Знаете как действат комисиите в парламента. Прогнозирам, че когато наближи

...
Знаете как действат комисиите в парламента. Прогнозирам, че когато наближи
Коментари Харесай

Нинова за комисията по имунитетите: Скривалище за заподозрени в престъпления, ще замита следи

„ Знаете по какъв начин работят комисиите в Народното събрание. Прогнозирам, че когато наближи краят на този период, ръководителят на комисията ще желае удължаването му. Винаги става по този начин. И по този начин до момента в който, те сами го споделиха, не създадат конституционна промяна. Тоест избавление на обвинени в закононарушения даже през Конституцията. “

Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява настояването за основаване на краткотрайна комисия, която да преглежда поисканите имунитети на народни представители.


В коридорите на Народното събрание тя изясни, че такава комисия не би трябвало да има и Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу нейното основаване. „ Няма да излъчим и участници в нея. Намираме я за укритие за обвинени в закононарушения, за взаимно бранене сред ПП-ДБ и ГЕРБ от транспарантен и обективен развой “, уточни тя.
Нинова разяснява аргумента на вносителите, че прокуратурата развявала бухалка. „ Да напомня, че не прокуратурата произнася присъди, а съдът – промяна в съда не следва. Така че и този мотив не е сериозен “, сподели още тя.


„ В ход е самобитно взаимно изпиране на водачите на ГЕРБ и Политическа партия – това е безусловно неясно от всякаква позиция “, съобщи Нинова и продължи: „ Тези, които арестуваха Борисов, оказа се нелегално, в този момент му пазят гърба. Много шокиращо е, че единствено Политическа партия и Демократична България са подписали тази комисия и няма автограф от ГЕРБ, явно те желаят да пазят Борисов. Сигурно ГЕРБ ще гласоподават „ За “, с цел да пазят пък Кирил Петков. Тези, които сякаш се изправиха против мафията, се прегърнаха с мафията, с цел да си спасят личната кожа “, разкри водачът на Българска социалистическа партия.


От събитията в последните дни Нинова съобщи, че социалистите са все по-малко оптимисти за дългия живот на този кабинет.


По думите на Нинова основният прокурор следва да бъде изслушан и в пленарната зала. „ Всички имаме потребност, това е кардинално отношение, да се чуят обстоятелствата, да има бистрота “, посочи тя.
Във връзка с конституционната промяна Нинова изясни, че Българска социалистическа партия към момента не са потърсени публично за присъединяване в диалози по тематиката.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР