Знаете ли, че зелени картофи не трябва да се консумират.

...
Знаете ли, че зелени картофи не трябва да се консумират.
Коментари Харесай

Ето защо никога не трябва да ядете зелени картофи!

Знаете ли, че зелени картофи не би трябвало да се употребяват. Дори и тези, които са щедро покрити с кълнове, би трябвало да се заобикалят. Докато някой може да си намерения, че би трябвало да ги заобикаляме поради неприятния усет, истината е, че те могат да бъдат извънредно нездравословни. От неотдавна оповестено изследване на доктор Каролин Райт от университета Нотингам трент излиза наяве, че неузрелите картофи могат да причинят непоправими вреди на стомаха.

Много хора мислят, че картофите са кореноплодни зеленчуци, каквито са морковите, пащърнакът и другите кореноплодни растения, които порастват подземен. В реалност картофите са вид модифицирани стволови растения и са тип грудка. Самите зеленчуци съставляват подути стъбла, образували се подземен и израснали от картофа майка, който е посаден.

Това разрешава на растенията да оцелеят през студения зимен интервал, тъй като клубените са надълбоко под повърхността на почвата, където са предпазени от заледяване.

Повечето от нас са наясно, че картофите са с високо наличие на въглехидрати. Това е по този начин, тъй като те се нуждаят от задоволително съхранена храна, с цел да преживеят зимата.

Храната под формата на захари е основана от фотосинтезата - развой, посредством който растенията употребяват сила от слънчевата светлина за произвеждане на глюкоза от въглероден диоксид и вода.

Докато тази сила се употребява от някои растения незабавно, трайните насаждения - тези, които живеят в продължение на повече от два сезона на развъждане - ще запазят сила за началото на растежа през идната пролет. Те имат потребност от тази храна, с цел да са в положение да генерират задоволително сила, с цел да набъбнат до повърхността на почвата, където да порастват нови листа, които да фотосинтезират. С други думи, картофите съдържат един тип пакетиран обяд в себе си.

 Картофи

Ако се вгледате деликатно в един картоф, ще забележите дребните петна по него. Това са в действителност възлите на стъблото. Ако картофът е посаден, от него ще израсте растението. Ако пък го оставите прекомерно дълго в шкафа, от там ще поникнат кълновете.

Кълновете стартират да порастват, в случай че са на топло. Процесът ще се форсира, в случай че картофите са изложени на слънчева светлина. Точно и по тази причина те би трябвало да се съхраняват на хладно и мрачно място. Излагането на светлина задейства избрани физиологични реакции в границите на клубена.

Защо не би трябвало да се ядат зелени картофи въпреки всичко. Производството на хлорофил задейства зеления цвят - това въобще не е нездравословно и в действителност съдържа високи количества от потребните минерали и субстанции като желязо.

Но светлината и топлината също водят до производството на соланин - химично вещество, което може да докара до признаци на отравяне при хората, в случай че бъде погълнати в огромни количества.

Симптомите включват гадене, диария, повръщане, стомашни конвулсии, парене в гърлото, главоболие и световъртеж.

Този химикал има наклонност да се концентрира под кожата на картофите дружно с хлорофила, а също и в новите разрастващи се издънки. Така че е целесъобразно да не се ядат зелени картофи или такива, по които са почнали да порастват издънки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР