Знанието е всичко. Интернет отключи реката от знания и позволи

...
Знанието е всичко. Интернет отключи реката от знания и позволи
Коментари Харесай

Човекът, който успя да измами „Стани богат“

Знанието е всичко. Интернет отключи реката от познания и разреши на света да открива нови хоризонти, да опознава света и да се образува като по-завършено и интелигентно създание. Изборът на мнозина беше пренасочен към виртуалното отглеждане на животни и фермерството, само че пък други заложиха на информацията и с помощта на нея съумяват да реализират доста. Обичате да помните обстоятелства, датите не са проблем, любознанието е повода да знаете отговорите на някои от най-абсурдните отговори, тогава би трябвало да отидете в „ Стани богат “ и да спечелите премия. Понякога и ориста може да помогне, предлагайки единствено въпросите, на които имате отговори. Макар и предаването да не просъществува задоволително дълго в родния ефир, несъмнено имаше своите щастливи мигове. Зрителят получаваше един час познания и обстоятелства, а играчът опцията да завоюва пари.

По една или друга причина, предаването е известно с някоя друга машинация. Дори в България се оказа, че единственият победител е съумял да измами системата за 100 000 лв..

Проблемът на измамниците е прикрит в осъществяването на задачата им. Изкушението взима връх над здравия разсъдък, а след него тича и неуспехът. Запознайте се с Чарлз Инграм. Баща му е авиатор от Втората Световна война. Самият той прекарва образованието си в по-скъпи частни учебни заведения и доста скоро потегля по пътя на татко си в гонене на армейска купа. В идващите години ще бъде миротворец в страни като Босна. Животът му има задоволително истории за описване, само че светът ще го запомни единствено с една: измамникът в „ Стани богат “.

 INGRAM SWNS45

Снимка: By Threaders at English Wikipedia – Transferred from en.wikipedia to Commons., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3100838

Водещ е Крис Тарант, един от най-хубавите водещи на всички време във Англия. През 1999-а година, предаването е било на върха на айсберга по рейтинг. Само един епизод се е гледал от почти 19 милиона фена – 1/3 от английското население за интервала. Бъдещият състезател нямало да остави нищо на шанса и се стреми да тушира всички благоприятни условия за неуспех. Чарлз всеки ден упражнявал палеца на бързата машина, конструирана персонално от него за идното тестване.

Докато пристигна неговия ред да седне на стола на благосъстоянието, предаването е към края си. Инграм към този момент е стигнал сумата от 4000 паунда и е употребява два от трите си жокера. Хората от екипа са се съмнявали, че до идната вечер ще го видят като следващия губещ. Историята се трансформирала и от наплашения участник, подготвен да си върви, Чарли към този момент играел доста еродирано, разсъждавал върху всеки въпрос и като че ли оставял всички без думи.

Когато имаш логичност и разсъждаваш върху един въпрос, най-вероятно останалите ще могат да я следват. В случая на участника, основаването или маскирането на измамата с логичност е безусловно комично. На въпроса „ Кой е записал албума през 2000-а година „ Born to Do It “? “ Чарли признал, че в никакъв случай не го е слушал, разходил се по вероятните отговори, само че на финала споделил Крег Дейвид. И това не било единственото предизвикателство по пътя за сериозната сума.

 Screenshot_13

С даването на 15-я верен отговор за 1 милион паунда, сценаристите решили да забавят облагата. Подозренията за машинация почнали да изплуват. Оказало се, че измежду публиката участвал лекторът Текуен Уиткок. Той кашлял всякога, когато Инграм минавал около правилния отговор и това било задоволително добър метод за подсещане. След подписването на чека, хората биха очаквали да видят един благополучен и извънредно удовлетворен човек, само че Чарли не бил подобен. Никой не знаел каква е ангажимента, само че след измамата е редно най-малко да се преструваш на натурален победител. Започва дело, само че доста по-рано се оказва, че малките екрани и шоумените желаят да се допрян до оня воин, осмелил се да прецака цялата система. През идващите години това име ще бъде употребявано за 2-3 кино лентата. На съдията не му би трябвало доста време, с цел да произнесе окончателната присъда – санкция от 115 000 паунда за семейство Инграм.

Малко по-късно се постанова да се откаже и от армейската си пенсия, за която се е сражавал толкоз време. Глобата е понижена след редица обжалвания до 50 000 паунда. През 2006-а година журналистът Джон Ронсън преглежда случая с интерес и стартира да си мисли, че Инграм е почтен. Според него, думата „ кашлица “ е била употребена няколко пъти в съда, по време на правосъдния развой на Чарлз. При всяко споменаване, възрастен мъж от залата се покашля. Журналистът има вяра, че по-скоро този феномен е обвързван с подсъзнанието на хората, както става с прозяването. Според Джеймс Пласкет, победител с премия от 250 000 паунда, упрекнатият Уитток е кашлял подсъзнателно на верния отговор, като че ли фенът не можел да споделя „ Не “ и затова се чува толкоз дългата кашлица за милион паунда.

Други фенове от публиката считали, че в действителност имало някаква система на кашляне. И по този начин завършва тази история за 15 правилни отговора, 1 милион паунда и доста подлата кашлица на един човек.
Историята за Чарлз Инграм не се развива по-добре, с цел да може да остане даже скромна вяра, че не се занимава с измами. Само 3 години след абсурда, той е упрекнат в застрахователна машинация. Последните данни пък демонстрират, че за четвърти път банкрутира. Има още няколко телевизионни участия, само че нито едно не носи такава облага, както първото.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР