Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов се завърна

...
Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов се завърна
Коментари Харесай

Соколов: Очаквам ползотворно лято, вече сме били Бразилия във Варна

Звездата на националния тим по волейбол Цветан Соколов се завърна в България след извънредно сполучливия сезон с клубния си тим " Кучине Лубе " (Чивитанова). 29-годишният диагонал стана първенец на Италия и завоюва Шампионската лига, като бе с главен принос за успехите в решаващите мачове - надлежно с 3:2 гейма над " Сър Сейфти Конад " (Перуджа) в петия дуел от финала на Апенините и с 3:1 над съветския " Зенит " (Казан) в суперфинала за европейската купа в Берлин.

" Може би това е най-силната ми година. Много сме радостни и щастливи, че в действителност за една седмица трудът, който влагахме, ни се изплати. Обрахме плодовете на нашия труд ", показа Соколов. Относно информацията, че ще напусне " Лубе " и от идващия сезон ще премине в " Зенит ", Цецо съобщи: " Все още няма никаква публична информация във връзка бъдещия ми тим. Предпочитам да не разясня. Нека първо нещата се случат публично и тогава ще разясня дали отивам и дали не отивам. "

Националът ще пропусне първата част от подготовката на А отбора и няма да играе в първите шампионати от Лигата на нациите. Той обаче сигурно ще е разполагаем на селекционера Силвано Пранди за олимпийската подготовка, на която България е хазаин във Варна (9-11 август). Съперници на " трикольорите " за една квота за игрите в Токио `20 ще бъдат отборите на Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

" Сега отпътувам малко на отмора. Ще имам 20 дни почивка, само че би трябвало да се приготвям самостоятелно. Първите 10 дни ще се отдам на релакс със фамилията - разкри Соколов. - Работил съм със Силвано Пранди. Той е индивидът, който ми даде подтик да играя в националния тим. Той ми гласоподава доверие. За мен е едно наслаждение да работя с него, тъй като знам какъв експерт и експерт е. Продължава да го потвърждава и сега. Очаквам едно доста ползотворно лято. Бразилия е олимпийски първенец, само че в последните години във Варна ги побеждаваме. Надявам се повече да си имаме вяра, само че нека това не ни изиграе неприятна смешка. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР