Знаете ли, че фазите на Луната могат да повлияят върху

Знаете ли, че фазите на Луната могат да повлияят върху ...

Как да се грижите за косата си според фазите на Луната.


Знаете ли, че фазите на Луната могат да повлияят върху красотата и здравето на нашата коса? Вярвате или не, но има определени фази, в които тя расте здрава и жизнена, докато по време на слънчево и лунно затъмнение не се препоръчват никакви промени свързани с косата. Как да се грижите за косата си според фазите на Луната вижте в следващите редове.

Бърз растеж на косата

Когато фазата на Луната е нарастваща или пълнолуние, тогава се насърчава растежът на косата. Следователно може да освежите краищата на косата си между тези две фази, ако искате косата ви да ускори растежа си. Най-благоприятни са дните, в които някоя от тези фази преминава през зодиакалните знаци Лъв, Дева и Везни.

Избягвайте да подстригвате косата си, когато Луната е в Рак, Скорпион и Риби. Тогава косата е по-непокорна, скалпът се омазнява по-бързо.

По-слаб растеж

Ако си направите прическа с подстригване по време на намаляваща Луна, тя ще запази формата си за по-дълго време, тъй като тогава косата расте по-бавно.

Нарастващата Луна символизира възстановяването. Съответно тази фаза насърчава генерирането на нови косми и „ремонта“ на косата. Между новолуние и пълнолуние, периодът е подходящ за лечение на косопад, за домашни грижи за косата с билкови отвари, маски, ампули.

По време на намаляваща Луна, сухата коса се повлиява много добре от специалните грижи за нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg