Знам, че с две чисти спускания ще постигна това, което

...
Знам, че с две чисти спускания ще постигна това, което
Коментари Харесай

Алберт Попов: Знам, че с две чисти спускания ще постигна това, което искам

" Знам, че с две чисти спускания ще реализира това, което желая ", съобщи в изявление за БГНЕС най-хубавият ни скиор Алберт Попов, който бе част от Топ 10 в анкетата за „ Спортист на годината “ на България за миналата 2023 година. Алберт приключи на четвърто място в класацията след Александър Везенков (баскетбол), Григор Димитров (тенис) и Петър Мицин (плуване). През миналата година той се качи на подиума в съревнование от Световната купа за първи път в кариерата си, завършвайки на трето място в слалома в Палисейдс Тахо, Съединени американски щати. Настоящият сезон стартира с десета позиция на слалома в австрийския зимен център Гургл.


„ Здравейте, за доста години, живи и здрави да сте! Пожелавам на всички, както и на себе си, да съм здрав, другото е постижимо. Пожелавам на всички една хубава и сполучлива 2024 година! “, стартира Попов.

Той разкри по какъв начин е съумял да участва на церемонията и по едно и също време с това да не изпусне заминаването си за стартовете от Световната купа в Аделбоден. Швейцарският зимен център е хазаин на великански слалом и слалом надлежно на 6 и 7 януари. „ Такава ни беше програмата - до през днешния ден (четвъртък) да съм в България, още на следващия ден в 05:00 часа хвърча за Швейцария – даже екипът ми сега спи на летището и ме чака да ме вземе. Утре хвърча, кацам, имам ден подготовка и по-късно е първият старт от по този начин дългия месец януари, в който имаме пет старта. Идеята да останем малко по-дълго време в България беше, с цел да стартираме месеца свежи и да издържим на напрежението “.

Алберт показа, че чака комплицирано съревнование в неделя на фона и на метеорологичните условия, които евентуално ще създадат нещата непредвидими. „ Следейки прогнозата, тъй като постоянно доста се интересуваме на какви условия отиваме, тестваме ски за избрани прогнози – чака се да бъде едно доста комплицирано съревнование. Прогнозата е за дъжд, сняг, допускам, че пистата ще е мека и че шансът ще играе огромна роля, само че ще дам всичко от себе си и се надявам за хубаво класиране “.

Относно това какво се е объркало във втория манш на слалома в Мадона ди Кампильо, където скиорът ни остана 11-и след мощно първо каране, Попов съобщи: „ Първият манш на последното съревнование беше нещо, което в действителност търсим и знаем, че съм кадърен. Във втория манш още от самия старт не съумях да нацеля следите и това в действителност ме лимитира в това аз да давам газ – от самото начало се борих да остана в трасето. Но слизайки с такова втурване на 11-о място ми дава кураж и ми демонстрира, че с неточности ставам 11-и или 10-и. Просто знам, че с две чисти спускания аз съм там и ще реализира това, което желая “.

„ Основен приоритет ми е всяко едно съревнование. Разбира се, че се вълнувам една концепция повече за Банско. Надявам се това да е моето съревнование – за първи път ще карам на Банско с големите упования за един страховит резултат, само че напрежението ме кара още повече да се активизирам, тъй че считам, че ще се получат нещата “, разяснява той и идните два старта в родния курорт – великански слалом на 10 февруари и слалом ден по-късно.

За Алберт място в челната десетка на класацията за „ Спортист на годината “ е предопределение – най-голямото за който и да е състезател. „ Призвание – считам, че който и състезател да е в топ 10 на България, това е най-голямото предопределение. Радвам се, че хората правят оценка това, което вършим, и се веселя, че по този начин съумявам да се срещна с толкоз положителни и потвърдили се спортисти в техните спортове “, приключи българинът.

След 10 надпревари от началото на сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, 26-годишният Попов поделя 43-та позиция с американеца Райън Кокран-Сигъл в генералното класиране за Големия бистър глобус, като и двамата са с по 50 точки. В подреждането за Малката международна купа в коронната си дисциплинираност слалом, 50-те пункта на Алберт му отделят десето място в таблицата след два извършени старта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР