Зрението е и от съществено значение при активните спортисти. Дори

...
Зрението е и от съществено значение при активните спортисти. Дори
Коментари Харесай

Лазерната корекция на зрението при спортисти - достъпно удобство

Зрението е и от значително значение при дейните спортисти. Дори и с извънредно комфортни очила или лещи, проблемите с очите въздействат върху професионалното показване. В наши дни спортистите все по-често се подлагат на лазерна промяна на зрението, която им разрешава да спрат потреблението на скъпоструващи контактни лещи и очила.
Сред тях са даже именити спортисти като Тайгър Уудс и ЛеБрон Джеймс. И двамата са минали сполучливо лазерна промяна на зрението си. След операцията, спортистите усъвършенстват професионалните си резултати, сочат статистики, представени от новинарски уеб сайтове.

Използването на контактни лещи и очила усъвършенства зрението, само че затруднява някои други негови аспекти и повлиява отрицателно по време на спортната игра. Например, очилата не могат да поправят периферното зрение. Контактните лещи могат да изсъхнат по време на спорт и да причинят дискомфорт, болежка и замъгляване на зрението на носещия ги. Лазерната промяна е ефикасен способ за възобновяване на зрението за всеки човек, който се занимава със спорт. Независимо дали е състезаващ се състезател, персонален треньор или играе за персонално наслаждение дружно с децата си.

Иновативната технология на ексимерния лазер в очна клиника ДЕН прави допустимо осъществяването и на така наречен SmartSurfACE лазерна промяна, която разрешава операцията да се извърши без болежка и в границите на минути. А резултатът - да е " забележим " за пациента още сега на приключването й.



" Тази нова технология за поправяне на диоптрите е извънредно подобаваща за спортисти, тъй като възобновяване е доста бързо. До седмица множеството пациенти се връщат към естествен режим на спортуване. ", изяснява доктор Иво Боршуков от очна клиника ДЕН , който е освен потвърдил се офталмолог, само че и деен алпинист, пътувал из Алпите и Хималайте.

" Колебанията и несигурността към лазерната промяна от дълго време са в предишното, защото технологиите и напредъкът са трансформирали интервенцията в рутинна и сигурна процедура с отлични и трайни резултати. Цените също са към този момент повече от налични за всички. ", декларира доктор Боршуков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР