Знаете ли, че има няколко версии за произхода на името

...
Знаете ли, че има няколко версии за произхода на името
Коментари Харесай

Защо измаменият мъж се нарича „рогоносец“?

 мъж-с-рога

Знаете ли, че има няколко версии за произхода на името „ да сложиш рога “? Нека разберем за какво тъкмо рогата въплъщават неверността:

Версия 1. Казват, че византийският император Андроник Комнин (1183-1185) разрешавал на мъжете на тези дами, с които е имал любовна връзка, да ловуват в неговия зоопарк. На вратите на тези, които имали тази привилегия, слагали еленови рога.

Версия 2. С немско с императорски декрет от 1427 година се не разрешава да пребиваваш в армията с жена: престъпилият възбраната трябвало да носи рога.

Версия 3. От мита за Актеон, който без да има право гледал къпещата се богиня Диана и поради това бил трансфорат в елен. Актеон се използва със смисъла на „ рогоносец, излъган мъж “.

Версия 4. Думата е заимствана от немския и се отнася за военното снаряжение на античните германци. Когато изпращала мъжа си на война, жена му слагала на главата шлем с рога.

Версия 5. Природната. Често когато два могъщи елена с големи рога се бият за самка, тя стои встрани, а по това време слаб елен с дребни рога, който не може да блесне в борба, може да се съвокупли с тази самка.

Накрая двата биещи се елена „ остават “ със своите рога, а погрешната дама към този момент е оплодена от по-слаб противник.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР