Знаете ли какво обезсърчава? Когато планирате бюджет, но неочакваните разходи

...
Знаете ли какво обезсърчава? Когато планирате бюджет, но неочакваните разходи
Коментари Харесай

Внимание: Спрете да харчите заплатата си за тези 8 неща!

Знаете ли какво обезсърчава? Когато планирате бюджет, само че непредвидените разноски не престават да изскачат. Какво по-лошо от това?
1. „ Безплатен “ период за потребление
Записвали ли сте се в миналото за експериментален интервал и сте не запомнили да го отмените? Това е честа неточност. Но това е нещото: Компаниите оферират безвъзмездни пробни версии, тъй като знаят, че множеството от тях ще се трансфорат в постоянни абонаменти. Или преднамерено, или инцидентно. Е, по какъв начин да избегнете този капан? Просто анулирайте пробната версия незабавно и се наслаждавайте, до момента в който изтече.
2.  Не спестявате, до момента в който харчите
Обичате ли да спестявате пари? Аз също. Но евентуално не постоянно имате време да потърсите най-хубавите покупко-продажби. Така че моят съвет?
Докато вършиме покупки, можете да спестите, в случай че отделите време преди този момент, с цел да отделите преференциалните предложения.
3. Банкови такси
Проверихте ли банковите си извлечения за последния месец? Ако се пробвате да се научите по какъв начин да спрете да харчите пари за ненужни неща, това е един от методите. Следете извлеченията си, с цел да сте наясно какви са таксите за всяка банково услуга Такса за поддръжка на сметка, заплащане на битови сметки, изтегляне от банкомат – би трябвало да сте наясно къде отиват парите ви. Внимавайте за тези клопки на разноските:
•  Такси за поддръжка
•  Такси за салдо по сметката
•  Такси за превозване на картата
4. Лихви
Кредиторите начисляват високи лихви. Но единствено тъй като не можете незабавно да изплатите дълга си, не се примирявайте с висок лихвен %. И по този начин, какво би трябвало да извършите? Първо, спрете да добавяте още задължения. Спрете да теглите от кредитните карти. На второ място, прехвърлете салдата си на по-ниска рента.
5. Неизползвани абонаменти
Ако се научите по какъв начин да спрете да харчите пари за ненужни неща, тогава обърнете внимание на това. Направете равносметка кои от направените абонаменти за услуги не употребявате изобщо или доста рядко. Просто се откажете от тях.
6. Неизползвана карта за спортна зала
Знаеш по какъв начин е. Ние имаме най-хубавите планове, когато става въпрос за фитнес залата, единствено с цел да минат няколко седмици. И когато се пробвате да се научите по какъв начин фрапантно да намалите разноските, неизползваното участие във фитнеса ще повлияе на бюджета ви.
7. Почистващи препарати
Почистващите артикули (особено имената на марката) ще съсипят бюджета ви тотално. Потърсете по-евтини други възможности, които вършат едно и също нещо.  Изглежда, че почистващите артикули стават по-скъпи всеки ден. Затова внимавайте за тези клопки на разноските, когато се научите по какъв начин да спрете да харчите пари за ненужни неща.
8. Високи сметки за електрическа енергия
Знаете ли, че можете да спестите 3% от сметката си за сила за всеки градус, който свалите или вдигнете? Нищо не унищожава бюджета ви като голямата сметка за отопление или изстудяване на жилището през лятото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР