Знакът Холивуд е емблема. И не, не просто защото се

...
Знакът Холивуд е емблема. И не, не просто защото се
Коментари Харесай

100 години история - всичко най-любопитно за знака “Холивуд

Знакът " Холивуд " е емблема. И не, не просто тъй като се вижда от към 25 километра разстояние поради внушителния си размер, само че и тъй като към този момент цели 100 години посреща гостите на по този начин известния квартал в Калифорния, Съединени американски щати.
 Защо дубльорът на Харисън Форд - Майк Маса, се подпали на митинг
Защо дубльорът на Харисън Форд се подпали

Майк Маса има обръщение

И какъв по-хубав мотив от 100-ата годишнина от издигането на знака, с цел да се срещнем с всичко най-любопитно от дълголетната му история.

Местоположение и достъп

Знакът " Холивуд " е ситуиран в източния завършек на планината Санта Моника, като всяка негова писмен знак е висока близо 14 метра и е необятна малко повече от девет метра. Достигането покрай знака обаче е неразрешено. Въпреки това можем да го разгледаме най-добре, като се разходим в планината Санта Моника.

Издигане и първи години

През 1923 година, когато се издига знакът " Холивуд ", е трябвало служащите да употребяват мулета, с цел да теглят дърва и ламарина нагоре по ската. Първоначално е имал четири букви повече, с цел да изписва Hollywoodland.

Идеята за знака в действителност е на сътрудници на недвижими парцели, които решили, че той може да бъде един тип рекламен трик. В истинския план буквите, изписващи Hollywoodland, светят, като за осветяването му с близо 4000 крушки се е грижил немски преселник.

Лоша популярност

Колкото и знакът " Холивуд " е забележителност, толкоз историята му помни и трагични случки. През 1932 година актрисата Пег Ентуисъл, на която ѝ е било мъчно да си откри работа в киното, се изкачва до първата писмен знак и се самоубива като скача от нея.

По време на Голямата меланхолия знакът е неглижиран от управляващите, а тежки метеорологични условия в допълнение утежняват положението му. През 40-те години на предишния век град Лос Анджелис поема собствеността му, ремонтира го и отстранява последните четири букви, с цел да остане единствено надписът " Холивуд ".

Доброто дело на Хю Хефнър от Playboy и Алис Купър

През 1978 година холивудската комерсиална камара взема решение да преобрази знака, като размени всички истински букви с нови. Основателят на списание Playboy  решава да се намеси в тази смяна, провежда сполучлива благотворителна церемония в имението си и притегля звезди, които да платят по 27 700 $ за всяка нова писмен знак. Рок звездата Алис Купър способства за ново " О ", до момента в който камарата подарява " И " в чест на Хефнър.
 Оливия Уайлд, Джейсън Съдейкис, Сюзън Сарандън, Росарио Доусън - по какъв начин стачкуват актьорите в Холивуд
Зрелищният митинг на звездите в Холивуд

Какво се случва със стачката на SAG AFTRA

Вандализъм и появи във филми

За 100-годишната си история знакът претърпява доста, в това число трусове, горски пожари и вандализъм, написа Architectural Digest. През 1987 година " майтапчии " трансформират знака от Hollywood на Holywood във връзка визитата на папа Йоан Павел Втори. Сред другите метаморфози са Hollyweed и Ollywood. А като една от най-големите забележителности в Калифорния, знакът се е появявал в холивудски филми, за които са пресъздадени фрагменти с заличаването му. В " След утрешния ден " от 2004 година да вземем за пример е срутен от торнадо.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР