Знаменитият антропософ Рудолф Щайнер в своите произведения описва враждебните духовни

...
Знаменитият антропософ Рудолф Щайнер в своите произведения описва враждебните духовни
Коментари Харесай

Същества от тъмнината се хранят с нашата тревожност и страх

Знаменитият антропософ Рудолф Щайнер в своите творби разказва враждебните духовни същества, които се хранят с нашите боязън и безпокойствие. Тревожността, депресията и страхът опустошават толкоз доста хора през днешния ден, изключително в изискванията на пандемия, само че малко на брой се замислят, че в допълнение към материалните негативни въздействия в живота ни, ние може да сме и под въздействието на същества, които обитават в измерения отвън нашето нормално усещане.
В действителността има доста повече от това, което можем да забележим. Щайнер ни поучава да обърнем по-задълбочено внимание на чувството, слушането, усета, докосването. В реалност, анализите на Вселената разкриват, че към 73% от нея се състои от тъмна сила, а други 23% - са тъмна материя.

Не ни е обещано на този стадий - нито на елементарните хора, нито на учените - да поясняват смисъла на тъмната сила и тъмната материя. Не можем да забележим нито едната, нито другата, нито да ги разберем. Освен това, човешкото око е способно да вижда единствено оскъдна част от целия набор на електромагнитното излъчване. Когато погледнем в небесата, 96% от синевата са невидими за нас.
Включете в това и познанията си за градежа на духовните сфери и става безпощадно ясно, че към нас съществува галактика от благоприятни условия, които са оттатък петте ни сетива.
Днес доста малко учени са подготвени да се потопят в метафизиката, с цел да изследват живота  оттатък елементарното усещане, с цел да създадат връзка сред видяното и невидимото.
Рудолф Щайнер обаче, един от най-плодовитите и надарени учени, философи и езотерици на своето време, посвещава огромна част от работата си на задачата да надникне зад завесата, споделяйки своето просветление за по-дълбоката природа на живота и света оттатък.


Що се отнася до безпокойството и депресията, Щайнер приказва за враждебни същества в духовния свят, които въздействат и се хранят с човешките страсти. Повечето от представителите на човечеството през днешния ден отхвърлят тази идея изрично. Но последователите на антропософията, мистиката, езотериката, лечители, шамани и духовни водачи, които имат достъп до духовните измерения, с цел да облекчат душевните премеждия на своите пациенти, знаят какво има поради Щайнер.
Мнозина са осведомени с понятието енергийни вампири или хора, които смучат силата ви и се хранят с отрицателните ви страсти. Относно съществуването на сходни обекти, които съществуват в други измерения, Щайнер написа:
„ Има същества в духовните сфери, за които паниката и страхът, произлизащи от хората, са елементарно добита храна. Когато хората нямат безпокойствие и боязън, тогава тези същества гладуват. Онези, които към момента не са задоволително уверени в това изказване, биха могли да схванат, че би трябвало да одобряват този факт, без значение че не го възприемат на ментално равнище. Но за тези, които са осведомени с това събитие - то е единствената действителност. 
Ако страхът и безпокойството струят от хората и избухнат в един миг в суматоха - тези същества намират още и още изобилна храна и стават все по-мощни. Тези същества са враждебни към човечеството.
Всичко, което се храни с отрицателни усеща, с безпокойствие, боязън и поверие, обезсърчение или подозрение, в реалност са враждебни сили в свръхсетивните светове, които насочат жестоки офанзиви против хората, до момента в който им се дава запас ", написа Щайнер. 
„ Човекът, който влиза в духовния свят, преодолява страха, възприятието на беззащитност, обезсърчение и безпокойствие. Но тъкмо това са възприятията, които принадлежат на актуалната просвета и материализма. Те отчуждават хората от духовния свят и вселяват у тях безизходност и боязън от незнайното. По този метод гореспоменатите враждебни сили биват призовани неумишлено от тези, които ги хранят ", коментира антропософът.
Отрицателните страсти са храна за враждебни духове
Твърдения като това не се одобряват елементарно в ежедневния диалог, ръководен от корав песимизъм и теоретичен материализъм. Днешните обичаи се стремят да изгонят античната метафизична мъдрост и нейното практическо приложение от нашия живот и макар че науката е извънредно скъпо постижение, духовното усещане постоянно е било част от нашия опит.
„ И въпреки всичко, макар циничния песимизъм, всички антични мистериозни школи, същински шамански прозрения и езотерични учения (голяма част от които са потискани и/или изопачавани в продължение на хиляди години по явни причини) предават тази истина за „ тези - с очи да виждат и уши да чуват ", употребявайки техния личен език и символика " - подема тематиката и Бернхард Гюнтер. Според него тази идея е залегнала в учението за езотеричното християнство, херметизма, шаманизма, в арабската митология, в суфизма, индианската нематериалност, в интегралната йога и други.
Взаимосвързаността ни с извънсензорни или свръхизмерни същества от дълго време са част от нашата история и са директно налични за всеки от нас, когато на въпроса се отдели подобаваща процедура и внимание, с цел да се отвори съзнанието за новото асимилиране на непривична за мозъка информация.Попадането в коловоза на спираловидния негативен вътрешен разговор, депресията, осакатяващата тревога или неконтролируемия, несъизмерим боязън е знак, както показва Щайнер, за отделяне от същинската ни духовна природа, изострено от същества, които работят в духовните сфери. Ето за какво някои считат психическите разстройствата за духовни болести и до момента в който разривът не бъде оздравял с уместно внимание, отделено на развиването на духа, възприятията са склонни да се задълбочават и да носят още и още беди.
„ Когато хората нямат безпокойствие и боязън, тогава тези същества гладуват " - заключава Щайнер.
 Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР