Знаете ли какво е щастието? Ние ще ви кажем –

...
Знаете ли какво е щастието? Ние ще ви кажем –
Коментари Харесай

Притча за радостта от живота

Знаете ли какво е щастието? Ние ще ви кажем – избор!

Да, щастието е избор, който вършим всеки ден! Защото би трябвало да бъдеш благополучен, с цел да бъдеш благополучен. Трябва да умееш да се наслаждаваш на мига, с цел да се радваш и на едно по-добро бъдеще . Ето какво споделя будисткият духовник и мъдрец Тич Нан Хан за насладата от пиенето на чаша чай.

"Трябва да си изцяло безсънен за сегашния миг, с цел да се наслаждаваш на чая.

Само в осъзнаването на сегашното твоите ръце усещат топлината на чашата. Само в сегашното можеш да усетиш аромата, да вкусиш сладостта, да оцениш деликатността.

Ако размишляваш за предишното или се безпокоиш за бъдещето, ти ще изпуснеш изцяло насладата от пиенето на чаша чай. Ще погледнеш надолу към чашата и чаят ще е липсващ.

С живота е по същия метод. Ако не си изцяло безсънен за сегашното, ти ще се огледаш и той към този момент ще е приключил. Ще изпуснеш аромата, деликатността и хубостта на живота. Ще наподобява по този начин като че ли живота е минал около теб като на лента.

Миналото е свършено. Поучи се от него и го остави да си замине. Бъдещето дори към момента не е тук. Планирай го, само че не си губи времето да се безпокоиш за него. Безпокойството е безсмислено.

Когато спреш да преживяваш това, което към този момент е станало, когато спреш да се притесняваш за това, което може в никакъв случай да не стане, тогава ти ще живееш в сегашния миг. Тогава ще започнеш да усещаш насладата от живота ".
 Instagram
Припомнете си още:
Притча: Вселената знае нашия адрес Притча: Как да разпознаем същинските другари Притча: Болката, която изпитваме, зависи от нашето усещане за света Притча: Духовната задача на всяка зодия Забавна алегория: Истината за човешкия живот Притча за чудесата и вярата в тях Притча: Любовта не се мери със мощ и страст
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР