Знаете ли, че “Пирогов“ в момента търси 80 санитари? Знаете

...
Знаете ли, че “Пирогов“ в момента търси 80 санитари? Знаете
Коментари Харесай

Кунчев: “Пирогов“ търси 80 санитари срещу 3000 лв. заплата, няма желаещи

Знаете ли, че “Пирогов “ сега търси 80 санитари? Знаете ли какъв брой е заплатата на санитаря в “Пирогов? “ – 3000 лв.. Никой не идва да работи. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в сряда вечерта пред бТВ в коментар за наложените от страната по-строги ограничения. Кунчев направи уточнението, че прави коментара в персонално качество, като по този метод дава отговор на мненията на хората, че поради затварянето на магазини, заведения и други обекти остават на улицата и без самун.

Кунчев съобщи, че с спомагателните пари, които се получават за работа в Covid- отделенията и всичко, което непрестанно се отделя за системата, заплатата е толкоз – 3000 лв..

Емоционалните откровения на Кунчев в персонално качество започнаха от това, че работещите в здравната система са изтощени, в това число той и фамилията му: “Работният ми ден в последните 2 седмици в никакъв случай не е паднал под 13 часа. Жена ми е 12 часа с облеклото и взема проби като лабораторен доктор. Синът ми е 10 часа с костюм в отделението и лекува хора. И когато някой в профил пристигна и ти каже,че няма значение, че лъжем, че сътворяваме неуравновесеност. А какво да сътворяваме? Губим по 190 души на ден “.

Затова Кунчев оправда и коментара на ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров от през вчерашния ден, че и няма потребност да одобряват хора, които до през вчерашния ден са ги обиждали и горили маски. По думите на Кунчев и изявлението на Маджаров е прочувствено и не цели асортимент на пациенти.

Кунчев съобщи, че при тази висока смъртност и растяща заболеваемост няма по какъв начин страната да не предприеме ограничения. Той уточни, че за последния месец смъртността у нас се е нараснала над 3.5 пъти, като това е най-високият растеж от 5 години насам.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР