Звездата редува Холивудски хитове с европейско киноНе съм от онези

...
Звездата редува Холивудски хитове с европейско киноНе съм от онези
Коментари Харесай

Алисия Викандер: Нямам проблеми със секс сцените

Звездата редува Холивудски шлагери с европейско кино


Не съм от тези изпълнителки, които странят от екранната голота. Може би тъй като съм европейка и съм израснала с европейското кино, които постоянно е било полово разкрепостено


Да се фотографирам в подобен екшън – и то по именита игра – беше като реализиране на детски мечти. Върнах се в детството, когато търчахме измежду открити пространства, представяхме си, че сме в заплаха и всичко можеше да се трансформира в премеждие

 s3_1  s1_1  Foto: Markus Nass / nassfoto.de  s1_5  s1_6  s1_7  s1_alicia
Алисия Викандер е една от най-интересните и атрактивни млади актриси. Грациозната дама е още един скъп артистичен експорт от Швеция за англоезичния свят. Тя не е стереотипна руса секс бомба от Стокхолм. Нейното плътно и поетично грациозно тяло е завършено с години на балетна процедура в Гьотеборг и Ню Йорк, тя има професионалната нравственос на театрално украшение, което с изящните си придвижвания зарежда атмосферата с еротично електричество. Елегантният и класен профил на Алисия я прави прелестен избор за европейски костюмни драми – „ Ана Каренина “, „ Кралска спекулация “, „ Момичето от Дания “, „ Треска за лалета “ и други Алисия обаче няма желание да застива в жанра на костюмните драми. Тя споделя, че обича да излиза от удобната си зона. Ярка илюстрация на това бе ролята и в очарователно тревожния и ужасно секси научно-фантастичен трилър „ Ex Machina: Бог от машината “ на Алекс Гарланд – в този филм Викандер изигра ролята на хуманоиден робот с изкуствен интелект и чудноват, футуристично-маниакален физически образ. Богатият актьорски гений на Викандер се разпростра в този персонаж с комбинацията от момичешка непорочност, интелектуално предимство, студено лукавство и сексапил от бъдещето. Друг опит за нея беше ролята на иконичната екшън лейди Лара Крофт в нова екранна версия на „ Tomb Raider “. Наскоро филмът мина и през българските кина, а почитателите се убедиха в изключителната физическа форма на Викандер.


– Алисия, за какво решихте да приемете ролята на Лара Крофт?
– Исках ново предизвикателство. Нещо, което да ми даде опция да си умря от по- сериозните, трагични, прочувствено и психически натоварени функции, само че в това време да ме провокира по различен метод. В случая – физически. Тази роля беше изключително изискваща във физическо отношение. Чист екшън, за който трябваше да упражнявам като луда. И си струваше. Наистина е занимателно, като се изключи че е мъчно. Да се фотографирам в подобен екшън – и то по именита игра – беше като реализиране на детски мечти. Върнах се в детството, когато търчахме измежду открити пространства, представяхме си, че сме в заплаха и всичко можеше да се трансформира в премеждие. Доволна съм от този собствен избор.

– Как бихте описали новия филм за Крофт?
– Това е история за завръщане към корените, Лара би трябвало да открие дали татко й е жив. Сюжетът въпреки всичко е и много прочувствен и мисля, че това също е една от аргументите да се заинтригувам от ролята. За мое благополучие попаднах на точния екип, с доста добър режисьор – беше суперзабавно да работим по eдин нов „ Tomb Raider ”! Не съм правила сходен филм до момента, само че на всички в екипа доста ни се искаше да запазим концепцията за „ рестартиране ” на поредицата и се веселя, че взехме решение да й дадем нов късмет.

– Преди това Ви гледахме в костюмната драма „ Треска за лалета ”, в който имаше доста горещи подиуми, заредени с еротизъм. За разлика от други млади звезди Вие наподобява нямате проблем с екранната половост?
– Да, несъмнено се усещам удобно в сходна среда. Нямам никакви проблеми със секс сцените. Смятам, че те са извънредно значими и в случай че бъдат замислени точно, изиграни качествено и снимани красиво – могат да предадат цялата хубост на кино изкуството на публиката. Не съм от тези изпълнителки, които странят от екранната голота. Може би тъй като съм европейка и съм израснала с европейското кино, които постоянно е било полово разкрепостено спрямо по- пуританските кино обичаи на Холивуд. Преди години доста млади американски фенове даже са ходели на шведски, италиански и френски филми най- към този момент тъй като са се надявали, че ще видят гола сцена – такава е била репутацията на европейското кино. И в това няма нищо неприятно.

– Каква е историята на „ Треска за лалета ”?
– Филмът е основан по едноименния разказ на Дебора Могак, приспособен за екран от огромния Том Стопард. Историята ни води в Амстердам през XVII век по време на фамозната „ фикс идея по лалетата ”, което е и първият регистриран стопански балон в историята. Аз играя ролята на млада жена на име София (Алисия Викандер), която се влюбва в художника Ян (Дейн Дехаан), нает от богатия и много по- възрастен от нея брачен партньор Корнилиъс (Кристоф Валц), с цел да нарисува общия им портрет. София и Ян се впускат в рискова любовна случка. Режисьор на кино лентата е Джъстин Чадуик, който снима прелестната биографична драма Mandela: Long Walk to Freedom.

– Като приказваме за европейско кино и еротика, неотдавна се снимахте с постоянно провокативната Ева Грийн в „ Еуфория ”. Разкажете малко повече за този филм?
– Страшно се гордея с присъединяване си в този филм и с всички забъркани в неговото основаване. Ева е просто чудесна – нежна, смела и секси. Действието на „ Eуфория ” се развива в близко бъдеще и се концентрира върху две отчуждени и разнообразни по темперамент сестри. Аз играя ролята на екстровертната фотографка Инес, а Ева се превъплъщава в интровертната Емили (Грийн). Двете подхващат пътешестване до „ най- красивото място на този свят ” – имение в горите на европейска провинция, където връзките им ще бъдат тествани до лимит.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР