Зрители на БТВ сигнализираха за ограничаване на достъпа до плажа

...
Зрители на БТВ сигнализираха за ограничаване на достъпа до плажа
Коментари Харесай

Нов сигнал за ограничен достъп до плаж в близост до Черноморец

Зрители на БТВ алармираха за ограничение на достъпа до плажа „ Черноморец-юг ", прочут като „ Тополите ". Той се намира сред вилна зона Червенка, гр. Черноморец и къмпинг Градина. Според тях, единственият път, по който може да се стигне с автомобил до плажа, е затворен с преграда, на която събира такса от 4 лева, с цел да се премине. Таксата се събира от години и туристите са привикнали да я заплащат. Дори бариерата към този момент я няма, само че колите стопират и си заплащат. Причина за таксата е, че земята е частна - има табели, че пешеходният достъп не е стеснен, само че се заплаща за прекосяване на автомобил. Хората си мислят, че това е част от плажната концесия, само че се оказа, че няма общо. Проверка направиха от НАП-Бургас.

Няма нарушавания за този обект. Фискалното устройство е съобразено с последните условия, издават се касови бонове. При инспекцията се откри, че моментният оборот дава отговор на броя на паркираните коли, сподели Христо Узунов от приходната организация.

Инспекторът на Национална агенция за приходите добави, че сходни инспекции има по цялото Южно Черноморие. За първата седмица на юли са инспектирани 650 обекта. Установяваме наклонност - три пъти повече инспекции, три пъти по-малко нарушавания, уточни данъчният и добави, че не са получавали сигнали за спонтанния паркинг.

Министерството на туризма управлява концесионерите на морските плажове дали се грижат вярно за него. За нас е значимо до морския плаж да има обезпечен пешеходен достъп. За нас няма проблем. Кой събира такси за коли и за какво, ние не отговаряме, тъй като е надалеч от границите на морския плаж, съобщи Николай Вълчев от Министерство на туризма

Снимка Фейсбук
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР