Зодията определя не само чертите на характера, но и начина

...
Зодията определя не само чертите на характера, но и начина
Коментари Харесай

Стройност според зодията

Зодията дефинира освен чертите на характера, само че и метода на хранене и особеностите на фигурата. Импулсивният Овен, Ракът, който не може без сладко, и сдържаният Козирог имат потребност от друга тактика, с цел да са във форма.

Овенът е фен на пикантните подправки, те подтикват апетита му. Той е нервозен и постоянно хапва нещо, единствено с цел да се усеща надалеч от проблемите си. Овенът би трябвало да яде огромни порции нискокалорична храна, с цел да се самозалъгва, че поема големи количества. Плодове, риба, немазно месо и млечни артикули са подобаващи за Овена. Трябва да натъртва и на коремните преси.

Телецът обожава земните удоволствия като храната и напитките. Той се храни постепенно и щедро. Трудно пази диета. За него е уместно разделното хранене. Ограничете мазното месо и предпочитайте дребните порции пред огромните. Започнете да спортувате или най-малко ходете пешком.

Близнаците обичат разнообразието. Те не харесват дългите фамилни обеди и обичайна домашна храна. Близнаците не би трябвало да прекаляват с визитите си в заведения за бързо хранене. Хранете се шест пъти на ден на малко порции вместо три пъти. Това форсира обмяната на веществата.

 Стройност съгласно зодията

Ракът обожава всичко, което е обичал да хапва в детството си. Той не може без сладко – в това отношение е постоянно дете. Между обособените хранения постоянно хапва по нещо. Нискомаслените млечни артикули и въздържането от мазно и пържено е потребно за Рака. Плувайте и правете акваеробика, с цел да стегнете мускулатурата на корема.

За Лъва храненето е същинско наслаждение за окото и възприятията. Той цени висококачествените артикули и красиво приготвената храна. Лъвът яде бързо и нервно, тъй като доста работи и е под стрес. Добре е да наблегнете на белтъчините и да намалите мазнините. Научете се да се храните постепенно. Освен с деен спорт, занимавайте се с релаксиращи извършения – да вземем за пример йога.

Девата е перфекционист по природа. Но е предразположена към колит и гастрит. Постоянно живеейки измежду страховете си, Девата се пробва да ги прогони, като се тъпче с храна. Важното е да се храни на драго сърце и на маса, а не на крайник. Намалете суровите храни, защото за вас е уместно да консумирате термично обработени артикули – да вземем за пример зеленчуци на пара. Танци, пукотевица с лък и фехтовка поддържат формата на Девата.

Везните постоянно търсят хармонията даже и в яденето. Те обичат невероятните усети, пикантната храна, а тъкмо това е нездравословно за организма им, чието едва място са бъбреците. Хранете се едновременно и не пропускайте нито едно хранене. В противоположен случай, обезпокоен от апетит, организмът ви ще натрупа ресурси. Вегетарианството не е за вас, вие би трябвало да се зареждате с месо и млечни артикули.

Страстният Скорпион обича крайностите. Не е податлив към напълняване, само че неправилното хранене може да му аргументи остатъци от мазнини. Редовно консумирайте плодове и зеленчуци, пийте зелен чай, с цел да неутрализирате действието на мазното месо, тестените и сладките произведения. Намалете алкохола и избягвайте мазно и пържено.

Стрелецът цени храната високо. Той обича да яде, без да има искания към храненето. Стрелецът не може без месо, колбас, пица, макарони и торти и по тази причина мъчно резервира стройния си контур. Ограниченията за него са като инквизиция. Стрелецът би трябвало да се храни четири пъти на ден едновременно, с цел да не усеща апетит. Закусвайте добре, като отдавате дължимото на бавноусвояемите въглехидрати като ориз, макарони, зърнени храни.

Козирогът не обича разнообразието и може дни наред да яде едно и също ядене. Когато забележи, че е наддал доста, Козирогът се изтощава с диети. Слабото му място са костите, по тази причина неналичието на калций е решаваща. Хранете се с ястия, които не се подготвят с лой, а на пара. Веднъж седмично следете тежестта си и хапвайте повече плодове. Редовно се разхождайте измежду природата.

Водолеят не обича рутината. Затова не може да се храни три пъти дневно. Красотата на трапезата възбужда апетита му. Той постоянно преяжда и това се отразява на фигурата му. Хапвайте екзотични плодове, соя, кълнове, биопродукти. Не пропускайте вечерята, с цел да не се събуждате през нощта с желание да атакувате хладилника. Запишете се на танци и постоянно посещавайте фитнес залата.

Рибите гълтам страстите като сюнгер, по тази причина за тях храната е източник на мемоари. Когато Рибите не са спокойни, те могат да живеят съвсем без храна или да се тъпчат, без да спрат. Те постоянно страдат от целулит. Намалете солта, мазното, сладкото и пърженото, наблягайте на пресните плодове и зеленчуци. Ако поради прочувственото си положение ръката ви сама се протяга към парчето торта, изпийте две чаши вода, изяжте един плод и излезте на разходка. Водните спортове са идеални за Рибите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР