Звездата на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов бе избран от спортните

...
Звездата на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов бе избран от спортните
Коментари Харесай

Избраха Ивелин Попов за футболист №1 на Пловдив

Звездата на „ Ботев ” (Пловдив) Ивелин Попов бе определен от спортните публицисти за „ Футболист на годината “ на Пловдив за 2023 година. Това стана в обичайна анкета на осведомителна организация „ Темпо Нюз “ и електронното онлайн издание TempoNews.
Прочетете още
За разлика от предходната година, този път спечелилият завоюва безапелационно наградата, с огромна преднина в класацията. В борбата за първото място Попов събра 133 точки, с цели с 82 точки повече от вратаря на „ Локомотив “ (Пловдив) Динко Хоркаш, който остана втори с 51 точки.

Третото място с 35 точки заслужи досегашната звезда на „ Локомотив “ (Пловдив) Джовани Бриани, като бразилската перла изпревари с със 7 точки екснападателя на " Ботев " (Пловдив) Антоан Бароан, събрал 28 точки.

На петото място с 16 точки се подреди капитанът на „ Локомотив “ (Пловдив) и троент победител в анкетата - Димитър Илиев.
Шести с 14 точки остана направилият мощен сезон вратар на " Ботев " Хидайет Ханкич, а след него с по 11 точки се подредиха съотборниците му Атанас Чернев и Самуел Акере.

Девети с 6 точки е някогашният таран на „ Локомотив “ (Пловдив) Георги Минчев.
Любопитното е, че място в анкетата откриха голмайсторите на “Марица ” и " Спартак " Веселин Марчев и Георги Лазаров, Християн Петров от ЦСКА-София, Евандро, Петър Андреев, Серкан Юсеин, Кристиян Колев и Ангел Лясков.

Общо 51 спортни публицисти от 35 медии гласоподаваха тази година в седмото следващо издание на анкетата „ Футболист №1 на Пловдив “, като те персонално дадоха своя избор за призьорите.

В номинациите на спортните публицисти Ивелин Попов бе подложен от 38-ма “пишещи братя ” на първото място, а от 7 на второто.
Хоркаш пък бе избран за №1 от 10 публицисти, а в 9 бланки той бе класиран втори.

Нека напомним, че спечелилият Ивелин Попов е ставал 3 пъти футболист №1 на България - за 2015, 2016 и 2017 година. През това време - до 2019 година, 36-годишният атакуващ халф бе капитан на националния тим на България.

Ето още малко от визитката му: Попето, както го назовават във футболните среди, е роден на 26 октомври 1987 година в София, младеж е на " Септември " и " Левски ". Настоящият капитан и водач на „ Ботев “ е играл с добър триумф в турския " Газиантепспор ", както и в съветските елитни клубове " Кубан " (Краснодар), " Рубин " (Казан), " Ростов " и " Спартак " (Москва) и ФК " Сочи ".

В анкетата имаха право да вземат участие всички публицисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и репортери или кореспонденти на Пловдив за националните медии, като изискването бе те сега да са настоящи публицисти.
На базата на предложенията и мненията на публицистите бе направена правилна ранглиста и оповестена призовата тройка, съгласно вота на участвалите публицисти.

Анкетата за установяване на футболист №1 на Пловдив се организира за 7-ма поредна година.

В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на 2 пъти завоюва наградата – през 2017 и 2018 година, а Димитър Илиев – 3 пъти подред - през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.

През 2022-ра година победител в обичайна ранглиста пък стана някогашният нападател на „ Локомотив “ (Пловдив) и сегашен състезател на ЦСКА 1848 - Бирсент Карагерен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР