​Всички учебни заведения отбелязаха с празнични церемонии началото на новата

...
​Всички учебни заведения отбелязаха с празнични церемонии началото на новата
Коментари Харесай

Училищата в Община Видин посрещнаха тържествено 15 септември   

​Всички образователни заведения означиха с празнични церемонии началото на новата образователна 2022/2023 година. Представители на общинското управление почетоха тържествения ден в доста от учебните заведения. Борислава Борисова, заместник-кмет „ Хуманитарни действия и обществена политика “ на Община Видин, бе посетител първо в СУ „ П.Р.Славейков “. Тя поздрави учителите и учениците с първия образователен ден: „ Скъпи възпитаници, бъдете здрави, щастливи, сполучливи и дано новата образователна година е изпълнена и с нови провокации и доста триумфи по пътя на познанието. Уважаеми учители, с дълбок реверанс към Вашата специалност Ви поисквам да сте здрави, изобретателни и отсега нататък с доста обич да водите видинските деца към науката и към бъдещето “. Борисова се обърна особено към първокласниците от двете паралелки в учебното заведение, като им пожела всеки ден дапрекрачват прага му с усмивка и с помощта на своите учители и родители да покоряватвърховете на знанието.

​Борислава Борисова сервира на шефа на СУ „ П.Р.Славейков ” Росица Димитрова поздравителен адрес от кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков, с благопожелание за здрава, сполучлива и благословена образователна година.

​По-късно заместник-кметът уважи тържеството и в ГПЧЕ „ Йордан Радичков “. Тази година училището отваря вратите си за новите попълнения – 72 осмокласници. И тук Борисова приветства учителския колектив и учениците и пожела на всички да бъдат невероятни, какъвто е девизът на гимназията.След това връчи приветствения адрес от кмета доктор Цветан Ценков на Боянка Никова, шеф на образователното заведение.

​Преди да удари първият учебен звънец, бе отслужен водосвет за здраве и триумф през новата образователна година. 

Гост на тържеството за 15 септември в най-старото видинско учебно заведение  – СУ „ Цар Симеон Велики “, беше Цветомира Илиева, заместник-кмет на Общината по финансово-стопанска активност, бюджет и икономическа политика. Тя сервира на шефа Ирена Гъркова букет и приветствен адрес. 

Заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова почете празника в Професионалната гимназия по туризъм „ Михалаки Георгиев “ и също връчи приветствен адрес от името на доктор Цветан Ценков на шефа Евлогия Манджукова.

​Председателят на Общински съвет – Видин Генади Велков се включи в празничното отбелязване на първия образователен ден в Основно учебно заведение „ Иван Вазов “.

​Началници на отдели и специалисти от Общинската администрация участваха на тържествата за 15 септември в СУ „ Св.св. Кирил и Методий “, ОУ „ Любен Каравелов “, ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ и ППМГ „ Екзарх Антим I “.

​Всички образователни заведения и детските градини на територията на Общината получиха приветствен адрес от видинския кмет доктор Цветан Ценков.

Около 300 са първокласниците, които потеглят на учебно заведение в Община Видин. За новатаучебна година са доставени безплатнипознавателни книжки освен на децата отзадължителната предучилищна възраст, само че и на тези от първа група на детските градини, както и безплатните учебници и учебни пособия заучениците от 1-7 клас. Учебната документи се употребява единствено в електронен вид със съответния софтуерен артикул. За втора поредна година Община Видин печели план по Националната програма на Министерство на образованието и науката „ Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение “. За всички детски градини са обезпечени електронни дневници, придружени с цялата административна документи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР