региона на седалките е измежду огромните преимущества, характерни за марката Opel. Предлагат се различни модели ергономични седалки с шест типа настройки и индивидуално регулиране. Могат да се поръчат както спортни тапицерии и облицовки от Alcantara, така и типичен от кожа – нещо изключително извънредно за модел от този пазарен сегмент. Удобствата в тази област се увенчават от седалката на водача с кожена обшивка с перфорирана повърхност и функционалности за отопление и масаж

Водачът и неговият сателит на предната седалка могат да слагат своите смартфони в разположеното на централната подпора поделение, в което съвместимите модели апарати могат да се зареждат безжично (на индуктивен принцип), а гуменото покритие предотвратява досадното плъзгане на устройствата. Новата гама от инфоразвлекателни системи осигурява перфектни информационна съгласуваност и забавления за лидера и пасажерите в новата Mokka. Предлагат се системите Multimedia Radio и Multimedia Navi със 7-инчов пъстър сензорен екран, както и върхиовата в гамата система Multimedia Navi Pro с 10-инчов цветен сензорен екран с висока разделителна способност. Екраните са изцяло интегрирани в новото арматурно табло Pure Panel на Opel и са идеално насочени към водача.

Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto мултимедийни системи включват интегриран гласов надзор на функционалностите, а в новото потомство на Mokka се предлага и услугата OpelConnect. Навигационната функция LIVE navigation с информация за пътнотранспортната конюнктура в реално време и директна връзка към службите за пътна помощ и незабавно повикване eCall правят пътуването още по-спокойно и прелестно за водача и пасажерите. В случай на задействане на въздушните възглавници или устройствата за притягане на предпазните колани при положение на случай, eCall се свързва автоматизирано с местната служба за незабавна помощ (PSAP - Public Safety Answering Point).

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР