Зоопаркът във Варна е имал около 90 000 посетители през

...
Зоопаркът във Варна е имал около 90 000 посетители през
Коментари Харесай

Около 90 хил. посетители е имал варненският зоопарк през лятото

Зоопаркът във Варна е имал към 90 000 гости през месеците юни, юли, август и септември. Това оповестиха от общинското дружество.

От там показаха, че половината от гостите на зоокъта са били чужденци, както и че с всяка година посетителският интерес се усилва.

" Все повече варненци ни посещават особено за 1 юни, когато в границите на няколко часа предлагаме на децата занимателни игри, песни, танци и награди ", споделиха от зоопарка.

Към момента сдружението приготвя нужната документи за идния ремонт. В края на август шефът на зоокъта Иванка Стоянова показа за Moreto.net, че провеждането на процедури за публични поръчки бавят старта на строителството. Най-вероятно същинската работа ще стартира следващата година.

Проектът за ремонт планува възобновяване на бранш " хищници " и " маймуни ", както и на входната зона; създаване на павилион за продажба на сувенири и нова зона за отдих с детска площадка.

Средствата са обезпечени посредством заем от Регионалния фонд за градско развиване " (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA на стойност 1,2 млн. лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР