Звездата на Дарик радио Михаил Дюзев е новото лице на

Звездата на Дарик радио Михаил Дюзев е новото лице на ...

Михаил Дюзев яде живи охлюви и слабее с бокс.

Звездата на „Дарик радио” Михаил Дюзев е новото лице на Нова телевизия. 45-годишният радио журналист ще влезе в ролята на водещ на новата рубрика на сутрешния блок „Събуди се”– „Вкусът на историите”. В нея няма да се дискутират тежки теми, но умишлено ще се провокира сблъсък на мнения по наболели теми, научи HotArena.

Дюзев е родом от Костинброд и е учил в местната гимназия СОУ „Петър Берон. „Дядо ми беше хлебар. Израстнал съм в пекарната. И до ден днешен, когато ми замирише на дъхав, току-що изпечен хляб, в мен се отключват всички детски спомени. Стоял съм с часове при него и съм гледал как меси”, връща се назад в спомените си журналистът. Дюзев започнал работа в кабелна телевизия „Демо”, но след като завършил културология в Софийския университет през 2000 г., се преместил в Канал 3, тогава под ръководството на Сашо Диков. Явил се на конкурс за водещи в „Дарик радио” и бил назначен за водещ на новините. От 2008 г. е водещ на „Дарик Кафе” – сутрешният блок на „Дарик Радио”. Дюзев го води заедно с колегата си  Иво Райчев, който е спортен журналист.

От младежките си години Дюзев страдал от язва на дванадесетопръстника. Журналистът много внимавал с какво се храни, защото бил чревоугодник. Избягвал люто, газирано и пържена храна, но понякога прекалявал и язвата му се обаждала. Щом установил, че страда от язва, негов приятел му предложил да се излекува, поглъщайки живи охлюви. „Твърдеше, че се е излекувал по този начин. Вземал и ги гълтал, а язвата му се калцирала”, разказва Дюзев. Той се поинтересувал за лечебните свойства на слузта на охлюва и решил да опита. Усещането обаче било толкова ужасно, че бързо се отказал. Освен че е фен на нетрадиционните методи за лечение, Михаил симпатизирал и на официалната медицина. Изпитано средство за кашлица, до което често прибягвал, било ракия с мед и орехи. „Нещо, в което има мед, няма как да е вредно”, философства журналистът.

Дюзев е интервюирал много звезди в живота си, но за най-популярен определя Бен Крос, който през август почина на 72 г. от рак на белите дробове. С популярният британски актьор дори били близки приятели. Най-силно впечатление му направил ирландската филмова звезда Гейбриъл Бърн.

С неговата дългогодишна спътница в живота Ани се запознали на морето. „Иска ми се да кажа, че беше любов от пръв поглед, но всъщност трябваше да поотлежи. За сметка на това, сме заедно вече повече от 10 години. Да намериш сродната си душа е същевременно и най-трудното, и най-лесното нещо на света”, категоричен е Дюзев. Преди време Ани била сред първите сценаристи на „Ку-ку".  Днес половинката му се занимавала с търговия, а двамата нямали намерение да декларират с подписи любовта си.

Освен на киното, Михаил е фен и на спорта и най-вече на футбола. От няколко години тренирал бокс е категоричен, че освен млатене, този спорт изисква и много мислене. Неслучайно в миналия век, в английската образователна система, са били задължителни часовете по бокс. И за поддържане на форма бил чудесен избор. С него за една година, при тренировки само по два пъти седмично, Дюзев успял да свали 10 килограма.

В музикалния бранш се шегуват, че ММА бойците са „новите футболисти”, тъй като младите и сексапилни певици вече ги предпочитат за гаджета. Наперената варненка Гери-Никол също се залюби с такъв – вече година тя излиза с популярния спортист Дани Илиев, който в момента се изявява на боксовия ринг. Напоследък се заговори, че двамата са разделени заради многобройни изневери от негова страна, но Яката дупара отрича слуховете. Илиев е първото й по-сериозно гадже и тя явно няма намерение лесно да се отказаже от него.

Източник: hotarena.net