Звучи ли ви като идея, която се е родила в

...
Звучи ли ви като идея, която се е родила в
Коментари Харесай

Учен: Скоро ще разберем, че вселената е холограма и това ще промени всичко

Звучи ли ви като концепция, която се е родила в главите на няколко пияни младежи на музикален фестивал в 3 сутринта. Според Kostas Skenderis, водач на катедрата по Приложна математика и Теоретична Физика към Университета на Саутхямптън, обаче това в действителност е нещо реалистично.
Според него в недалечно бъдеще ще би трябвало да приемем тази концепция.
Холографската доктрина гласи, че всичко, което чуваме, виждаме и усещаме идва от плоска двуизмерна низина – както холографския стикер на банковата ни карта, споделя той пред Metro.

3D света, който изживяваме е „ кодиран “ в действителната 2D галактика, както гледаме 3D филм на 2D екран. Идеята звучи откачено, само че може да промени визиите за вселената, по този начин както квантовата механика го прави преди 100 години, изяснява Skenderis.

Концепцията може да докара до нови технологии, както теориите на Айнщайн доведоха до основаването на GPS. Може да ни помогне да отговорим и на безконечни въпроси като да вземем за пример „ Какво се е случило преди Големия гърмеж.

„ Преди 100 години квантовата механика и теорията на относителността трансформираха метода, по който виждаме физическата действителност. Идеята, че Вселената е холограма е сходно пренасяне на парадигмата. Предполага, че има по-дълбока конструкция във времето и пространството. “, споделя той.
Ученият не е самичък в тази концепция
В научни писания концепцията, че светът се намира в 2D обвивка се разисква от десетилетия. През 2017, той и екипът му преглеждат концепцията като проучват „ ехото “ от началото на вселената, което към момента се долавя – по този начин нареченият Космически Микровълнов Фон.



„ Там има информация за ранната Вселена, следствието от Големия гърмеж, което следим през днешния ден (посредством спътници част от стратегии като Planck на Европейската галактическа организация например). Доказателство, което можем да следим, за холографията идва от анализирането на структурата на тази радиация. Сравняваме я с холографски модели за предугаждане на ранната галактика. Има голямо подобие. “
Идеята, че това, което виждаме, не е действително идва от черните дупки, когато се проучват посредством правилата на квантовата механика, изяснява Skenderis
„ В някои обстановки те ясно се държат като двуизмерни обекти. Черните дупки са обекти със мощно гравитационно поле, от което даже светлината не може да излезе. “

 „ Връщайки се обратно във времето, има избран миг (Големият взрив), където теорията на относителността на Айнщайн стопира да работи. Тя има потребност да се размени от нещо по-завършено, което комбинира общата релативност с квантовата механика. Холографските модели вършат това.

Те ни разрешават да питаме (и да отговаряме) въпроси като: „ Имало ли е нещо преди Големия гърмеж, преди времето и пространството, които възприемаме през днешния ден, да съществуват? “, „ Какви са били законите на физиката преди този гърмеж? “. Тези въпроси стават научни и по тях може да се прави спор. “

Skenderis има вяра, че холографската доктрина може да ни донесе нови технологии. Никой не е могъл да планува приложенията на теорията за електромагнетизма, когато е дефинирана за пръв път. Преместваме се 150 години напред и виждаме, че не можем да си представим живота без електричество. Кой е съумял да планува, че теорията за гравитацията на Айнщайн ще се употребява в GPS технологията след 100 години?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР