- Знаете ли, че Panamera не е първото Porsche с

...
- Знаете ли, че Panamera не е първото Porsche с
Коментари Харесай

Бабата на Panamera

- Знаете ли, че Panamera не е първото Porsche с 4 врати?

Оригиналната идея на Porsche с 4 врати датира от 1967 година, когато доктор Уилям Дик, директор на дилърство на Porsche в Сан Антонио, Тексас изпраща един екземпляр от новия тогава модел 1967 Porsche 911s в магазина на Troutman-Barnes в Калифорния, за да бъде отсечен на половина и трансфорат в седан с четири порти. Праработената кола е била предопределена за подарък на съпругата му.

По време на преработката хората на Troutman-Barnes уголемяват 911, прибавят „ В ” и „ С ” колонки на покрива и инсталира предни врати откъм гърба в противоположна посока и на противоположни места. Оригиналните колела са били сменени с хромирани стоманени джанти, с цел да придадат на автомобила по-подходящ тип на седан и да поддържат по-ббезопасно увеличеното тегло на колата. в допълнение тегло. Във всяка врата са инсталирани електрически двигатели и по този начин тя е имала пълен електропакет.

Преди транспортното средство да бъде върнато на господин Дик, двама от най-добрите му механици са изпратени в Калифорния, за да инсталират и новата скоростна кутия Sportomatic. След това колата е изпратена до Тексас, където е тествана, получила е допълнително климатичната апаратура и в последна сметка е предадена на госпожа Dick.

Очевидно цената на тази еднократна работа е надвишила тогавашната стойност на Rolls-Royce Silver Shadow.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР