Знаете ли колко е заплатата на санитар в „Пирогов“? 3000

...
Знаете ли колко е заплатата на санитар в „Пирогов“? 3000
Коментари Харесай

„Пирогов“ търси 80 санитари, няма желаещи дори срещу 3000 лева


Знаете ли какъв брой е заплатата на санитар в „ Пирогов “? 3000 лв.. И все пак няма искащи, търсят се 80 санитари. Това разгласи в ефира на БиТиВи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Никой не идва да работи, сподели още той и посочи, че приказва в персонално качество. От думите му стана ясно, че по този начин той дава отговор на недоволните от по-строгите ограничения, от затварянето на заведения за хранене и магазини. Работещите в здравната система за извънредно изтощени, сподели още Кунчев. С спомагателни пари, които се получават за работа в коронавирус отделенията, сега заплатата там е към 3000 лв.. И все пак фрагменти няма.

Доцентът направи персонално признание и описа за работата на фамилията си през последните месеци – всички са в областта на опазването на здравето. " Работният ми ден в последните 2 седмици в никакъв случай не е паднал под 13 часа. Жена ми е 12 часа с облеклото и взема проби като лабораторен доктор. Синът ми е 10 часа с костюм в отделението и лекува хора. И когато някой в профил пристигна и ти каже, че няма значение, че лъжем, че сътворяваме неуравновесеност. А какво да сътворяваме? Губим по 190 души на ден ", не скри гнева си доцент Кунчев.

Със своето изявление той сподели, че оправдава и прочувствените думи на ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, който преди дни насочи апел лекарите да не лекуват тези, които са горели маски по митингите. По думите на Кунчев и изявлението на Маджаров е прочувствено и не цели асортимент на пациенти.

Няма по какъв начин, продължи основният здравен контрольор, да не затягаме ограниченията при тази растаяща заболеваемост и висока смъртност. Той акцентира, че за последния месец смъртността у нас се е нараснала над 3.5 пъти, като това е най-високият растеж от 5 години насам.

По мотив тайните теории за вируса, той съобщи, че няма значение по какъв начин е основан, а да се борим с него. С ограниченията страната не търси единствено понижение на случаите, само че и броят им да не пречи на лекуването при оптимално опазване на работните места, сподели още Кунчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР