Звезди дефилираха по червения килим на кинофестивала в Кан с

...
Звезди дефилираха по червения килим на кинофестивала в Кан с
Коментари Харесай

От Лом до червения килим в Кан! Звезди дефилират с рокли на наша дизайнерка на кинофестивала /снимки/

Звезди дефилираха по аления килим на кинофестивала в Кан с тоалети на момиче от Лом, научи BulNews
24-годишната Десислава Тошева има фешън къща Caviar Couture и прави тоалети висша мода. Това е първата българска фешън къща, която взе участие в влиятелното събитие. Първата кинозвезда, която потегля по пътеката на славата с български тоалет, е италианската актриса Леа Мурнар.
Историята, която Десислава Тошева споделя е като приказка за Пепеляшка.
Как тоалетите на Тошева се оказват на международното събитие? Агенцията, която прави асортимент на дизайнери за Шоуто на звездите, попада на постовете на Десислава в обществената мрежа Инстаграм. Свързват се с нея и се оказва, че са прегледали цялото ѝ творчество, както и уеб страницата, който си е направила сама.
„ Бяха доста учудени, че съм от България, тъй като съгласно тях равнището на дизайн, кройки, цялостното показване на марката ми е на международно равнище “, споделя разчувствана Десислава.
Получава покана да занесе 10 нейни тоалета, като последните да са изцяло непознати. Така златната ѝ рокля избира Леа Мурнар, като единствено за няколко дни я шият по нейните размери.
След блестящото събитие топсветовните списания за мода Vogue и L’officiel канят Десислава да създадат фотосесии с тоалетите ѝ.
Десислава е от Лом, родното място на татко ѝ - писателя Бисер Тошев. Тя приключва бизнес и маркетинг в университети във Англия. Момичето рисува и крои тоалети от дребна, а като дете пръстите ѝ постоянно са били в кръв от иглите на баба ѝ, с които шие. Тя не е приключила курсове за дизайн - учила се на хубостта от картините на огромни художници от сбирката на баща си, както и от атмосферата на остарялата им къща в Лом, която е в жанр виенски сецесион.
„ Питах я, шивачка ли ще станеш, откакто похарчи толкоз пари за учене, а тя мълчеше и следваше фантазиите си “, показа разчувстваният татко.
Деси има усет към модата, само че бързо открива дупка на българския пазар.
"Едните рокли бяха прекомерно невисок клас, ниско качество. Другите бяха извънредно скъпи, само че не бяха задоволително качествени, с цел да дават отговор на тези цени. Чудех се за какво няма златна среда ", споделя тя.
Затова се захваща и основава сама своята рокля. Прави още няколко дизайна и се възпламенява по концепцията да сътвори личен бранд - haute couture, висша мода, само че на цени, които да са търпими и за българите. Така се ражда Caviar Couture.
Още през цялото време се сблъсква с огромен проблем - няма уеб страница. А уеб-дизайнерите ѝ желаят голяма сума.
"Няма по какъв начин на 18 години да си позволиш толкоз огромна инвестиция. Тогава взех решение сама да се опитам да се науча. Направих си го сама ", спомня си младата жена.
Първите няколко дизайна и уеб сайтът са подготвени, първата реклама е пусната. На идващия ден има изненада.
"Събудих се с над 40 пропуснати позвънявания. Майки ми звъняха, с цел да запазят час за проба за дъщерите си. Въобще не чаках подобен интерес ", изяснява тя.
"Не просто рокля, а прекарване ", е мотото на стилната къща.
Тогава няма магазин, където да изложи роклите си, или където да предложения клиенти за проба. Започва трескаво да търси. За неин шанс на първото място, което посещава, се съгласяват да ѝ отделят пространство.
"Имахме към този момент клиенти от цяла България. След първата година осъзнах, че би трябвало да отворя моя фешън къща, че мога да разгадавам на този интерес. Тогава имах единствено 7-8 модела ", добавя Десислава.
След това обаче идва и второто предизвикателство - по какъв начин да комбинира обучение и работа.
На Десислава ѝ следва да постъпи в университет, като обратно на предстоящото висшето ѝ обучение не е фешън дизайн. Това ѝ идва от вътрешната страна. Вместо да губи скъпо време, взима най-прагматичното решение - да учи бизнес мениджмънт във Англия. След като сполучливо става бакалавър съумява да продължи с магистратура в Сейнт Андрюс. Макар по-малко прочут отвън Острова, това е университетът, който се съревновава с Оксфорд и Кеймбридж всяка година за първите 3 места във всяка компетентност.
"Там учих маркетинг и стопанска система. Идеята беше да схвана по какъв начин се гради бизнес, и да приложа наученото в моя ", споделя тя.
Италианският ELLE към този момент разгласява една от роклите на Десислава, носена от хърватския модел Леа Морнар.
"Следващите 2 седмици ми престоят две изявления в най-големите фешън списания в света - Vogue и L'Officiel ", гордее се справедливо дизайнерката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР