Зравният министър Христо Хинков отговори на финансовия Асен Василев, който

...
Зравният министър Христо Хинков отговори на финансовия Асен Василев, който
Коментари Харесай

Проф. Хинков отговори на Асен Василев: Не правя циркове , а си върша работата

Зравният министър Христо Хинков отговори на финансовия Асен Василев, който го упрекна, че прави циркове с уволнението на шефа на Пирогов.

Не върша циркове, а си правя работата. Взех това решение, с цел да не ме обвинят в безтопанственост, а не с цел да объркам нечии политически сметки, съобщи по бТВ проф. Хинков.

Запитан от Мария Цънцарова чии сметки обърква, той си послужи с метафора.

Представяте си един ортодонт, който би трябвало да се оправи с няколко зъба, които са в друго положение. Стига до първия, стартира да работи в него, стига до разкрит нерв и целият пациент подскача. Това се случва сега. Представете си, че има още най-малко пет такива зъба, които би трябвало да се да се лекуват, отговори Хинков.

Защо шефа на Пирогов е оголения нерв за ГЕРБ и Движение за права и свободи, зададе нов въпрос Цънцарова.

Директорът на Пирогов не е единствено този проблем, който демонстрира, че Пирогов не е инцидентно място и че фактически там явно се преплитат ползи, стартира да изяснява Хинков, само че бе пресечен от Златимир Йочев.

Какви са тези ползи – политически, стопански или финансови, попита водещият на „ Тази заран “.

Трудно ми е да кажа. Аз съм бил 10 години в Пирогов, аз съм остарял пироговец и мога да ви кажа, че Пирогов през другите форми на ръководство, още преди 89-а година си припомням това, тъй като тогава съм работил тогава в Пирогов, си беше една сериозна стратегическа болница. Постепенно обаче през годините, изключително последните 10-15 години, Пирогов западна доста като болница, сподели Хинков.

Съжалявам да го кажа, само че доста лекари напуснаха, и тази болница, която има стратегическо значение, би трябвало да бъде подкрепена. Тя е извънредно значима за България. Не би трябвало да се позволява да напущат екипи, да напущат лекари. Това бе последната капка, която ме накара да взема решението да сменя управлението на болничното заведение, съобщи още проф. Христо Хинков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР