Знам, че много мъже и жени вероятно ще се обидят

...
Знам, че много мъже и жени вероятно ще се обидят
Коментари Харесай

Истинската причина защо жените губят интерес към мъжете

Знам, че доста мъже и дами евентуално ще се обидят за това, което съм на път да разкрия. Но дано първо да кажа, че никога не съм женомразка.

Обичам мъжете! Нека е ясно!

Аз съм майка на момче, имам прелестен татко, оценявам мъжете в цялото им съвършенство, състрадателност, креативност, грижовност, страст и старателност, аз имам доста другари мъже. Така че никога не бих могла да изпитам неприятни усеща към мъж.

Всъщност няма и причина по тази причина, защото всички ние съдържаме в себе си и мъжка, и женска сила.

Тази достоверност ни прави човешки същества. Вътре в нас, ние носим и мъжкото, и женското начало, което ни сближава и ни кара да влюбваме, да изпитваме увлечение към противоположния пол, кара ни да се впускаме в дълбоки връзки, да се впускаме в дълбоки прекарвания. Но и от време на време ни кара – след време – да губим интерес към мъжете.

И това, безапелационна съм, няма нищо общо със половия живот, с финансовото им положение, с фигурата им или какъв брой постоянно спортуват. Жените изобщо не са толкоз повърхностни, когато вземат решение изрично развоя на връзките си.

Истината е, че дамите имат сходни прочувствени, интелектуални и обществени потребности. Те имат доста близки, съвсем идентични претенции и условия в връзките си с индивида до себе си:

  • Приятелство (да изпитват възприятието за общественост и родство),
  • Умствено стимулиране (да се усещат включени в обща активност, ангажираност и диалог с половинката си),
  • Потвърждение (да усещат, че съществуват в ползите на мъжа до себе си, че са атрактивни)
  • Взаимност (да усещат романтика, успокоение, отдаденост).

В някакъв миг от взаимоотношенията, мъжете стопират да демонстрират някоя от следните функционалности във усещането на дамата и по този начин нейните психически потребности лека-полека се усилват. Така се стига до стадий, в който тя осъзнава, че нито има какво повече да даде в тази връзка, нито какво повече да получи прочувствено от индивида, с който до момента е споделяла живота си.

Всеизвестен факт е, че мъжете от време на време даже и да “напускат ” връзката физически, не се отдалечават прочувствено от дамата, която обичат. При дамите нещата стоят по различен метод – те преди всичко преценяват дали прочувственият им интерес е задоволителен, с цел да бъдат с този мъж и в случай че той не дава отговор на потребностите им, напущат взаимоотношенията вечно.

Но да се върнем към основите: когато в общия живот липсва укрепналото другарство, когато двойката не се подтиква мисловно взаимно, когато дамата се усеща непризната и творчеството във взаимоотношенията е изчезнала, това основава причина връзките да станат скучни и безперспективни за дамата.

И едвам се пробва да се самоубеди, че тези 4 фактора не са всичко, което ѝ е належащо, че има доста по-важни и значими неща от тях в любовта, за какво тогава толкоз доста дами остават неудовлетворени от сходен вид връзки.

И въпреки множеството дами да са възпитани да търсят стабилността в един сътрудник, от време на време това не е прочувствено задоволително за техните усещания, от време на време това се явява прекомерно остаряла традиция, която не може да надвие потребността от приемливо полово и прочувствено другарство.

Жените са дълбоки, земни, интуитивни души.

И точно тази дълбочина и вътрешен глас ги кара да трансформират взаимоотношенията си в нещо, което мнозина биха определили като прекомерно комплицирано. Жените търсят и се нуждаят от повече на равнище психика. Те търсят повече във взаимоотношенията и взаимоотношенията с мъжете. Търсят нравствен и прочувствен продан.

В интерес на истината, даже и всичко това да звучи в действителност неясно, формулата една жена да има неотслабващ интерес към един човек са тъкмо тези белези: другарство, умствено стимулиране, самопризнание и творчество.

Но да се случват свободно, откровено и без скрити цели. Това подсигурява достоверността и единството във връзката.

Не че една жена не би могла да съществува и в другия вид взаимоотношения, само че тези, покриващи 4-те индикатора, са доста по ярки и пълноценни.

Автор на публикацията е лайф коучът Мелани Крисчън;
Инфо: themindsjournal.com

Авторският превод: https://vitamorena.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР