Звездата трябвало да играе принца от “Лебедово езероПарижката опера прекрати

...
Звездата трябвало да играе принца от “Лебедово езероПарижката опера прекрати
Коментари Харесай

Сергей Полунин изгонен от Парижката опера

Звездата трябвало да играе принца от “Лебедово езеро ”


Парижката опера приключи контракта на една от най-големите модерни балетни звезди Сергей Полунин. Причината са неетични мнения на балетиста в инстаграм. Само с няколко фрази и една фотография 29-годишният украинец съумя да засегне гейовете, еманципантките, наднормените хора и сънародниците си.
 21-1-1  21-1-2  21-1-3
Сергей Полунин трябваше да взе участие във версия на „Лебедово езеро“ от Чайковски, в която основният воин – принц Зигфрид – е гей. Той обаче се изцепи в инстаграм, че гейовете танцьори заслужават пердах, както и хората с наднормено тегло. „Танцьорите да вземат да се стегнат, написа той. – Мъжът би трябвало да си е мъж и дамата – жена. Затова и са ви дадени тези топки. Днешните дами се пробват да изземат ролята на мъжа, тъй като не ги е*ете, излагате се.“

За балетистите хомосексуалисти написа, че „всички те имат потребност от един прекрасен бой… Мъжът е вълк, лъв. Мъжът е главата на фамилията.“

Според него всеки, който забележи пълен човек на улицата, би трябвало да го шамароса. „Това ще им помогне да се осъзнаят и да вземат да отслабнат. Никакво почитание към лентяите!“

След тези изявления артистичният шеф на Балета на Парижката опера написа в послание към сътрудниците си, че Полунин е надарен балетист, само че обществените му изявленията не дават отговор на полезностите на тяхната институция, по тази причина би трябвало да бъде освободен от уговорката.

Полунин е роден в Украйна, само че е ученик на Лондонския кралски балет. Той постъпва там на 13 година и едвам 20-годишен става най-младият министър председател балетист на компанията. Възлагат му се големи очаквания. Сравняват го с Рудолф Нуреев и Михаил Баришников. На 22 година скандализира света, като напуща балета, тъй като бил „все едно и също“ и желал да опита и нещо друго – да вземем за пример, да се опитва в киното. След няколко не изключително блестящи проби, измежду които изпъква документалният филм за него „Танцьор“ (Dancer), става фотомодел.

През 2017 година на балетиста е обещано сръбско поданство за заслуги към културата на Сърбия. През предходната година получи и съветско поданство и си татуира Владимир Путин на гърдите. През ноември в обществените мрежи написа: „Благодаря на Владимир Путин за това, че пази положителното. Респект. Не е елементарно да бъдеш мощен и да избереш пътя на светлината. Любовта е светлина, тя е най-голямата мощ.“ Това скандализира украинските му почитатели. Полунин е почитател и на Доналд Тръмп.

Сергей Полунин стана знаменит с видеоклипа по песента на ирландския реализатор Андрю Хозиър „Заведи ме на църква“ (Take me to Church), в който балетистът танцува самичък в голям празен хамбар. Модерният танц на Полунин, целият в татуировки и единствено по чеп в физически цвят, е гледан в Ютюб он към 30 млн. души. Песента жигосва католическата черква за позицията й във връзка с хомосексуалистите.

„Лошото момче на балета“ нееднократно се е изказвал за това, че „живее на бързи обороти“. За него се носи упорита мълва, че има проблеми с алкохола и с кокаина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР