Звездата на американските ски Микаела Шифрин не успя да изравни

...
Звездата на американските ски Микаела Шифрин не успя да изравни
Коментари Харесай

Шифрин отложи изравняването на рекорда на Вон - Зимни

Звездата на американските ски Микаела Шифрин не съумя да изравни върха на Линдзи Вон по победи за Световната купа, откакто приключи на шесто място в гигантския слалом в словенския зимен център Кранска Гора. Победителка стана Валери Грение, която записа първи триумф в кариерата си. Тя е първата канадка от 49 години насам, която печели победа в тази дисциплинираност.

Шифрин, която победи в последните пет старта от Световната купа (включително два великански слалома), изоставаше на пето място след първия манш в Кранска гора и не съумя да промени нещата във втория. Следващите й шансове за равнене на достижението на американската й сънародничка Вон са в гигантския слалом в Кранска Гора в неделя и в нощния слалом във вторник във Флахау (Австрия).

" Всяко съревнование, в което карам, имам шанса да изравня върха. Това ще се случи един ден ", сподели Шифрин.

Грение завоюва първи подиум и първа победа победа, откакто беше най-бърза с 1:55.01 минута - 57.05 секунди в първия манш и 57.96 секунди във втория. Така тя постави завършек на дългата канадска суша в дисциплината. Последният триумф датира отпреди 49 години и един ден, когато Кейти Крайнер завоюва на 6 януари 1974 година в Германия, съгласно статистиката на ФИС.

Лидерката в дисциплината Марта Басино изостана с 37 стотни от секундата на второто място, с цел да резервира поредицата си за постигане на подиума във всеки великански слалом този сезон. Световната шампионка от 2019 година Петра Вълхова от Словакия остана трета с пасив от 40 стотни.

Шифрин раздели шестото място с Корали Фрас Сомбе от Франция, изоставайки на 1.33 секунди.

Микаела Шифрин води в генералното класиране за Световната купа с 1015 точки, пред Петра Влъхова (Словакия) с 646 точки и Уенди Холденер (Швейцария) с 511.

В подреждането за дребния бистър глобус в дисциплината италианката Марта Басино резервира водачеството си с 380 точки, пред Шифрин с 300 и Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 297 точки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР