Знаете ли кой е най-големият град след София през лятото,

...
Знаете ли кой е най-големият град след София през лятото,
Коментари Харесай

Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график

Знаете ли кой е най-големият град след София през лятото, попита пък хотелиерът Веселин Налбантов

Чаках да се случи отново някоя тягост, с цел да стартира отрицателната акция против Слънчев бряг. Всяка година нещо се случва, а това с плануваният ремонт на Летище Бургас е като похлупак на всичко. Това сподели пред Българска национална телевизия заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Знаят ли тези недоброжелатели през лятото кой е най-големият град в България след София, попита той.

„ Не е Пловдив, който е 360 000, а е Слънчев бряг с над 500 000 души. С Поморие и всички останали черноморски градове на юг става към 700-800 хиляди души. Как по този начин дестинацията била неперспективна? Това споделя концесионерът “, посочи хотелиерът. Това ме възмути доста, показа той.

" Израелските туристи стартират да идват у нас още през март, април, май месец множеството сътрудници стартират да отварят. След всяка такава провокация от който и да е сезонът се съкратява до три месеца. Това, което се твърди, че сме неперспективна дестинация доста ни наскърбява ", сподели хотелиерът. 

Кметът на Поморие Иван Алексиев пък разяснява, че затварянето на летището в Бургас убива туризма. 

„ Какво значи 6 месеца ремонт? Ако е през лятото, значи сме починали? “, добави той.

" Чартърните полети стартират още през март, а тази година летището в Бургас е в ремонт тъкмо, когато трябваше да стартират тези полетите, планувани в програмата. Концесионерът ни споделя, че това не можело да стане, това няма да създадат. Въпросът е по кое време ще кажат какво ще създадат, с цел да проработи летище Бургас “, съобщи градоначалникът. 

„ През 2019 година, когато Летище Бургас регистрира 3,6 млн. пасажера, откриха аргументи – коронавирус, война и пасажерите се свиха до 1,6 млн.  Ние не можем да развиваме туризъм без летище ", акцентира той.

„ Ремонтът, който се възнамерява през 2025 година, стресира най-вече туристическия отрасъл и локалните хора, тъй като първо този ремонт през март беше доста неочакван, а като се твърди, че ще има планов за шест месеца, само че времеви график не е забелязан, това значи, че сезонът се срутва “, съобщи Алексиев. 

„ На летището в Бургас има два терминала. По целия свят вършат ремонт на единия, а другия работи “, посочи той.

„ Трябва да се показа на бизнеса ясна стратегия. Как ще протече ремонта? Кой терминал ще работи и кои полети ще поема, с цел да знаят сектора като си вършат записванията, като си одобряват гостите, да могат да ги уведомят, а в тази ситуация трета година ни се показва една розова, захаросана презентация на концесионера и бизнесът настръхва. Нормално е “, разяснява кметът на Поморие. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР